Об'єкт - IMPORTANT AND IMPORTANT.

Як компанія «Свяцной» бере тисячі громадян на десятки мільйонів рублів.

Як адвокат, з великою судовою практикою, я готовий з вами погодитися з тим, що загнута через судову систему в Росії не дозволяє виграти цивільний (імпортно, справедливість) суд від органів державної влади, або від осіб тісно і взаємовигідно співпрацюючи з ними, від державних корпорацій і монополій, коли фундаментальні питання знаходяться на ставках, і просто від осіб, які готові щедро опускати суд. Однак, у спорах, де не більше 300 тис. руб. на ставках, незважаючи на те, що ви готові приховати все до суду, що не дуже розумно, ви можете виграти, однак, вам потрібно мати юридичні навички або просто невиліковний розум. Але ось чому я писав цей пост, щоб зробити його більш простими для пошуку правосуддя в російських судах. Але вважайте, що цей пошук прослужить не менше шести місяців, але позитивний результат принесе вам пару сотень тисяч рублів. Так хворіють і принципуються.

Протягом декількох років компанія "Свяцной" (АТ "Свяцная логістика" або іншої регіональної дочки в групі компаній "Свяцной") бере на себе людей, надаючи їм додаткову послугу "Додаткова гарантія" при покупці відповідної електроніки. Додаткова гарантія може становити від одного року до життя (як у моєму випадку), варіюватися за ціною. Запевняє, що якщо ви купуєте додаткову гарантію від них, і якщо ваш телефон або планшет перервуться після закінчення основної гарантії виробника (більше ніж 1 року), то «Связно» буде ремонт вашого обладнання повністю безкоштовно (в моєму випадку термін був терміном). Продавець запевнить вас, що якщо обладнання не можна ремонтувати, ви будете замінені або гроші будуть повернені. Однак в невеликому принті з точки зору додаткової гарантії, вказується, що якщо обладнання не підлягає ремонту, то ви не будете ремонтувати його і тільки гроші, сплачені вами за додаткову гарантію, будуть повернені. Не поганий, правий? У вересні 2011 року я купив планшет в магазині Svyaznoy на 25,000 рублів. після закінчення терміну гарантії виробника. Але я щасливий, в руках додаткову гарантію на термін служби на 2000 рублів, пішов в магазин і подається над планшетом для ремонту. Я взяв його, але потім зникнув планшет. Доля своїх продавців була невідомою, а також терміном ремонту. За додатковою гарантією цей період не може перевищувати 45 днів. Але я, будучи адвокатом, писав, під час передачі на планшет для ремонту, додаток для забезпечення мене подібною технікою на період ремонту. Згідно з Законом про захист споживачів, штраф не забезпечує аналога за період ремонту. Природно, ніхто не дав мені нічого.

Термін ремонту, планшет не був ремонтований, я вже купила нову і стару таблетку, яку я не зацікавила. Ось чому я пішов і написав заяву про припинення договору продажу і повернення грошей на мене, так як період ремонту не був здійснений, і це право надано мені законом. Природно, компанія «Свяцной» повністю ігнорувала мене і пішов до суду.

І я отримав випробування!

У суді представник компанії «Свяцной» запевнив, що додаткова гарантія не є гарантією на всіх (відповідно до закону), але додаткова послуга, яка не підлягає встановленню положень закону, ні про припинення договору продажу, ні оплати штрафу за не надання подібного обладнання на період ремонту, а відповідно, вони готові повернути лише 2000 рублів. і відправити додому. Це те, як компанія «Свяцной» і знецілює людей, збираючи кошти від них на послугу, що не варто забувати.

Але Закон про захист споживачів має магічну статтю #5. Відповідно до п. 7 ст. 5 Закону, продавець має право припускати зобов’язання щодо дефектів товарів, виявлених після закінчення гарантійного терміну, встановленого виробником (обов’язкового зобов’язання). І відповідно до пункту 8 ст. 5 Закону, продавець несе відповідальність за дефекти товарів, виявлені в період дії додаткового зобов'язання, відповідно до пункту 2 пункту 6 статті 18 цього Закону. Простіше кажучи, це проблема «Свяцного», яка зробила життєвий зобов'язок для ремонту планшета і протягом усього часу це зобов'язання підлягає правилам Закону, що означає, що у мене є право припинити контракт продажу і повернути гроші в цьому випадку. Це право ви маєте все, що не зазначено в будь-якій додаткові гарантії, оскільки умови договору, незважаючи на закон, є нуллю і недійсними. Дозвольте компанії «Свяцной» струшувати перед вами цей лист Філкіна, не звертайте увагу на це.

І тепер найголовніше, що я завоював в суді, яка оголосила незаконну практику компанії «Связний» на продаж підробленої додаткової гарантії.

Суд розірвав договір купівлі-продажу, і відновив від ZAO «Связній логістиці» вартість додаткової гарантії – 2000 рублів, вартість планшета – 25 000 рублів, а (!!!) штраф, за відмову забезпечити аналогічний планшет на період ремонту – 22 000 рублів, компенсацію морального пошкодження – 3000 рублів, а штраф (за законом) – 25 000 рублів (половина суми відновлено)

І виграв 75 000 рублів, витрачаючи на планшет 25 000 тис. Небагато, але не погано, дійсно. Сьогодні, згідно з виконавчим наказом, Банк Связно передав мені гроші на рахунок, з яким я привітав себе.

Так даре, не буде лази, захист прав. Сьогодні я обов’язково напишіть Росповербнадзору, що вони бажали, на підставі рішення суду, зупинивши прийом споживачів у Санкт-Петербурзі компанією «Связний».

Якщо ви виявите себе в аналогічній ситуації, будь ласка, зв'яжіться з нами, я допоможе вам з шаблонами та прикладами судової практики. Google, ви можете бачити, що суди несуть позови щодо подібних питань і рішень різні, але в St. Петербург тепер є реальний шанс для всіх.

3. У

4. У

5. Умань

6. Жнівень

Запобігання

Джерело: