Тандир

Всі, хто коли-небудь приїжджає до Криму – обов’язково приділяв увагу знакам, що стоять вздовж дороги «самса тандерна» і поруч з ними – досить дивних споруд.

Ну, що таке шамса - всім знає. І ось, що засмаглява.
TANDYR (за двома словами...) - Азіатська плита. Такий економічний аналог відомої російської печі. Чому «економічний»? Так, тому що в Азії, як ви знаєте, з паливом у вигляді дрова – обов’язково «підвіска». Дефіцит, так щоб говорити ... Добре, немає безмежних лісів і могутньих дубів... Тільки саксаул і інші паростки рослинності. Звичайно, приготування необхідно ... Але існують певні вимоги до складу і якості деревини. Або ж, їх відсутність! Ми плавно підходимо до одного з основних «якостей» засмаги: невибагливе до певного виду фанери, їх обсягу і якості.

43 зображень

Тадир, в принципі, може бути нагріваний будь-яким деревом (приблизно, крім ДСП і ВВП, звичайно ж...). Принцип «роботи» даної печі стандартний: З вогню горіння деревини і вугільних вугілля – стіни (поворот) печі нагріваються і через їх масу накопичують тепло на кілька «робочих» годин. Російська топка також працює за таким же принципом. Але має незрівнянну велику масу, – це комплексна інженерія (Є!). Це – інженерія...) будівництво та в «класичному» – також призначений для обігріву будинку (на зиму – вони суворі...).

Тут ми плавно підходимо до другого «якості» засмаги. І його можна назвати – простота дизайну. Згубно в тандирі - нічого складного і видатного. Це бочка «набух» (і такі конструкції найбільше).

Або – піч з боковим навантаженням (навіть, як пральна машина типу «ілюмінатор».

Невеликий розмір (зварений до звичайної печі ...) і простий дизайн. Вогне розбавляється всередині самої печі і після закінчення печі (горяння вугілля) він готовий до приготування.

Який вид їжі можна приготувати в тандирі? І практично будь-який... Ви можете приготувати в посуді. Хоча, звичайно, класика жанру вважаються засмагляві тістечка (самса, плоскі хліби, лаваш) і м'ясні страви з засмаги або цілого шматка.

Звичайно, асортимент страв неодмінно впливає на національну і релігійну «барвлення». Схід, як ви знаєте, є делікатною матерією. Східна кухня, особливо. Tandoor - під одним іменем або іншим є в абсолютно різних частинах Азії. І це не зрозуміло, проте, хто все одно володіє «вагою» винахідника тандира: Індія, Персія, Центральна Азія або Китай.

У СРСР тандир прибув з Центральної Азії. І, мабуть, найвідоміший діяч старовинних традицій «Тандир» Узбекистану. Є те, що найвідоміші торти і тістечка запечені в тандирі печі.

Узбецькі майстри, які роблять найвищу якість тандемів і є «легізірцями моди» в цьому старовинному ремесла.

Сьогодні ми можемо спостерігати всюди на ринках безліч «точков», де так званих «густих робітників», а по суті – шеф-кухарі – хлібопекарські торти, лаваш та інші привіти. До речі, багато Мусковітів (від «не-треної» ...) вже давно захопили цю випічку. «Ринок» відповідав негайно. І якщо на «точах» з танверами на ринках – майже завжди не відрізняється належними чистотою і елементарною санітацією (тобто, тобто.) – тандори з’являються у більш респектабельних закладах: кафе, ресторанах. Так, і відкрити незалежну «підготовку». А крім - в'ялення "місцевих" освоїло виробництво міні-тандирів для особистого користування.

Правда - їх ціна коливається від 9000 рублів - і вище. Але варто.
Справа в тому, що крім «екзотичних» страв в тандирі більш смачні, ніж варені в звичайному (традиційному...) способом. Поціновувачі кажуть, що бандер барбекю є тастером, ніж на вугілля і грилі.
Ідея отримання такої "розробки" дуже, дуже спокуслива. Однак, виходячи з простоти і простоти дизайну, щоб побудувати засмагу для дому «недіс» досить... І в Інтернеті є багато різної інформації "Блоггери" про свої враження в будівництві танцівників і приготування їх в них.

Остання осінь я вирішив побудувати засмагу на дачній ділянці. Ну, це чоловіча змія. Довгий навчався в мережі мат.part і відгуки. Визначення матеріалу і розміру. Базові «вимагання» для призначення засмаги - приготування м'яса / птиці страв і, якщо це можливо, випікають торти і самса. Я зізнаю, що я довго обрала для себе «конструктивний» дверцят.
Веб-сайт

І він припинив на найпростішому: «навіть. й

Табір у вигляді колодязя з плоскими стінами. Більшість засмаги мають джгутну форму з вузьким у верхній частині. Це пов'язано з меншим відтоком тепла і більш рівномірним нагріванням кам'яного тіла. І дрова, швидше за все, піде менше за дамну. Але ці критерії не так важливі для нас. І спорудження зрошення (без стабільного надрова в цьому питанні) є досить складним завданням. Так нехай на циліндрі.

В якості основного матеріалу печі було обрано звичайну червоною духовкою цегли, виготовлену з пальової глини. Просто – це було доступно і спокійно кладеться в баран. Цегла залишалася після демонтажу вугільної плити-бойлера в батьках (до переходу на газове опалення). Після оцінки якості я вирішив, що це було доцільно використовувати його. У сезоні або два він буде служити досить добре, а є - якщо є бажання і необхідність - ми відреагуємо її відповідно до всіх правил і з вболівальниками від вогнестійких шампань! По-перше, більшість «любительських» дизайну тандирів в Узбекистані також не виготовляються з хамоту, але звичайної глини.

517288

На дачній ділянці було обрано місце (на межі ділянки), площею (120х120 см).
Виготовлений грунт і виготовлений піщаний патч (подушка).

У тій же області паз був виготовлений для продувної труби.

Сама труба була виготовлена з шматочок асфальтобетонної труби діаметром 100 мм. (Для тих, хто боїться, що азбест є присутнім в структурі, будь ласка, візьміть цей факт спокійно.) Тепло-деструктивні ефекти даного елемента не підлягають. Але ті, хто бажає легко замінити метал, наприклад.

Сайт викладається в трьох рядах силікатної (білої) цегли. Сухий, без зв'язки або розчину. Не існує сенсу в розчині, тому що шви все ще будуть тріщини з температурою. Можна, за принципом, залити плиту з залізобетону ... Але ми все ще "тренуємо". Так - наш "сол" - готовий сайт танде.

Не буде зайвим контролювати його на рівні будівництва. Тепер за стінами. Вони виготовляються з червоної плити, розміщені на кінці. Намалюйте коло цегли. Ви можете використовувати шаблон.

Я зробив його оком. У одному такому колі з внутрішнім діаметром 40 см, 19 цегли підходять.

І тільки на три «флоори» нашого дзьобеля вирушили 57 цегли. Внутрішній діаметр засмаги і кількість цегли вибирають чисто індивідуально.
Я думаю, що цегла повинна бути калібрована в довжину (висота в нашому випадку ...). Так що наше коло не зламається і справ (і буде ще два зверху!), ми зав'язуємо її (протягуючи) зі звичайним дротом.

Дріт являє собою анналізовану сталь і має назву продажів «в'язання». Він відрізняється від звичайного, що він м'який і скручує навіть пальцями. Ми вирівнюємо перший шар і починаємо ставити однаковий другий шар. Ну і так далі. Push, кран, вирівнювання, краватка. Ми отримуємо досить гладку «набух» висотою трьох рядів цегли (75 см).

8. У

Примітивний чоловік (і голодний на пустельному острові теж...) зупинився там. Але ми можемо дозволити собі бути пацієнтом і насолоджуватися подальшою «збудливістю». Далі – змішуємо спеціальну кладку на основі хамоту глини

І акуратно - з ручками ... (в рукавичках) закрийте секторальні зазори між цеглою.

140080Р

В ідеалі кладку засмаги повинна бути як заклепки в бочки - натискають і налаштовують. Але це можна зробити легко з протипожежною цеглою. А ріжуча і шліфована глина нереальна. І в цьому обсязі. Так ми закриваємо зазори.

Головна Перед ущільненням тріщин - цегляна основа повинна бути добре зволожена до стану просочення! Так що цегла, як губка, не відразу вбирає воду з розчину. В цілому я витратив 2 мішки 20 кг суміші на цю операцію.

р.

Виготовлено в 2 прийоми (два "флоори"). І перший - відразу після висихання він змащується спеціальною «реанімацією» глиняним складом.

13 хв

14.

Просто - замісна глина в воді з соломкою круто і густо - і змащують цей тандер. І коли він закінчував обробку всіх стібків, він вкрив його все! Фаршировані - в два шари з сушкою по кожному 2-3 дня. У вас є тріщини, але не дайте, що вас залякати!

По-перше, вони не мають суттєвого впливу на міцність і покриття є монолітними і довговічними. І по-друге, ці тріщини відмінно ущільнюються рідкою глиною масою без соломи.

Сушім. До тих пір, поки засмаглява стає «знімом» - залишаючи дачу, ми обов'язково прикриємо і обмотуємо її плівкою. Клей боїться води і дощу!

Далі - підсилюємо нашу тандему з кладкою - і знову змащуємо.

18 років

1 999 р.

19.00 р.

20.

Ви можете, один раз. Ви можете зробити це весь час. Чим густіше шар, тим краще буде тримати тепло! І зверху глини - знову загортаємо циліндр з сітки, ущільнюємо верхню частину шиї-вентиля.

І на шиї ми встановлюємо раніше зварене кільце з смуги.

22.

23.

24.

З'єднуємо цей «ребар» з таким же в'язаним дротом.

42

І зараз ми змащуємо цементним розчином.

Я використовував суміш з цементу Портланд + буріння + пісок. Виявилося фактично – світлобетон з достатньою «пластикою». Консультація: при роботі бетон не "сидить" довше - додаємо трохи (половинка ложок на 15-літровому відрі) "справа" до неї при змішаних ... І замісив і бетон, і глина – звичайний «міксер» для бурів. Зручно і ефективно розмішати. Ну, це! Наша засмага майже готовий! Ми не введемо будь-які надлишки і вдосконалення в утилітаріанську конструкцію. Це для пізнішого... Сушім знову. Краще тиждень. Краще (для прохолодного клімату) повісити звичайну лампу розжарювання всередині 60-100W - для кращого висихання. І зовні - є також причина покриття пластиковою плівкою. Я сушений на тиждень...

Немає ламп, дійсно. Ми вже спекотні.
І тепер є урочистим моментом першої печі!

Ми проведемо в ніжний режим. Що таке, поступово опалювальні засмаги, але не до робочої температури. Папір, сіно, дрібні гілочки і дрова. За 1,5 години. По дорозі він зробив бізнес в дачі ...
До речі, вело з сонячного Криму! Ми, на Дону розглянули кущ справжнього лаванди ...

Топім Дивитися і відчувати себе. Зрозуміло, екстер'єрна стіна ледь прогрівається! Абсолютно.
А поки ми встигли створити кришку для засмаги. Дуже необхідний атрибут.

31.

Дим, подивіться в рот. Стіни всередині чорні з кіптявою.

З піччю "спарювання" - так це повинно бути. Але в «робочому» режимі температура всередині така, що кіптява вигорає повністю і стіни стають рожевими або білими – чистими і стерильними! І тільки на самому вершині є «рім» соот.

В цілому, наш Tandyr досить готовий для тестування вже "на м'ясі"...

Щоб гойдалитися відразу на тортах - не підняв руки ... Він ще не страшний. Ми допоможемо. І я думаю швидко.

В той же час експериментуємо з м'яса. І знову «народи в мережі» стверджує, що накопичена теплова енергія тандира досить прокласти досить великий обсяг продукції і навіть на кілька циклів! У дверцятах готують барани і свинячі ребра (дбал ...), ноги запікають цілими.
Вони роблять барбекю в дверцятах.
У засмаги ціле (або в частинах) запечена птах.

Так ми зупинимо наш вибір на барбекю і цільній курці.

А наші випробування були тільки на Трійці! Це, на день, коли, за легендою, трави набувають «потужність». Саме наша курка ми начинаємо з бур’янами. Не велич, звичайно. Ми взяли три види м'яса:

1,1 км Хороша шия свинина з ринку.
2,2 км Піхва шпатель.
3. У Смоктання свинини. Але! Алас, я купив цей м'ясо на заводі «Великолука». Давайте спробуємо...

Маринад – мій «стандарт»: цибуля, смс, сіль, яблучний сік і трохи тільки фруктовий оцет, щоб отримати смачну неінвазивну сметану. Ви можете розбризти деякі вина. Наприклад, «Мадера» або «Шереза» (для аромату).
Ми одружилися і пішли на країну! Перше, що це було, щоб запалити вогонь в засмагі.

Тепер це вже ретельно - з укладанням деревини ... Деревина добре використовується - фруктові яблуні. Ми розтоплюємо нашу тандему, заливаємо більше деревини зверху, і ми можемо піти про наш бізнес.

Після 20 хвилин, отримайте ще одне дерево. Табір покривається на годину, щоб забезпечити гарне опалення стін. Насправді, час потепління-пітчання тандички є чисто індивідуальним показником. І залежить від різних факторів: розміру (об'єм), товщини стін і теплоізоляції, часу року і т.д. Все обирається досвідом. Я не маю пірометра, тому ми зосередимося на оці.

В той час як підсмаглява, ми встигаємо піти в степ для трав. Закриється. Для аромату нам потрібен чебрець і орегано ("мати" Укр.).
На горизонті з'явилася загроза хмара. І прогностика не у всіх затих. До поганої погоди ми маємо максимальну годину і половину...

Повернемося до дачі.

Засмаги вже оздоблювальні дрова.

р.

Стіни були дійсно очищені від кіптяви і відбілених.

Приготувати м'ясо на шампуні і варити курку.

Потерти курку сіллю і перцем і покласти нашу траву всередині, плюс пара листя винограду. Прив'язуємо тушку і кладемо її на шпажки. З Я роблю все вперше – є страх, який з вертикально розташованих шампунів, м’ясо буде «копати» на вугіллях або підлозі засмаги. Так я зв'язав кінці (витягнуті) з таким же в'язаним дротом, а курка - шампунь згин. (Дивається наступне «практика», м’ясо не замислювалася на слизі.)

Як тільки все готове, перейдіть до тандира. Рука всередині не переносить тепла. Це добре! Ми швидко встановлюємо підвіску кільце в засмагі (ми зробили його заздалегідь.)

І ми повісили поверх неї навколо окружності шампуню, а в центрі є курка - зверху, посипавши все це з чеброю травою.

Закриваємо засмагу щільно кришкою і кидаємо щільну тканину зверху.

Все тепло йде вгору. Також одягаємо ляпас на дно (або накриваємо його тканиною).

В ідеалі слід послухати 30-40 хвилин. Афіша Після 15 років я пішов бачити його. Відкритий, годинник. Всі види барбекю практично готові.

Закрийте знову і почекайте знову. І дощ з бурою хмарою вже дуже близько...

А родичі на столах – на «велику землю» періодично череш на телефоні.

Ми чекаємо нескінченно довга 20 хвилин і знову відкрийте засмагу. Барбекю готовий візуально ... З рукою в гвоздику прибрати шампунь і покласти їх на каструлю. Вирізати і зразок.

Результат: Візуально, барбекю вийшов красивим, не переварений і не спалений. За смаком - той, що від "магазина" вирізка виповнилося сухим ... (як очікується). Але барбекю з шиї і плеча частина - вийшов дуже добре. Не люблять вугілля. Смак відрізняється! Але це смачно. Соковита - майже не загублена і м'ясо рівномірно "змивається" по всій товщині. Я не можу сказати, що і на грилі, але і дуже смачний. Це м'який і приємний укус.

А з куркою, яка в будь-якому випадку буде потрібно ще 20-30 хвилин ... – це було прийнято рішення принести в духовку. У людей не вистачає терпіння. Однак курка була успішною! З "смокт" і соковитою... Вона була «збірна» півгодини до готовності.

Дуже сподобалося барбекю.
Ну, на тандирі - ми можемо зробити висновок No 1 ... Табір працює! А їжа варена в ній досить добре! М'ясо смачне і не спалює вагітовані, як на вугіллях гриля. Можна приготувати великі шматочки і тушки птахів.

Плани для найближчого майбутнього ще ведуться до тортиль в тандирі. Ну, після них - і до Самса я думаю, що поворот прийде... (Поїзд до Криму і запитати про місцеві таємниці.)

Поки все з першим досвідом...
Як кажуть, продовження буде слідувати!
Насолодіться своїм апетитом і творчим успіхом!

浜у 涓 蹇

Джерело: