Чукотка. Buchta Надання

Я був чесним, щоб його постити. Але є фотографії, які можуть здаватися цікавими.
36 зображень + трохи тексту.

Р

Що таке село і де він прийшов? Це те, що Vicky говорить.
Після відкриття в 1660 р. затоки Запобігання російській експедиції Курба Іванова, риболовлі та зимівлі китових і торгових суден почалися регулярно. На початку ХХ ст. з початком розвитку Північного Морського маршруту на узбережжі бухти було організовано вугільний склад, щоб поповнювати паливні запаси суден, що заглиблюють до Арктики, а 1934 року тут з'явилися перші будівлі майбутнього морського порту, які стали містом-формуванням для с. Запобігання.

У 1937 р. з приходом каравану суден з будівельними матеріалами компанія «Адстрой», розпочалася активне будівництво порту та поселення, а в кінці 1945 р. Камчатський обласний комітет КПРС (б) ухвалив постанову на створення «у Чукотському районі робоче село Надання на підставі поселення Главсевморпуту в бухті Запобіжника».

10 травня 1946 р. видано постанову Президії Верховної Ради УРСР про утворення с. Наказу, яка вважається офіційною датою заснування поселення.

Село продовжило швидко згасити, це полегшило переселення військових частин тут. У 1947 році було побудовано першу громадську будівлю, їдальню.

І Vicki каже нам, що...
До кінця 1980-х років в с. мешкали близько 6000 осіб, але в 1990-х рр. через масове переселення мешканців до материка, два населені пункти - Уреліка і Продня - адміністративно злилися. Ініціатором такої консолідації був губернатор Роман Абрамович.
Я теж покажу вам Ureliki.

Ми не були для фотографії, але для роботи. Вимірювання в бухті, топографічній та геодезичної роботи. Так немає нормальних туристичних фотографій. Я просто не встиг.

759550 р.

Село дуже рідко відвідували. У магазині, якщо тільки, але ціни... І халат на середах і неділях.

Село, якщо все, крім того, є Найцікавіше, що у них є музей. Музей невеликий, але є люди, які люблять його. Природно, сувенірні ціни в доларах, так як Аляска дуже близько, а американський круїзер часто приходять.

Так, живі росіяни і Чукчі і Вечірки. Але це не Півк, всі місцеві представники малих національностей – алкогольні напої. Ніяких речей, немає кольору. Все в музеї.

3610Р. 4200Р.

Вихрова гвинтівка. Ми не допустили його. Важкий млинець, понад 11 кілограмів. Раніше вони скажуть, в бухті приходили китлі, провели святкові канікули. Ми не бачили нічого.

Фотографія - це яскраве відображення того, що відбувається в Залі. Верхній і нижній частині паперу однаковий катер.

Ну і так, варто доїхати до Чукотки, щоб побачити чугу в музеї.

Повернутися до с. На виході з порту ми зустрінемо американський SUV. У нас немає гірше, а ще краще. Вазік доводить його. Людина з рівнем нашого.

Ви можете використовувати його, якщо ви хочете. Адміністрація, як і в невеликих містах, намагається працювати. Ми будували невеликий спортивний комплекс, басейн. Аеропорт і село. Точно, зміщуючи, але для браку штампування, як вони говорять...

Вони навіть мають свого роду село. Це дійсно досить затишна і дуже весела. Проблема з будівельними матеріалами.

Ой! Я не покажу вам порт з моря. Ніч. Полярний день.

Як ви бачите, є дуже мало людей, які живуть. Використовуються.

І сам порт не невеликий.

Краще в день. Правда, що такі сонячні дні рідко зустрічаються. Дуже рідко. Це ще холодно. Хоча ми були там в липні.

1868672р.

Urelics, як обіцяє. Я шкода, але небагато. Я не люблю ці "земні пейзажі" в реальності. Керівництво Абрамовича, так. Аляска.

Джерело: