Республіка Кірібаті складається з 33 невеликих олст, двадцять з яких ненависне. Анот Тонг, президент Кірібаті, продемонстрував, що його країна стане невідомою в межах найближчого 30-60 років через підвищення рівня моря і забруднення запасів свіжої води.
25 фото через strajj
Перший знак цього острова екваторіальний стан Кірібаті (проголошений Кір-і-бас), розташований в центральному Тихому океані, являє собою крихітну патч зеленої зелені, яка розбиває нескінченний монотонний синій поверхні води. Хмари Thunderstorm заповнюють небо, піднімаючи так високий, що мимоволі ви відчуваєте беззахисні і крихітні. Як це зменшує, стає помітним, що маленькі альтанки досягають лише кілька метрів над рівнем моря, навіть на найвищій точці. Вони роблять цей невеликий острівний стан, і навіть від висоти гойдалки рейсу видно, що земля цінується тут для його ваги в золоті, і все навколо це тільки нескінченна рівнина океану, яка вирізається тільки явним міжнародним дата-лінією.
р.
Контроль паспорта в досить екстравагантних приїздах залу складається з всього двох невеликих стелажів з пальмових листя, з знаками «Гести» і «Резиденти». Автопрокат, який повинен називати автомобіль «розвантажений-за добу», чекає на мене в машині для паркування на виході. Видача ключів відварюється, щоб визнати те, що я збираюся залишитися в самому мотелі я названий. Презентація документів, не кажучи вже про ліцензію водія, не потрібно взагалі - досить тепла посмішка і просте рукоділля. Я все ще запитав, як знайти мотель, і вони розповідають мені, «Дуже поїхати на нашу тільки дорогу, і ви отримаєте там, де потрібно піти. й
04 мар
до 1 2 3 4 5+
05 мар
6167855
Прибуваючи в Мотелі, я зустрівся з Девідом Ламуреном, добре розвиненим місцевим, який переїхав до столиці Кірібаті, Тарава з Австралії близько 18 років тому, щоб обговорити виклики, що стоять перед країною. Ці проблеми, пов'язані переважно на різні катастрофічні сценарії, протягом одного дня Кірібаті можуть стати пустельним острівом під тиском демографічних і соціально-економічних труднощів з одного боку, а також непристойно прилипаючи море на інший. Девід стверджує, що це реальний перспектива, особливо для невеликої групи ізолів, що утворюють Південна Тава.
07 мар
Тава ділиться на дві частини - північний і південний. Девід бере мене в село Бетіо, розташоване на півдні і вже страждає від густини населення, яка перевищує це Лондона: в даний час це близько 5,200 осіб на кв. км. На жаль, прогноз зростання населення цієї області свідчить про те, що цей показник може подвійно менше десятиріччя. Кварталідні будинки Бетіо зібрані в основному з шматків гофрованого заліза і кілька зібраних дерев'яних панелей. Вони виглядають як тимчасові притулки. Але за Девідом ці будинки десятки років, і шанси будь-якої зміни в майбутньому надзвичайно тонкі.
09 мар
10 хв
р.
Але це не те, що сидить домашню компанію. Відсутність каналізації призводить до надмірного забруднення навколишнього середовища. В кінці «70-х років, і багато людей, які бояться, це може легко повторити рівні санітарних умов. Місцеві поставки свіжої води поповнюються з невеликих «пальцевих» , розташованих лише нижче поверхні грунту, а сотні свердловин розсипаються між зануренням. Вода в цих свердловинах постійно забруднюється різними відходами, а також стає солістом внаслідок зростання рівня моря. Вирощування будь-якого виду харчової культури вкрай складно.
12.
13 хв
Після відвідування Бетіо, я перейде на інший виразний сцена. Місцеві жінки – деякі з них плетуть кудись далеко на горизонті – блукають через мілководних водних локонів і, згинають в три летючі, викопують щось з запаху рифового шламу. Я даю, щоб вийти з машини тільки кілька метрів, практично відразу впади в м'яз, але в кінцевому підсумку до однієї жінки і її досить нервової собаки. Жінки піднімуть голову на другий, розмітивши свою зовнішність з флотуючу посмішку, а потім повертається до її затирання роботи. Очевидно, що її робота вимагає нелюдських зусиль. І це не просто горіння тепла, посилена світловідбивною поверхнею рифу. Жінки пробивають через муфту за допомогою кухонних вилок і ножів в пошуках мисок, які лежать тільки під поверхнею. Не може допомогти відчути повагу і захоплення для цієї групи визначених жінок, які працюють так само само, через годину, тільки періодично переривання, щоб подивитися на цю люстру з камерою і дати йому дружню посмішку.
15.00 р.
16 мар
17.00 р.
18 років
19.00 р.
20.
Мовуючи, я бачу в першу чергу, як бідна країна Кірібаті: все навколо це дилапідированність незліченних хати уздовж дороги, пунктировані ями і ями.
Трохи пізніше я орендував катер, щоб відвідати невеликий острів під назвою Байкер, який всього за 20 хвилин захід від переповненого Південного Тарава. Тут живе одна родина, яка вирішила побудувати будинок і перемістити на цю патч піску, яка ледь піднімається на 10 сантиметрів (чотири дюйми) над рівнем припливу. Причина проста, пояснює Біната Піната і її чоловік Кайбакія: «Дві сні краще і життя – не так багатолюдно і сповнена свіжої здорової риби». Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Не втеча з цієї проблеми водопостачання.
22.
У Південній Тараві є сліди останньої світової війни, які стали невід'ємною частиною ландшафту як кокосові долоні і морські гребінці. Японці та великі гармати все одно носять свідка бою, що зламали тут у 1943 році і заявили про життя понад 1,600 американських морів і незлічених японських солдатів. Це підкреслює значення частини землі в цьому регіоні, оточеному гігантським океаном. Нагадуємо, що зовнішні чинники давно впливають на навколишнє середовище Кірібаті, і що корінні країни – ті, хто менш відповідальні за проблеми – змушені переробити переваги.
Одного разу, в розмові з нами, місцевий мешканець зауважив гірку грину, яку Кірібаті іноді називають «Наступна Атлантида». Але з того, що я бачив, висновок полягає в тому, що до цього крихітного народу затоплюється річними, але все більше припливів роялізму, його легко можна перетягнути в абіс власних демографічних і соціально-економічних проблем.
25.
Джерело: