христина
Eighteen років тому, 24 серпня 1995 року, офіційний випуск Windows 95 був випущений. У зв'язку з цим, ми з користувачем maksimiks плутаємо і підготували велику, ностальгічну пост, присвячену дівчатам дня народження (Я віддаю, що Windows 95 є самою через її захоплюючість, готовність, тепла, зручність і любов ювелірних виробів).
30 зображень
Більше фотографій тут.
Звісно, щоб розповісти щось абсолютно невідомо про цю систему практично неможливо. Думка...
Наприклад, ви можете розповісти нам, скільки пам'яті Windows 95 може отримати? 128Мб? Nope! 512Мб? Nope! 1024Мб? І знову!
Whilst Win95 не повинен підтримувати більше 512Mb, він буде запустити і працювати на високих обсягах.
Я зміг запустити його на віртуальній машині з 944 мегабайтами оперативної пам'яті, яка дивовижна. Win95 використовує сторінку адресної пам'яті, а каталог сторінки, для збереження, може звернутися тільки до них 512Mb.
Ще більш дивно, що вже в 945 мегабайтах, Windows відмовляється від запуску. Причина, яку я не можу зрозуміти – якщо у вас є якісь варіанти – пропозиція в коментарях.
ДБЖ: Найімовірніше варіант цієї поведінки описано тут.
Чи знаєте ви, що Чикаго спочатку буде випущений в кінці 94 і називається Windows 94? Більш того, було будівництво попереднього перегляду Чикаго з назвою Windows 94; я особисто провів цей диск в руках і навіть його встановити. Я повинен знати, що в декількох десятках десятиліть такий диск стане дикою мінливістю - Я не втратив його, я тепер хотів би всі докази.
Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Оригінальна упаковка Windows 95, яку ми, на честь дня імені, влаштували фотосесію
3610Р. 4200Р.
Зверніть увагу, що коробка говорить "Оновлення". Це означає, що у нас є версія Windows 95, яка не може бути встановлена окремо, і покласти тільки на верхній частині Windows 3.x. Однак, крім інсталятора, це вікно не відрізняється від звичайного.
І тепер я повернемося до сучасних інгі-нових каналів, зіпсованих зручними інсталяторами, доступним Інтернетом і загальним об'єднанням інтерфейсів, проблем з перевстановленням Windows з збірки, виготовлених з ілітратного фольгу для інітратних фольців! Скільки ви бачили диск не на значок Командора? Чи знаєте ви, що «моде конкодування»? Спробуйте, зробіть розподіл одного з найпопулярніших операційних систем у свій час і встановіть, принаймні, під віртуальною машиною (не багато хто знайде обладнання, на якому Win95 може стоятися).
Чи не працює? А потім подивимося, як древні геки, які займаються виснажливим, але цікавим процесом називається установка мастидака!
Ви вставляєте диск з mastdike в диск (якщо ви, звичайно, маєте диск - було варіант на флоппінг-дисках), покласти в BIOS завантаження з оптики і ... Що не знайдено системи винагороди?
Завантаження з приводу розкіш не знайдено в 95 вітрів. І навіть Windows 98 приводи, якщо я пам'ятаю правильно, не були завантажені. Для цього необхідно завантажити на DOS, і звідти, щоб запустити налаштування файлів.exe. Ви, звичайно, не зустрілися з цією проблемою, якщо ви поставили клаптяву вітру — але встановивши її з флоптичними дисками, це проблема в собі.
Тим не менш, це не викликало ніяких проблем - кожен власник комп'ютера обов'язково мав одну або дві завантажувальні диски з DOS, як правило, з підтримкою миші, CD (так, навіть сидінь потрібна деревма), і набір програмного забезпечення, достатнього для підготовки комп'ютера для установки ОС. Так, потім інсталятор операційної системи займався тільки в установці, користувач зробив все інше.
Таким чином, ви знайшли клаптий диск, або що більш актуально зараз - реанімаційний CD з підтримкою DOS. Запущена установка.exe і пилила вікно вітання.
Ціпонька-чик - операційна система не знаходить диска. Ну, це право, тому що ви, ймовірно, забули, щоб підготувати розділ системи. Пам'ятайте чарівну і омніпотентну утиліту FDISK – природно, спочатку перевантажено назад до DOS.
Чи знаєте ви, що Win9x не підтримує NTFS? Це тонкий, форматуйте свій віртуальний вісім-ггговий диск в FAT і перезапустіть інсталятор.
Що таке компакт-диск? І знову, це право - ви відформатували його в FAT32, прямо? Підтримка такої розкоші з'явилася тільки в OSR2, і тут, будь ласка, послужи FAT16, з обмеженням 2 ГБ на перегородку (якщо ви такий великий, що у вас є більший диск - ебать з розбиттям його в відповідну кількість розділів). До речі, FAT16 напевно позбавить вас від такої проблеми - розділ завантаження повинен бути розташований в перших циліндрах 1024 диска, інакше вже встановлена Windows не може завантажуватися.
Однак якщо ви встановите версію Оновлення Win 95, так як у нас є, ви не будете зіткнутися з цими проблемами - тому що ви, швидше за все, вже встановили Windows 3.1, і, отже, файлова система необхідного стану. Але якщо ви намагаєтеся поставити цю версію «зніміть», ви побачите це повідомлення:
Отже, спробуйте номер три: початок налаштування майстра.
Якщо я провів час читання ліцензійних угод для Windows, я ніколи не був написаний про нього на Hubr.
Три простих кроків - і, я повинен сказати, вони дійсно прості, якщо ви встановите цей вітровий шістдесят-секундний час. Так, не закрийте будь-яку з діалогових коробок з пресом Втеча - установка без питань і попередження завершиться, і викиньте назад до DOS.
Ви коли-небудь дивилися, чому картина показує розсіяні диски, ноутбук і CD, і комп'ютер не має клавіатури, і він навіть не підключений до живлення?
Варіанти монтажу? Тільки Користувальницькі - після всього, це для прохолодних користувачів і реальних sysadmins! Це життєздатність, яка насправді ця опція дозволяє вибрати для установки додаткового програмного забезпечення на наступному етапі монтажу. Тепер ми попросимо ввести себе і ввести ключ реєстрації.
Інсталятор завжди думав, що він був на машині, що належить Microsoft, і був не так далеко від правди, тому що Microsoft переважає велику більшість машин. Але ви можете ввести свої дані і навіть російською мовою – якщо ви поставите локалізовану версію, і пам'ятайте, що в інсталяторі мови переключили Shift + Shift.
Win9x захист був чисто номінальний, ключ-під ключ. Після другого десятка інсталяцій, цей ключ запам'ятовується; на щастя, ми маємо повністю ліцензовану коробку, і ключ в ньому.
Ви можете мати і ті, які ви точно не мали. Тоді він чесно намагався знайти позначені пристрої, але він зробив це рідше, ніж ні.
1230545
Після того, як розмішувати, потім заморожувати протягом тривалого часу, після чого знову змивається - і попередження, що "Це може зайняти кілька хвилин" було написано для гарної причини. Це, власне, найнебезпечніша частина установки – якщо інсталятор не вдалося на цьому місці, він не кінчився добре.
Але, спасибі вам Flying Spaghetti Monster, ми мали великий запуск, і тепер ми можемо встановити всі програмне забезпечення для posh, яке поставляється з Windows 95. Тут і мережеві послуги, і всі види комунальних послуг ... Я використовуюсь, щоб я довго подумати, чи ставити мені це, або це програма цього разу, або не – чому я, сказати, скільки п'ять мегабайтів дають на Exchange, якщо тоді я не знаю, що це було?
...
р.
...
Незалежно від того, чи є у вас мережеве обладнання, інсталятор запропонував встановити мережу. До речі, підтримка TCP/IP в оригінальній Windows 95 була вимкнена, але ви можете встановити протокол окремо (і якщо він вже встановлений в Win 3.1, все працює).
І, звичайно, ви попросили надати дані для ідентифікації в мережі, а інсталятор знову припустимо, що ви знаходитесь в робочій групі Microsoft.
Наприкінці першого етапу установки інсталятор показав резюме всіх налаштувань і давав останній шанс змінити щось.
Але це було в цьому вирішальному моменті, що інсталятор раптом згадав, що вам може знадобитися завантажувальний диск, якщо встановлена вітрове скло відмовляється від навантаження. Що викликає занепокоєння.
2442-1998
Після того, як екран не був повернений.
Ми згорнулися: очікування, по дорозі, насолоджуючись рекламодавцем останньої і найхолоджої операційної системи. Індикатор прогресу в цей час може заморожувати протягом тривалого часу - і тільки за допомогою заморожування жорсткого диска ви можете розповісти, чи триває копіювання, або все було висить. Перезавантаження і ...
Що? Що? Чому?
Ось, щоб бути чесною, я був головоломка. Я встановив всі види незлічених часів на однаково незрівнянну кількість конфігурацій, включаючи віртуальні машини, але це перший раз я бачив таке повідомлення. Ось другий головоломка, спробуйте вгадати, що причина не шукає Google або зіпсувати.
Джерело: