Як мати багато дітей, «збитих» своїх орендарів

З Юрієм та дружиною стала абсурдна і повністю лікологічна історія. Молода пара, вирішивши жити окремо від своїх батьків, вирішили зняти квартиру і було готово переїхати до будь-якого кінця міста, якщо тільки вони змогли знайти підходяще житло для всіх параметрів. У листопаді минулого року за допомогою агентства нерухомості Юрій знайшов довгоочікуваний «однушка» вже в четвертому кам’яному горі. Невеликі обсесивні і непрозорі господині вичерпають квадратні метри молодих пар не відлякувалися, і вдалося приховати за 250 доларів на місяць за порожню квартиру з оздобленням.

10 зображень і текст під kata
Джерело в кінці.

до Будинок на Надлибокській, 46, де ми поселилися, був абсолютно новий - він був переданий тільки у вересні, Юрій починає свою історію, стоячи в в'їзді будинку, де кілька місяців тому жив. Оксани, власник квартири, відразу запропонували платити за два місяці заздалегідь. В принципі я не проти нього: це запорука того, що ми живемо без зайвих хвилювань. Ми обмінялися паспортними даними, надавали один одному гроші та ключі, а 7 листопада дружиною та зупинили квартиру. Коли я почав говорити про необхідність підписання договору і зробити все офіційною, Оксана сказала, що зараз, як в найближчому майбутньому вона не зможе приїхати до ЗПП, а пізніше ми обов'язково виписуємо все. Але лише в разі, якщо не вдалося відкрити двері для незнайомців і не реагувати на телефонні дзвінки – “запустити” для перевірки з податкової служби не було частиною її планів.

Як мати багато дітей, «збитих» своїх орендарів р.

Тим не менш, наступний дзвінок від 33-річного господині та матері трьох не було про підписання договору. Все виявилося, що набагато більше прозаїка - Оксана бажала грошей. Більше місяця пропущено з тих орендарів понад 500 доларів на неї, а велика сім'я вже необхідна однакова кількість грошей. Увечері жінка почала говорити не тільки про те, наскільки важко її життя, а й про майбутній дорогий бізнес - потрібно встигнути приватизувати деякі квартири. Це коштує багато грошей. Таким чином, Юра не могла платити за п'ять місяців заздалегідь, і вона, в свою чергу, готова зробити невелику знижку на незручність, викликану - до $ 230. Увійдіть позицію великої родини, хлопець погодився на запропонований варіант і дав жінці більше тисяч доларів.

Проживавши погоджені місяці, молоді люди відразу перед початком літа зробили передоплату до жовтня - так це сталося в цій квартирі-гроші тандем. Не хвилюватися про своє майбутнє, сім'я вирішила піти на канікули протягом двох тижнів. «Це завжди будівництво, пилові пласти, тому ми вирішили почекати час в країні. Про те, що Оксана була попереджена. Вона навіть прийшла до нас в кам'яній горі, щоб перевірити, чи все в порядку з житлом, чи зламали стіни, говорить Юра.

Прибуваючи додому для речей після тижня і половини, молодий чоловік зіткнувся з чимось невибагливим: виявилося, що його ключі не вписують замок з дверних дверей. Не потрапити в квартиру, Юра назвав господиню, щоб уточнити що відбулося.

- Починав сказати мені, що, очевидно, сусід, який також орендував його «три» тенантам, вирішив остаточно поселитися і просто в разі зміни замків. Тоді ми домовилися, що протягом декількох днів ми познайомимося і Оксана дасть мені ключ.

Але не на тиждень пізніше, не два, не навіть зараз, дві сторони тієї ж квартири не зустрілися. Згідно з Юрієм Оксани приступили до різних причин: тоді вона має деякі проблеми, після чого вона знаходиться в санаторії. Я ще не їсти. й

На сьогоднішній день в квартирі, де жили молоді люди, у пральній машині, кухонних меблів і деяких побутових дрібницях залишилися в «прихожих». «Привіт, хоча б холодильник приймав з ним до дачі», – розповідає Юра, «як я відчував». А в руках Оксани - близько $ 700 заздалегідь. Все, що Юрій має ключі до вхідних дверей та поштової скриньки. І деякі більш незначні докази, що він дійсно жив у квартирі на шостому поверсі за адресою Налібокська, 46: при обранні голови ГСПК, проголосував за запропонований кандидат і підписаний у правому «повороті» тенант. Крім того, контракти з «Водоканальним» та «Белтелеком» все ще проводяться молодими людьми.

05 мар

06 мар

07 мар

У вівторок Юра все одно вдалося потрапити в вестибулю: сусід не міг стояти те, що хлопець збив на дверцят тривалий час і відкрив його. Виявилося, що Оксана ретельно відрізаний одяг, косметика та різні трифлі в пакети та поставила їх в загальний коридор з сусідами. Звичайно, не було миття і кухонних меблів. Як багато речей стояли в цьому стані невідомо. Але очевидно, що вони переїхали на вестибуля близько дня до бірки господині переїхали в 198 квартиру нових орендарів, змінюючи замки. Оксани вдалося навіть за більш високу ціну - адже зараз є меблі і деякі побутові прилади.

І хоча факт існування життя в «однюку» Оксани, які з часом але все ще підібрали мобільний телефон, не відхилено, легко довести його: ввечері в кімнаті і кухонних ліхтарів, а на балконі висушені нижню білизну. Дотримуючись порад, що «необхідна» жінка, новий lodger не відповідає домовленості, двері не відкриті.

І тільки пізно ввечері перед цими вечнями Юрій зумів назвати людину, яка займала своє місце на побутовому телефоні: юнака не тільки підібрала телефон, але і підтвердила, що він був зданий квартири з кухонними меблями і пральною машиною, яку він, однак, не використовує. Новий тенант не об’єднує колишніх орендарів, але тільки при наявності господині.

Але тільки при наявності господині і є хагар - недавно вона, визнаючи, що вона викликає Юрію, не підібравши телефон. Існує другий варіант: жінка, що бачить незнайомий номер, готовий до спілкування, але точно до тих пір, поки вона дізнається, що вона хоче почути. "Ви отримали неправильний номер", - говорить леді, з дивно Oksanine-подібним голосом, а також перериває спілкування.

Все це не буде виглядати так коміксально і, можливо, навіть подаруватиме підозрам, що жінка дійсно змінила номер, якщо не за одну «але» – відсмоктуючи один раз модним трендом, вона, як консультує рекламу, замінила довгі роги з улюбленою мелодія. Тепер кожен, хто називає її номер першим, повинен послухати сльозну історію про те, як «сильний, сміливий як лебідь білий, я стояти на крилі». І тільки тоді ви знаєте, що він виходить, «нехай» номер.

Для більш ніж трьох місяців молоді не змогли потрапити в квартиру і зібрати свої речі, нехай тільки гроші.

до Це перший раз я зустрічаю таку людину: щоб зробити це з вашими орендарями, які завжди прийшли до зустрічі, і не пояснювати нічого - це очевидно занадто багато. Довгий час я спробував вирішити питання в хорошому спосіб: вона тільки 33 роки, три діти, не хочу перетворювати цей конфлікт в «кримінальну» історію. Але мені належить. Скільки разів я назвав її, писав в соцмережах, розмовлявся з чоловіком – попередив: дати хоча б речі, потім з грошима буде боротися. Але вони нічого не робили, і тепер вони припинили відключення телефону. Я мав час сказати чоловіка, що я написав заяву до міліції, але є ще один день, щоб забрати його і не дати справу йти. Але все спокійне, – виснажена Юра. А поки вони жили, вони постійно називаються: роблять ще одну передоплату за пару місяців. Я сказав їй, Оксани, що передоплата, я тут і так скоро два роки буде жити безкоштовно. Але вона не зупинилася: як тільки ви відмовляєтеся, тому в тиждень вона буде називатися і запитати, якщо вона змінила її розум. Я не розумію, де вони кладуть гроші – незалежно від того, скільки ви даєте, все не вистачає, чекаючи їх, щоб знову викликати кілька днів.

На хвилі спогадів Юра розповіли історію, яка не вписується в будь-яку раму: близько двох тижнів з моменту встановлення в нову квартиру. Один день, ближче до вечора, Оксана звернулася до неї подяка з непривабливим запитом - довести її до роботи в магазині дві пляшки горілки і сигарети: вона нудна для дівчат, щоб працювати в нічному зсуві без гарячих.

І Оксани завжди були повними ідеями: залишаючи роботу, вона збиралася піти в Хмельницький та реселовий одяг, захотіла стати перукарем, влаштовувати чоловіка в Юру для фірми і навіть в повній серйозній серйозністі запропонували молоддю створити якийсь спільний бізнес.

У новому будинку на вулиці Гашкевича живе жінка. Отримавши дві квартири від держави одночасно, одна з них орендована як непотрібна. Чи дійсно це так і чи є її чесне ім'я, похилого голодними, Онлайнр. Після прослуховування майже хвилини про «сильний, сміливий», ми нарешті чекали на жіночий голос в трубі, що, однак, цілком очікувано сказали, що ми не виправдали. На іншому кінці лінії вони навіть не хочуть відповісти на банальне питання: як довго вони володіли цим числом?

Але в найближчому майбутньому Оксана все одно доведеться відповісти на різноманітні питання - Юра вже написав заяву до міліції, і на цьому тижні буде звернення до податкової служби.

Ми попросили юриста Сергія Зікратського прокоментувати складну ситуацію:

- Житловий кодекс Республіки Білорусь вимагає укладення договорів оренди житла в письмовій формі та зареєстрованих місцевими виконавчими комітетами. Якщо це не зроблено, договір вважається недійсним. Оральний договір про проживання в квартирі на певний час, зробити домовлену суму грошей на проживання в зазначений день, сплатити комунальні послуги та внести інші витрати на обслуговування квартири не є договором.

У цій ситуації виходить, що молодий чоловік все це проживав в квартирі незаконно і власник квартири мав повне право змінити замки, не дозволяти «потенцю» в квартиру.

Однак, оскільки не було договору, передоплата, отримана власником квартири, повинна розглядатися як несправедливість. Молода людина має право вимагати повернення цієї суми через суд. На жаль, дуже складно довести передачу цієї суми і її розмір. Таким чином, перспективи збору передоплат здавалося мені досить непогано.

Для пральної машини і кухонних меблів, що залишилися в квартирі, необхідно подати позов до позову про майно від незаконного володіння. Тим не менш, навіть в цій ситуації молодий чоловік повинен показати докази, що він є власником цих речей. Це може бути як перевірка для придбання товарів, гарантійних купонів, документів, що підтверджують вартість ремонту та обслуговування, а також відгуки (наприклад, родичів або друзів, які допомогли придбати ці речі або пиляти їх у попередній квартирі).

Не зайвим буде йти до міліції. На жаль, наші правоохоронні органи не завжди хочуть зрозуміти такі історії та відмовити в ініціюванні справи про те, що цивільні відносини розвивалися між сторонами, які слід враховувати в судах. Тим не менш, факт викликання міліції дуже часто виступає таким людям, і вони воліють повернути незаконно.

Ну, для оренди квартири без контракту, і відповідно без сплати податків, земельні ділянки квартири чекають на розгляд справи в податковій інспекції, за результатами якого за весь період оренди квартири, податок, штраф за його пізній платіж і штраф буде розрахуватися.

Головна

Джерело: