Чи можна жити в Болгарії на російській пенсії? й

Я був місяць, оскільки я переїхав до Болгарії.
Враховуючи витрати і розрахувати витрати, я поставив таблицю, де я записав абсолютно всі мої витрати, і тепер ви можете підсумувати перші результати: Я негайно попередив вас - цей місяць не був досить типовим для подальшого життя, тому що:
1. необхідні великі витрати на оформлення карти посвідки на проживання, облаштування квартири, оплата за обслуговування комплексу тощо.
1 час У мене ще не була кухня, тому що я вів напівфабрикати і на кафе.
Для більш точного розрахунку я проведемо ще один місяць, потім взагалі.
Так до витрат...

1,1 км Їжа, їжа, тобто простіше - ate: 8587.48 рублів, з яких:
- Товари в магазинах - 4943.8 рублів
- Чай - 1097.68 рублів
Обід в кафе - 1897.42 рублів
- Фрукти - 648.58 рублів
продукти: кисле молоко - 24,5 рублів-400 г, молоко - 41.16 рублів-1 л, сметана 33.37 рублів-200г, вершкове масло 59.63 рублів-500 г, цукор - 62.3 рублів-1 кг, курка 97.55 рублів заготовки, я не знаю, скільки на кілограм, хліб - 22.25 рублів-ванон, картопля - 22.25 рублів- 1,5 кг, яйця 60.08 рублів-т, і різні м'ясні продукти 65-90 рублів за 200-300 грам.
чай - тут повний проміжок, спочатку не знайшов хороший лист, тому я взяв в Бургас в спеціальному магазині око дорого, але тепер я знайшов "Ахмат" - 160.86 рублів-100г.
обіди в кафе - в середньому: салат, суп, м'ясо другий, склянка вина, чай - 237.18 рублів.
плодів - ось повний розбір, в магазинах 40-80 рублів-1 кг, на ринках винограду - 22.2-44.4 рублів-1 кг, персики - 60-80 рублів - 1 кг, сливи 22.2 рублів-1 кг., Я не намагався будь-які відмінності, але ... :
Висновок: навіть в кав'ярні достатньо для їжі
2. Пити, тобто пити: 525.59 рублів
пляшкове вино - 100-120 рублів-літровий, хороша пляшка - 200-250 рублів в магазині.
3. Куртка - 4112.4 рублів.
Вражені сигаретами - трохи дорогий, мій "Camel" - 102.3 рублів пакет
Висновок: витрачається 12127 рублів (теа не врахувала, тому що це не характерно), пенсії (ми 15,000 рублів) для їжі в кафе, вина і сигарети досить, але сигарети - з штамом, потрібно менше димити. ..:)

4. Тепер про громаду: платіж в моєму комплексі для обслуговування, і тут в усіх комплексах є оплата - 10 EUR на квадратну площу, я оплачується на рік відразу - 19169.39 рублів, тобто 1597.4 рублів / місяць, можна оплатити щомісячно. Це включає в себе: щорічна комісія 30 EUR, щорічне страхування 40 EUR, а також фактичне обслуговування 364.68 EUR для басейнів, міні-голь, різних територій, догляд за газонами та розаріями, безпека, ремонт сантехніки та електрики ...
У мене ще не оплачена електрика і вода, вона буде включена наступного місяця.
висновки: 12127 рублів за місяць їжі, пиття і куріння + 1597.4 рублів на місяць сервісу = 13725.19 рублів пенсійного забезпечення досить, але для всього іншого - штам. !
До речі, відпочинок: автобус - 22.25 рублів, екскурсії - 1500 рублів, ліжко і парасолька на пляжі - 356 рублів.
Я, звичайно, простіше - У мене є невеликий дохід, але звичайний пансіонат - просто жити, хоча в епоху пансіонат в кафе фиг, як і фрукти з винним рисом побачити, і тут він досить реальний ...
5. медицина: з медикаментами око навіть добре, рік і половина страхування з покриттям 60,000 лева вартість мене 489.6 лева (10893 рублів), а потім, страховка сказала, що переплачений 100 лева (покупчений від адвоката), один раз вже використовується, деталі пробувала болгарка медицина ... :
Я отримав грипу тут...
Що сказати? не поганий, в порівнянні з нашими – клініка сплачується, невелика, чисто, працює на страхуванні – є нульові черги, лікарі полоітні і уважні, сьогодні це свято-векенд, і вони працюють...
за півгодини: огляд, рентген, рецепт, консультація
частина лікарських препаратів дала безкоштовно, а також рецепт антибіотиків в аптеці - 12 лева (270 дерев'яні).
майже, як в Канаді ...:) і на медикаментах за місяць витрачали 909,86 рублів, переважно вітаміни.
y, і інші ненадійні витрати:
1,1 км Інтернет модем 4G - 4853.20 рублів з тримісячним підключенням, потім щомісяця 489.5 рублів
2. Болгарська SIM-карта – 331.3 рублів з виплатою 150 хвилин розмови, потім – скільки ви витрачаєте, за 1 хвилину виїзду – 2.40 рублів
3. У Реєстрація посвідки на проживання сьогодні подала документи на отримання посвідки на проживання (посвідка про посвідчення), нічого не ускладнюється при його реєстрації (і Вам не потрібно оплатити погані гроші на «посуд», необхідно тільки правильно оформити документи (список тут), тому хто потребує - запитати...
Дозвіл на проживання в Болгарії дає право:
перебування в Болгарії та безвізового в’їзду/виїзду за тривалістю проживання;
Здійснити бізнес через відкриття власної компанії;
- Прискорена обробка Шенгенської візи, при подачі на посольства країн Шенгену в Болгарії;
Для оформлення запрошення на приватний візит до іноземної особи;
Після 5 років отримання статусу довгострокового перебування (за певних умов).
Дозвіл на проживання видається протягом одного року, потім продовжено.
Документи подаються в Бургас - лінії 1 особи, 11 лева, квитанція - 25 вересня по фото і відбиткам пальців, а в місяць і 500 лева буде нашим щастям. Р. :
П.С. ложка дьогих - на болгарках, а також на нас: заповнювати клієнту без відправки з касового реєстру - платіж 10 лева поруч з консульством в банку, а банк займає 1 лева зверху - не величезний 10% - помітно «пошук»....) - 5187,98 рублів, а для посвідки на проживання - 12201.16 рублів Так, в продовження посвідки на проживання >>, документи, які були подані 10 вересня: сьогодні (тобто 15 днів пізніше) були затверджені документи - фотографовані особи, і відбитки пальців були вилучені (посередньо приймаються 15 жовтня), але записані електронно.
Задоволення: 11 лева при подачі (1 левова банківська комісія) і 554.5 лева сьогодні (9.5 левова банківська комісія), тобто 565.5 лева (12201.16 дерев'яна) і 30 днів жанки (при швидшенні, потім трохи дорожче).
різний "кунінг" попросіть цю справу до 500 EUR (на додаток до 554.5 лева), тому - не фольгувати, є нульова складність ... 4. Меблі, обладнання, побутові товари, електричні товари, посуд та ін. – 54816.58 рублів.

І вчора я встановив довгоочікувану кухню, а при з'єднанні хлопців довелося знищити свою ванну трохи - збити плитку, немонтувати душ і т.д.
На кухні кладуть, все було видалено, але ремонт плитки - моя проблема (відразу попереджається).
Сьогодні в 9:00 Я переїхав до офісу керуючої компанії і замовив їх ремонт (або).
В 9:15 У мене вже був майстер, розглянув все, оцінив оцінку і просили сплатити вартість плитки - 80 лева.
На 9:45 вибивають полоітні, два з них знову захоплюють.
У 15:00 знову полонено: «Попередити вуха», «Добрий».
Так, перед цим - ВСІ ВОШЕ (відро і тканина, які були в комплекті) ...!!!!!!! цукерки з такої послуги ...:)
Ну і на численних запитах працівників, фактичні результати (якщо ви подивитеся на фото в моєму журналі, ви побачите, коли переховування курсора з трансформацією):

порожній каркас на стіні є поле для творчості ... :) Потрібно лише уточнити катеклім про водні маркери, ми розсіюємо - ми будемо жити ... :
Я збираюся вивчити область і тримати вас поінформованими. . . :
Для тих, хто зацікавлений у собівартості цього «люкс» (проста і найдешевша)
1,1 км розкладний диван - 499 лева - 11177.6 рублів
2. журнальний столик - 69 лева - 1545.6 рублів
3. доставка - 59 лева - 1321, 6 рублів
4. дошка малювання - 18 лева - 403.2 рублів
5. кухонна передня 1.75 м (сувки, шафи, раковина, сантехнічне обладнання) з доставкою, монтаж і підключення - 1333 л - 29859, 2 рублів
6. холодильник з доставкою і монтажу - 250 лева - 5600 рублів
7. стійка-бар з 2 табуретами - 149,99 лева - 3359.77 рублів
8. штори 1.5х2.4 м з установкою - 115 лева - 2576 рублів
9. завіса віконної білизни і капрону 2,5х3.0 м - 307 л - 6876.8 рублів
8. мікрохвильова піч – 88.99 лева – 1993.37 рублів
9 електричний чайник - 35.0 лева - 784 рублів
10. посуд, побутові дрібниці - 241.76 лева - 5415.42 рублів
Я не можу порівняти з самою подушкою – я ніколи не купила меблі, в 90-х роках вся квартира була обладнана самостійно (збудована), тому порівняти себе, багато або мало. :)

Як очікується, в новій квартирі — почав витікати туалет.
Вчора я зробив заявку в офісі керуючої компанії (право сказав), сьогодні о 9:00, помітно збивається на двері - два чоловіки в уніформах: огляд, демонтаж, дебулінг, фіксація пошкодженої плитки, очищення сміття для себе - 45 хвилин, помітно: "Поперед готовий", і "добрий".
Аеробіка ...! і нуль для чаю ... Висновок: російський пансіонат, проданий його квартиру в склепі, досить комфортний і комфортний може жити в сонячній Болгарії біля Чорного моря.

Зустріч Slonchev Bryag ... :

«Напівлюкс в Чорному морі з пляжем довжиною 10 км і шириною в центральній частині до 100 м, покритій дрібним жовтим піском. Розташований між містами Варни (90 км) і Бургас (36 км), він є частиною міста (комунальність) Несебара, старої частини якої входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в Болгарії.

П.С. Так, я забув писати, що мої витрати потрібно регулювати трохи в нижньому напрямку - я не можу позбутися від колишньої "режисерської" звички - взяти без пошуку, навіть ціни збиваються вниз - ви подивитеся на 10 лева, а нещільно ...!, і розмножуються 22.25 (за сьогодні) забути... :

Це його. Ми робимо висновки.

Авторизація

Джерело: