Сьогодні закон набув чинності, що забороняє збір, зберігання та поширення інформації про приватне життя когось. Зокрема, не допускається публікувати дані про забіги, національність, політичні погляди, релігійні або філософські переконання, стан здоров’я, а також інтимне життя.
Нехай це божевільна, просто, щоб її помітити.
Ці закони можуть бути передані до адміністративної та кримінальної відповідальності. Опозиційний документ викликає відповідь на гострі антикорупційні розслідування.
«Сторінка Асоціації журналістів Москви, я завжди проти цього закону і ті зміни, які змінили сутність слідчого журналістика, журналістика, яка займається і виводить тих посадових осіб, які не виконують свою роботу, але по корупції», – розповідає Павло Гусєв, редактор і власник газети «Московський Комсомолець». На мою думку, на сьогоднішній день, що заробили депутати Держдуми, ймовірно, приносить дуже відчутну шкоду всій ситуації в країні, пов'язаному з корупцією. Що стосується журналістів, звичайно, нам доведеться адаптуватися до відповідних законів, адже ми все одно будемо займатися розслідуванням журналістики, а не надії. Для відвідування різних агентств, які перевіряють медіа, ми очікуємо, що кожен день, адже ми пишемо не тільки про персональні дані, а й про інші ситуації, пов’язані з реальним життям в нашій країні.
Автор знаменитих рекларацій назвав «Золоті Крендель» Державний депутат Думи Дмитро Гудков пропонує блогерам та журналістам свої послуги з просування персональних даних про пошкоджені посадові особи.
Для мене важко сказати, яка практика буде, тому що зараз певна можливість створюється в законодавстві для боротьби з тими людьми, які викладають, писати про дачі, писати про квартири, діти і так далі. Тепер таке правило з'являється в законі. Як це працює, я думаю, що ми розглянемо найближчим часом. Тому рекомендую всім надсилати таку інформацію до Дмитра Гудкова, який ще має імунітет, сказав Гудков. Я думаю, що може бути в цьому випадку закон не буде працювати. Що ще, звичайно. Ось сліпа сторона монети. Як ви добре розумієте, якщо посадова особа починає боротися з журналістом або блогером, намагаючись звернутися до норм законодавства, то інформація про своє приватне життя, його дачі, нерозголошення квартири і так далі, про його майно за кордоном, означає, що вона буде поширюватися більш активно в Інтернеті, адже все, що забороняється тут, все це має набагато більше інтересу, ніж якщо ніхто не бореться з ним взагалі.
Голова Державного комітету з питань цивільного, кримінального, арбітражного та процесуального законодавства Павло Крашенніков пояснив, що зараз заборонено публікувати інформацію, яка не пов’язана з державною діяльністю людини.
За словами заступника, неможливо розкрити деталі приватного і, очевидно, інтимного життя.
У Думі скажуть, що закон в першу чергу захищає зірок шоу-бізнесу від переслідування жовтого преса, що іноді нічого не соромиться заради відчуття.
Новини
Джерело: