Як ми «злетіли» AKS-74, але зламали це

Ця історія є 100% вірною, якщо ви не вірите, що вони намагаються самі.
Ці події відбулися в 1985 році в ММГ, в північній провінції ДРА. Прилади ПВ, моторизовані групи у тих років були в постійній бойовій готовності або в постійній бойовій операції – Я не знаю, що називати його, коли основа Моногрупи знаходиться під постійним вогоньм від стрілецької зброї, а іноді від важких кулеметів і мінометів, хоча б нам довелося. Так ми не мали фіксаторів. І з того часу Моногруп міг кинути «бороти», зброю і боєприпаси завжди з бійцями. Наприклад, у мене є кулемет, BK, кулястійний жилет і інші сапперні дозги, вішуються на нігтях на стіні над ліжком. Це, борець, який ходить навколо моногрупи з кулеметом в тапочки, нижню білизну і Панама не викликає ніяких питань. Не було небезпечного, міцного гри з зброєю і боєприпасами. Якщо були такі спроби, то вони сильно пригнічували самі бійці, вони назавжди збили тітка на образ. Звісно, не було травм, пов’язаних з безтурботним поводженням зброї та боєприпасів у Моногрупі!

Ви йдете. У гуртожитку було весело. Зйомка боєприпасів «спрей». Об'ємний патрон був виконаний досить просто: - куля ретельно знімається з рукава, як правило, для цього використовується пістолетна стійка або глухий гальмівний дозатор, близько половини або 2/3 гармати заливається з рукава, після чого в рукаві вставляється кулі - все, картридж готовий. Я шукав його, щоб мовчати. Звук пострілу з таким патроном є про те, що з дрібнокаліберної гвинтівки, і, можливо, тихіше. І якщо ви все ще стріляєте в напрямку шахтних родовищ, то в моногрупному пострілі не чув. Це те, що солдати зуміли під час служби захисту Моногрупи, знятих на берегах, птахах, кулях, джектах.

У цей день мій друг і земляк Юрка і я служив в одному з віддалених постів Моногрупи. Рано вранці. Природа просто почала прокидати. Я дуже хотів їсти! Ми були в зв'язку з тим, що до сніданку все ще чотири години. Тому Юретс вирішив, після зміни, для приготування сніданку у людини, а не від нефігурованої тушки, але обсмажені з кучерів! І якщо Юрас вирішив, що, то його неспроможна відмовляти його. А кучері вже кинулися і кинулися прямо поруч з ними. Юрети і вирішили знімати пару AKS-74 (калібер 5.45x39mm). Він посипав картридж, половив його в патрон кулемета, збивається на траншеях, загоює гру і ... PSSSYK. Що собака означула бульба. Це сталося весь час, тому що ви не завжди визначаєте дозу гармати очей. Так Юретс посипав занадто багато гармат, тому куля не мала достатньо кінетичної енергії, щоб залишити бочки. В цілому, куля в бочку, це не проблема, і лікується просто, в залежності від ближчості до якого краю бочки застрягається куля, вона збивається назад в камеру або через туман частина і всі речі. Що зробив Юретс.

Аттемпт No1

Розвантажено машину, видаливши хамппол, подрібнивши його в бочку з секції глухий і визначили, що куля притискається ближче до камери, точно під прицілом бару. Не думайте довго, Юрец торкнувся на голові шемполу спочатку своїми руками - не йде. Він взяв гранат F-1 з коробки (до речі, корпус F-1 є відмінним молотком), збивається один раз і другий, з утрудненістю, але каструль почав вимиватися в бочку, а потім щось випав з бочки. Дивитися, це не куля взагалі, але свинцева сорочка і сталева серцевина з кулі. Стала оболонка з кулі залишається в бочки. «Факсинг...», - заявив Юрець і подивився в гармату. Це. Вологий оболонка розм'якшують з роговими краями.

Я навіть навчаю сопромат в техніці! Тому, маючи мозкову ситуацію, ми діагностували, що оболонка зламалася в каналі стовбура і вона міцно чіплялася до розрізів стовбура, що шомпол від AKS занадто тонкий і не зможе зловити оболонку, а шомпол може врятувати становище від стовбура 7,62 мм, крім того, для посилення ефекту відштовхування оболонки з бочки, я запропонував використовувати протирання від калібру 5,45 мм, але розгортаючи його назад до переднього. Що таке, що впорскування має один край з прорізом для ганчірок, і є другий край у вигляді труби з ниткою, з якою він намотується на шпильці. З цим гострим трубчастим кінцем по краях, ми підберемо (прокручуємо) оболонку з стінок бочки, і так як у нас немає AKMs калібру 7.62 мм, ми займемо шматок шомполу від PCT (це 7.62 мм кулемет встановлюється на BMP і APC) ствол довгий і шампол для очищення збирається з шматків. Так ми не гонна маємо пекло їзди.

Аттемпт #2

Сніданок і обсмаження були забуті. Ми переключили з сервісу і відразу почали виконувати план. З незграбної частини бочки вводили в бочку, витираючи трубку вперед, шматок шомполу з PCT був вставлений зверху. Вони навіть вдарили шляп досить важко. Довгий час. І в результаті вони отримали трубчасту частину протирання варенням до смерті в стовбурі. Частина тертя з ламки зламала від трубчастої частини і була видалена з стовбура без проблем. Тепер в багажнику було оболонка і протріть ...

Аттемпт No3

Вони сіли, копчені, подряпини свої черги і вирішили піти на майстер-станції до Сергія керма, він має всілякі інструменти, і він від Бога.
Сергій виглядав, помітивши ліхтар в стовбур і загорнув таку теорію, що не слухали його до кінця, але запропонував діяти. На його думку, для того, щоб протирання рухатися з місця і не деформувався, необхідний гострий, жорсткий удар. Ця жорсткість забезпечить кульку з підшипника, що дорівнює діаметру бочки. Я не знаю з яких технічних розрахунків цього кульки, добре, м'яч, тому м'яч, просто допомогти. У майстерні було знайдено кульку, поїхавши її в бочку, зверху на слагемер. Після декількох ударів з лопаткою, верхній кінчик шампполю згинався, а протерти не з місця! Зроблений блискучий фіксатор. Це дуже просто. Вам необхідно нагріти бочки, метал буде розширюватися, і весь вміст бочки злете.

Забарвлений дуторч, нагріта частина бочки, де з'явилася тертя на жовтий колір, бочка при цьому стала прозорою і навіть стала видимими зрізами в бочках і застряттям. Є м'яч, катер, слагемер. Я зігрітий з дуетом, Серйога в своїх рукавичках протримував бочки зброї, Юрети побили на слагеммері ... – без використання! Коли бочка охолоне, виявилося, що прицілювальний брус, який був тільки над місцем обігріву, також нагрівається і поступово охолоджується, а пружина, яка закріплює вивільнений пристрій, тобто втратила свою еластичність, тепер прицілювальний бар занурився вгору і вниз, як він радий. Але що нічого не в порівнянні з тим, що я прийшов з. Успіння були сумні і складалися в тому, що при сильному нагріві бочки метал в ньому став м'якше і при ударі з слагеммером на шламмері, а шомпол в свою чергу на м'ячі, а м'яч на серці, може деформуватися всередині, якби запалений! Молода людина, після слухання моїх уподобань, укладених, «Це, як!» Він приймав машинку і мовно залишив майстерню.

Attempt #4 - останній

Під час ходьба з майстер-класу до нашого приміщення для куріння (як правило, очищається зброя), ми розкочували пару альтернативних рішень до проблеми.

Перший варіант, який ми не любили відразу, запропонував безповоротний пошкодження зброї, тобто вендинговий апарат. І це було наступним чином: завтра було заплановано піти в нічний амбаш, не знімаючи там явно не буде коштувати, так що можна було «точно залишити» машинку на траншеях, а БМП гармата «точно» буде сидіти з ПКТ на ресівері машини або «точно скидати» машини під БМП, точно ресивера по гусці.

Другий варіант взяв участь у зборі Юртів до довільності заступника політика нашого аппосту, так як глава аппосту була в Союзі. Але доставка повинна бути точною, з наданням дозованої інформації. Назволено: не про те, що оболонка в багажнику не говорити, але спробувати приводити замполіт в вухах про те, що під час очищення стовбура зламала і міцно застрягти в багажник. Він не вірить, але він не буде.

Другим варіантом був найбільш бажаний, оскільки рішення про списання машини було зміщено на плечі заступника політика. Але! Юртс, і, швидше за все, я, як accomplice, все ще доведеться служити важкою праці і не знаю що!

Ми вирішили відкласти зміни юртів до вечору, адже після обіду все подобаються і більше збудують. А щоб вбити до обіду, ми встановлюємо для того, щоб зробити машину. Перш за все, необхідно було видалити сліди обігріву машини під прицілом бруса. Просте протирання машини з ганчіркою з гарматним маслом знищили всі сліди, які ми були досить несподіваними. Зростання стовбура не пошкоджена на всіх! Потім машинку ретельно очищають і збираються.

Після обіду Юрети відправилися в депутат. бесіда не довга, депутатський політик вирушив з кубика з кулеметом і виходив прямо до Нахмана (Чиф ММГ - універсально поважний і поважний, непереборний авторитет серед солдатів, підштовхував третій термін у ДРА). Замполіт був молодий, але розумний. Чи навчаються вони у військових школах? Він миттєво зрушив стріли розв'язання проблеми на плечі Нахмана, все блискуче просто.

Через кілька хвилин депутат і Нахман з'явився в нашому номері для куріння. Начман знову попросив Юрзу, що було дійсно в багажнику. Юретс стояв землю - протріть! Начман сказав: "Див мене куля, давайте подивимося, що там." З подразкою магія, він знімав кульку з обсаду (який спробував його, підтвердить, що це непросто зробити), поїхавши в камеру, піднявши машину над головою і пострілом. Ми чекали гірше - розрив бочки. А ось був звичайний регулярний постріл, тільки відштовхуючись від мінометної траєкторії до сусіднього села, що кричить як балістика ракета на зльоті! Начман розібрав машину, подивився в бочку: "Сон! Померти його? Подаруйте мені куля. Зняти куля з обсаду, але цей час в нечітці обсаду щільно забивають шматок палички. Поставте картридж в патрон. Я забрав гармату і вогневий. Оболонка з шулінгом в небо після протирання. Начман розібрав машину, подивився в бочку і ручивши машину в Юрцу сказав: "Вілл, дрібно. Ви знову зловили, я отримаю тебе! Начман завжди був майстер міцних виразів! Але з яких причин я звернув увагу на слово «... ви отримаєте...».

Коли курча вирушила з курильної кімнати, Юрети захопили шомпол і кілька разів натирають канал стовбура, подивилися в неї і з квадратними очима дають мені машину: «Погляд на ньому». Я дивився на гармату і відлякувся. Бочка на опалювальній точці була незаймана! Немає подряпин, немає зубців!

Навесні під прицілом ми потім замінили. З цією машиною Yurets подається в дембле, постріл 100, і, можливо, більше магазинів і без проблем! Слава російським гарматам!

Про нас

English, Українська, Français...

Джерело: