Мінчанін змінив свій Peugeot 406 на спеціальну версію

У той час, коли м'язовий автомобільний сегмент був народився в штатах, і в Великобританії вони намагалися зробити розкішний автомобіль з СУВ, кожен радянський хлопчик, хлопець або людина мріяв про щось інше - в снятті мотористів СРСР був Волга.

Тут буде 35 фото.

Хтось був удачливий, і мрія була реалізована в молоді, але більшість жителів Союзу не змогли дозволити собі престижну ГАЗ. А деякі з них усвідомили мрію лише багато років після розпаду «необхідний». На прикладі Мінська мешканка Геннадія, наприклад, нещодавно змінив свій Peugeot 406 до ексклюзивної спеціальної версії GAZ 24-10. Автомобіль знаходиться в відмінному стані і не має ніяких нестандартних деталей. Пробіг седану становить лише 38 тис. км.

- Я купив авто від нещасного випадку. Подруга і запитала, якщо я хотів Волга. Я сказав, що мені не потрібно нічого. Але друг все ще наполягав, що я купую цього ГАЗу. Колишній власник автомобіля залишив країну, а доля Волги загрожувала. І в кінці я не шкодую. Це не звичайний варіант ГАЗ 24-10. Випущені лише два примірники. І для великих головок Мінських заводів. Одна з них продала мені машину. Що таке, я другий власник, говорить Геннади, потепління Радянського бізнесу седан.

Цей GAZ 24-10 розкочував монтажну лінію в 1990 році. Автомобіль легко плутати з ГАЗ 24 (вироблено в 1967-1987). Справа в тому, що ця копія встановлена решітка від моделі "twenty-fourth". По суті, 24-10 є глибокою модернізацією ГАЗ 24. Історично нова модель стала більш доступною для широкої аудиторії, ніж класична 24.

...

З огляду на те, що ГАЗ 24 залишився досить привабливим навіть наприкінці 1980-х років, було прийнято рішення не змінити його дизайн при створенні нової моделі (24-10). З крилиць седану знімали застарілі іменні плити, багажник втратив хрому формувальну форму, бампери зникли «панчі». На старті 24-10 виробництва розкіш GAZ 3102 вже був присутній на ринку, який був розглянутий клас вище 24-го. Для того, щоб машини відрізнялися один від одного якомога більше, дзеркала, серветки і ковпачки передніх вікон останніх були зроблені в чорному (і не хрому, як в 3102).

Геннадійний екземпляр відрізняється від серійного 24-10 не тільки металевою решіткою. Також є власне передня панель, інші оздоблювальні матеріали і відрізняються від серійної модифікації коліс.

Панель інструментів серійної модифікації 24-10 виготовлена з пластику, так як пінополіуретанова вважається занадто дорогим матеріалом для маси Волга. Але цей екземпляр має лише поліуретанова піна "розробник" (як GAZ 3102).

й

й

Крім того, в стандартній конфігурації 24-10 протоків зверху (приближають стрічковий рекордер). Автомобіль, зазначений в статті, протилежний. На так званому 051-серія ГАЗ 24-10 було розширюваний каюта.

й

Такі машини дуже рідкісні. Серійні седани мали звичайну тканинну оббивку сидіння. У 051-х роках була насичена оксамитова шкіра. Як повідомлялося раніше, для білоруських босів виробляли лише дві копії цієї моделі. Де другий зараз невідомо.

Мінчанін змінив свій Peugeot 406 на спеціальну версію р.

й

й

й

й

й

й

до 1 2 3 4 5+

- До того, як я купив, автомобіль був в гаражі протягом шести років. Я не їздив. Суддя за себе - 38 тис. км.

Мінчанін змінив свій Peugeot 406 на спеціальну версію доб.

Це "Волга" навіть зліва оригінальні ущільнення. Звісно, після того, як такий тривалий час, мені довелося зробити ремонт. Коли я купив машину, я проходив через всю підвіску.

І тепер автомобіль працює цілодобово. Привід з гордістю. Автомобіль Mercedes сьогодні не здивує всіх, і мій автомобіль приділяв увагу, посміхається власником GAZ 24-10.

Геннади рідко приводять машину. Більшість часу він знаходиться на роботі (на вантажівці), а автомобіль знаходиться в гаражі.

Мінчанін змінив свій Peugeot 406 на спеціальну версію Р

За словами власника, його «Волга» ніколи не подорожував взимку в історії. Саме тому седан в гідному стані. Більшість однолітків «Волга» давно обертаються або мають отвори. Хоча червоні плями не виникають у нижній частині тіла.
Стан кабіни також вражає. Кожен шов розкішних радянських місць на своєму місці. На передній панелі немає тріщин. Є касетний реєстратор (з окремим паспортом). Всі перемикачі дверних замків і роботи ключів. На центральній консолі є кнопка, яка відповідає за висувну антену на передній правій крилі. Працює, теж.

Спочатку Геннадій не збирався продати автомобіль на всіх: «Одна п'ять хлопців приїхали до BMW 7-Series останньої моделі і попросили продати.» Але я шкода. Автомобіль має свою душу. Я майже продаю його один раз. Хлопець прийшов з Москви і навіть обмінюється гроші на покупку. Я хотів би дати йому на мій тато протягом 60-го дня народження. Але в останній момент я змінив мій розум, бо були питання з реєстрацією авто в Росії.

Тепер Геннадій повільно вивчає попит на модель, але не поспішаючи. Він хоче знайти гідного нового власника.

й

й

й

Під витяжкою автомобіля - той же двигун ZMZ-402, як на звичайному 24-10. Це 4-циліндровий двигун, з об'ємом 2,5 л.

Офіційно потужність агрегату становить 100 літрів. У деяких енциклопедіях знайдено фігуру 98 к.с. Максимальний крутний момент агрегату досягає 186 Нм. З таким двигуном Волга може прискорити до 150 км / год. Немає одного вимірюваного прискорення до сто.

й

й

З 1985 по 1992 рр. Цей автомобіль був першою моделлю Волги, яка була доступна для широкої аудиторії.

За статистикою, більшість випущених копій 24-10 все ще на ходу. Але знайти машину в стані, як Геннади непросто. Особливо в обмеженій версії 051.
Ще більш цікавим є подальша історія серії 24-го ГАЗ. У 1992 році автомобіль був повністю модернізований, і цей час, крім інтер'єру, автомобіль отримав частини тіла від 3102. Цей автомобіль залишився на лінії збирання до 1997 року і досі є одним з найпопулярніших "Волга" на використовуваному ринку.

Дякую.

Джерело: