Японці не відмовили своїх домашніх тварин у зоні відчуження

Після катастрофи на японській атомній електростанції «Фукусіма» у березні 2011 р. з навколишніх земель евакуйовано 150,000 жителів. Але одна людина залишилася в зоні відчуження - він не міг відмовитися від своїх улюбленців. 54-річний Keigo Sakamoto заснував тваринну дитячу розсаду 20 км від атомної електростанції Fukushima. Японська мала близько 500 вихованців в момент трагедії, в тому числі собак, кроликів, мармотів, козаків, свиней, курчат, гусей, які загинули без нього. «Я зараз єдина людина тут. Єдиний, який залишається в зоні вночі. Якщо я евакуйований протягом місяця, я не думаю, що всі тварини були пережили. Може бути тому, що я боїв так довго, щоб захистити їх, я не хочу залишити їх так. За деякий час всі дороги, що ведуть до зони, були заблоковані і Кеїго, і тварини зрізалися з світу. Багато тварин не виживали. Але зараз на території Фукушіма відкрито для денний візитів, і двічі на тиждень Сакамото йде на сусіднє місто Івакі для круп. Коли відомо про гермітента, в місцевому магазині вихованців, догляд за людьми залишають корми для тварин і деякі гроші. «Я не боїться радіації, бо я захищаю сотні життя», - сказав Кего. Я захищаю їх і залишатися тут. Я не залишаючись на добу.

ntdtv.ru/novosti-azii/yaponets-osta...radi-zhivotnykh

Джерело: