Уроки від Албанія

Албанія хоче залишити відразу після перетину кордону. В принципі цього бажання виникає при відвідуванні багатьох країн. Унікальність Албанії полягає в тому, що це бажання не зникне з часом.

Уроки від Албанія - відео

Забудьте все, що ви знаєте про Європу, коли ви йдете в Албанію, країну, яка належить до Європи, лише географічно: феуди крові, урбаністизм в Тірані та інші жахи албанського капіталізму – все це в новому питанні «Зужа в стрункому».

Після розпаду соціалістських режимів Східної Європи та ліквідації Албанської Соціалістичної Республіки нові органи обирали ліберальний курс. Радянська система дозволів, сертифікацій та наглядових органів була переважно демонтована, а довгоочікувана економічна свобода була надана населенню. Результати тепер можна побачити в Албанії з голим оком:

Уроки від Албанія

Ми говоримо про Генті, що він думає, це єдиний творчий клас в Албанії: «Все життя в сім'ях і кланах. Ви не зможете нічого робити (які характеризують більшість населення), але ви повинні бути частиною сім'ї і клану. Саме тому кожен живе у великих капах, і коли я розповім батькам 10 років тому, що я орендлювала окрему квартиру, всі шокували. Тексти пісень, а це означає: Вони думали щось неправильно з мене! Зараз Ghenty, після багатьох років роботи перекладачем для міжнародних організацій Тірана, намагається просувати веб-дизайн. Починання не задовольняє багато розуміння між потенційними клієнтами, оскільки більшість обмежуються створенням Facebook-сторінки.

Фактична ліквідація дозвільної системи в будівництві призвела до того, що власники квартир почали будувати і розширювати свої лоджії, а щасливі мешканці першого поверху і навіть додають нелегальні розширення, захоплюючи тротуар:

Уроки від Албанія

Реальний рівень безробіття в Албанії, згідно з деякими експертами, досягає 40%, і є можливість отримати роботу в практиці тільки через сімейні зв'язки і кліни. Деякі кліни краще, ніж інші - правильне ім'я все ще визначає багато в Албанії: від того, де ваша зарплата буде відрізнятися від середньої 250 євро на місяць, до того, як ви будете говорити про поліцію трафіку.

Нелегальні ринки займають міські райони:

Уроки від Албанія

Запасна корупція минулих 20 років знову приносила до життя феномен майже стирання під комуністичним режимом: кровопровід. Уважне вбивство членів сім’ї/клан призводить до того, що клан зобов’язаний вбити вбивця або члена сім’ї, інакше сім’я втратила свій статус в суспільстві. Як правило, це не закінчується там, бо сім'я вбивця починає помстати. Всі чоловіки в обох скелях загинули. «Це буде логічно припинити вбивця. Здається один мінус один - все судоми, помста віддається, ви можете піти додому. Але якось це рідко працює. Вони повинні мати щось, щоб зробити з математикою, генті жарти сумно.

Страйкі собаки стали одним з ознак Албанії:

Уроки від Албанія

Албанія має всі замітки бідної азіатської країни: промені собаки, розбиті сливові будинки, приватні власності громадський простір, нерозривні дроти на вулицях, травах і спонтанних ринках. У той же час всі права існують, але вони не дотримуються: в кафе і ресторанах все також курять (так вони припинили куріння в автобусах міста, але" ноти Гхні), автомобілі паркуються в декількох рядках на тротуарах, і незаконна реклама з'являється на будь-якому вакантному місці.

Ілікітна торгівля:

Уроки від Албанія

Дорогий трафік - це хаос автомобілів, пішоходів і велосипедистів, які їздять в усіх напрямках.

Уроки від Албанія

Ще один мешканець Тірани, Falcon, сказав: Я спробував поговорити з власником ресторану, які викладають столи на тротуар, і люди змушені піти і ризикувати їх життя. Я попросив його пояснити, чому він зробив це. Він не розуміє, що це порушує всіх? Він сказав мені, що він не знав і що деякі клієнти люблять сидіти на тротуарі. Але це наша тротуар - шахта і два мільйони албанів! Сокол не зупинився на розмові, але зробив заяву до міліції. «Я дивився на мене, як я був божевільний, відвертий і просто пішов! Тексти пісень, а це означає: Ніхто не хоче нічого тут! Через півроку столи все ще знаходяться в старому місці.

Тут на тротуарах зайняти рибу:

Уроки від Албанія

Типова вулиця недалеко від центру Тірани - не асфальт, освітлення, тротуари і водіння на ньому на машині загрожує серйозним злом:

Уроки від Албанія

10 років тому мер Тірани був албанським художником з Лондона. У спадкуванні міста з величезними проблемами практично все, він не знайшов нічого краще, ніж фарбувати радянські п'ятиповерхові будинки в центрі в різних тонах. "Чому він процвітає, тому він зробив те, що він може зробити," Справжні жарти. У нашому домі-грунтовому містобудівнику нещодавно захоплювалися, як він змінив обличчя нудного радянського міста. «Це просто без смаку, щоб пофарбувати все в смішних тонах! У свою чергу, він практично ліквідував систему дозволів на будівництво, що робить Тірану схожим на місто Азійський Сантьяго, наповнене незаконними будівлями. Варто заходити в двір - там просто немає місця, все будується. У будинку немає. Якщо мені потрібно доїхати до адреси, потрібно зателефонувати і попросити друзів зустрітися, говорить інший Falcon. Не було талановитого нагота з богемного, але спадкоємця на впливову партію клан. Зараз колишній мер став прем'єром Албанії, а п'ятиповерхові будинки ще раз очищають 10 років і є сумним нагадуванням про те, як небезпечні любителі знаходяться в управлінні:

Уроки від Албанія

Резервуари на дахах накопичують водопровід, яка подається на графіку. У великих ресторанах є генератори - джерела живлення.

Ще одна характеристика Албанії, яка важко знайти в будь-якій точці Європи, люди, які копають через скидання. Це гіпси, які традиційно збирають і сортують пластикові відходи:

Уроки від Албанія

Так само, як Каїр, має власний вид сміття. Ми випадково отримуємо в нічний час, що блукає автомобіль через розбите місто очищення в пошуках правої адреси. Нарешті, в кінці темної вулиці з'являється світле - це гіпси, які вигорають непотрібне сміття. Не входить до системи клонів Албанії, ром за замовчуванням став найнижчим класом місцевого суспільства. Сім'я Мурад проживала вже понад 100 років:

Уроки від Албанія р.

Вже сортовано сміття:

Уроки від Албанія

Під час цього часу вони змогли побудувати тільки примітивні хати з шматків покрівельного металу і дерев'яних деталей, знайдених в полігонах. Опалення здійснюється за допомогою бордової плити:

Уроки від Албанія

...

Уроки від Албанія

...

Уроки від Албанія

Обов'язки регулярно обіцяють рухатися до кращого житла, але поки нічого не відбувається. Коли ми залишаємо, ми залишаємо шоколадні цукерки, які з гордістю відмовляємо.

Уроки від Албанія

Більшість населення країни займає сільське господарство і має лише основну освіту. Це залишає позначку на появі і менталіті місцевих жителів: суворі рум'яні обличчя, чорні шкіряні куртки і хопнічні поведінки, незрівняні з тими, хто жив в Росії в 90-х роках. У будь-якій країні я ніколи не бачив таких людей.

Спробуйте знайти гарне обличчя тут:

Уроки від Албанія

Намагатися знайти затишний кавовий магазин з інтернетом в центрі Тірани (McDonald’s або BurgerKing тут не тут), серед десятків назв я не знайшов одну, де я хотів би піти: в очах він розводять з кафе «Sport», «Masha», «Valentino» і «Mercedes». Особливо Мерседес. У Албанії немає особливої кількості Mercedes-Benz. Мерседес - це просто хороший автомобіль. Так як багато автомобілів вкрадені в Європі, тому що уряд не просить питання про походження автомобіля, чому не вкрасти Мерседес, якщо автомобіль ще безкоштовно.

У 2010 році Албани допустили безвізові поїздки в Шенген.

Авторизація

Уроки від Албанія

Джерело: