Народжений в СРСР присвячується (ностальгія посту)

Тут буде 1 фото і зручний текст.

Важко кожен другий народився в СРСР, слухання про ремісничі вироби від крапельниці проголосує: «Я знаю, і я був один!»

Наприклад, заступник головного лікаря медичного відділення одного з лікарень (з них багато в нашій країні) все ще зберігають пам'ять тих часів, коли в лікарнях було легко попросити медсестра для використовуваного IV. На її стажування в обласній лікарні було представлено кольорову пластикову «золоту рибу». Плювати всюди - і в дитячих лікарнях, і у дорослих, і лежачи і ходьба, і навіть в лікарських дозаторних голубів (запобігає навіть від природи).

Але Василь запам'ятовує епоху госпітальної моди для плетіння з особливим почуттям.

Коли я був 12 років, я пішов до лікарні. Він був 31 серпня і наступного дня з слізами я виглядав з вікна, так як мої однолітки йдуть до вивчення. Мені довелося провести сім місяців в лікарні: Я діагностував захворювання крові, практично рак. Лікарня була нудною, болючою. Що ви робите? Тепер я не можу пам'ятати, що навчити мене, як сплести іграшки з крапель. Один з хлопчиків, приміщених. Іграшки в дитячій палаті були абсолютно все.

Василь говорить: надлишок вільного часу провокував хвилювання - донести свої навички до ідеального.

"Пілоти" влаштували справжню полювання на краплі. Для них використовуються крапельниці, які занурилися з медсестер, обмінялися з комрад, навіть шоколадні цукерки. Порошки вимити під краном, відрізати їх кінчик і сумку, і встановити на роботу.

З прозорої, гнучкої пластикової труби, мускатерів, девілів (мускетер варіант з деякими змінами), восьмитопуси, риба були ткані, а прутки були плетені і тверді, як литий, ребрані ручки були отримані. Написання з цими ручками не дуже зручно, але мені сподобалося вигляд.

Часом вони дозволяють мені піти додому на вихідні та покласти краплі на всі дверні коробки. Дуже красиво. У батьків не розуміли, бо, як кажуть, що дитина не піклується, поки не повісить себе, говорить Василь. Про мене страждали, Під час перебування в лікарні загинув шість дітей. У дівчині мій однокласник мав те ж діагноз, і вона загинула. Я все ще пам'ятаю: коли в нашому або наступному номері було видалено з постільної білизни і піддаються старій, всі плямисті, матрац, це означало, що ще один хворий помер.

Кріплення для плетіння під керівництвом хлопчиків навіть до лікарні, де також було багато IV. Акуратно вимити, вони також пішли в дію. Індійські краплі були ціннішими, ніж вітчизняні, оскільки вони мали м'яку баню, ріжучу, яку ви могли б отримати клоак для майбутнього мускатера.

Труби були пофарбовані йодом і зеленим, витягуючи в деякі барвники і проїжджаючи його назад і вперед, затискаючи обидва кінці. Всі стіни в кімнатах розпилювалися плямами барвника: майстри неприпустимо «збиті» з труб.

Потім ми виявили спосіб фарбування трубки ручкою чорнила. Ми отримали дуже хороші кольори — червоний, фіолетовий, синій ... — каже Василь.

Щоб створити справжній шедевр, нам потрібні нігті ножиці. Їх гострі, короткі і прямі леза, труби розрізати уздовж, отримувати широку стрічку або розчинити в вузькі довгі «спагетті».

до Що важливо про рибу? Про нас - пояснює Василь. - Вирізати тонко всю палю тонких маленьких смужок - хвіст вийде пишним, красивим! І з кульки пластикового дозатора виготовили рибні очі. І з голки з ІV, мускат був прикріплений до його бока з мечем. До речі, диявола і риба в той час були великим попитом серед автомобілебудів, вони були вішані з дзеркала в машині. Я пам'ятаю ці іграшки навіть продаються на місцевому ринку автомобілів.

Василь Іваненко врятував від смерті в Москві, в відділенні гематології Інституту педіатрії СРСР. У віці 12 років зважився під 80 кілограмів від гормонального лікування.

У Московській лікарні я відразу стала славою. Немає того, що ви чули про це! він продовжував. Мої діти були набагато старші, ніж мене, коли вони навчалися мистецтва. Я був гордим, відчував як інноватор і універсальний улюблений. Я сказав всім, як сплести квадратний стовп і як сплести круглий стовп, і що необхідно пам'ятати при плетінні тіла, на якому вставляється ступні руки і ноги, або якщо ви забули, то буде шлюб, його буде тільки викинути. Я подарував всім професорам у столичній лікарні.

Василь каже, що ця майстерність збереглася до життя і зараз, після більш ніж 30 років, може плести будь-який шедевр. Про рік тому він запам'ятався дитинства, буквально за пару годин плетіння двох нових крапель золотих риб до його гнізда.

Тепер лікарня наноситься творчість за допомогою крапель - це те, що минуле. Перш за все, є багато пристроїв, які допомагають дітям і дорослим втекти від лікарняного бордо – iPhone, IPads і так далі. І, по-друге, для використання ІV в лікарні тепер практично неможливо.

«Якщо я бачу хворого в руках ІV, я зробимо все, щоб негайно його відійти, бо я не можу просто бути покараний для цього, але і вогнем з роботи», - говорить медсестра в одному з лікарень. Навіть якщо він купив бренд нового ІV і вирішив плести щось з нього – лікарі не доводять його! Все те ж, покарання западе на голови молодшого медичного персоналу.

При поточних правилах застосовуються краплі підлягають обов'язковому утилізації. Після використання вони просочують в розчині дезінфікуючий, після чого відправляються на сміття.

Хоча ткацтво тепер відроджується в новому вигляді: набори кольорових пластикових стрічок продаються в магазинах для креативних товарів. Я не хочу, і ніхто не покарає. Але це, ви погоджуєтесь, не більше справи...

Джерело: