Шойгу про «Іскандер» на заході Росії

Міністр оборони Росії генерал Сергій Шойгу заявив середу, що ракетні системи Іскандера будуть розгорнуті, де керівництво країни бачиться.

Останнім часом був великий шум, який ми кладемо Іскандери десь неправильно. На території Російської Федерації, де ми хочемо, там і поставити, – заявив Міністр оборони.

Крім того, за його словами, Росія має щось реагувати на європейський ракетний захист. Ми не просто сидимо там, ми не подивимося (при розгортанні ракетної оборони). Ми працюємо дуже ефективно. А зброя, що російська армія має потужні, мобільні та ефективні. На зустрічі з студентами, відповіли питання про заходи, які вживали Росією щодо розгортання ракетної оборони в Європі. Він додав, що низка іноземних держав зараз стурбовані тим, що Росія розгортає свої війська в Арктики, повідомляє RIA Novosti.

«Наступний рік я думаю, що ми в основному завершимо програму розгортання на Franz Josef Land, Novaya Zemlya, ми досліджуємо Острів Врангеля». Таким чином, весь ремінь буде закритий, сказав Шойгу.

Він також закликав російських громадян не вірити чутки, що Росія слабка і не може нічого робити. «Нехай мені, це не вірно», - сказав Міністр.
Раніше, Генеральний директор США Філіп Бредлов заявив, що медіа-повідомлення про розгортання комплексів Іскандера поблизу кордонів Європейського Союзу викликає занепокоєння НАТО.

У неділю німецькі ЗМІ повідомили, що секретні супутникові зображення вказують на розгортання в Калінграді та вздовж кордону з країнами Балтії (Латвія, Литва, Естонія) «не менше десятих» комплексів Іскандер-М.

Міністр оборони Литви Олекас висловив занепокоєння. Проте, Міністерство оборони РФ відзначило, що розгортання Іскандерських комплексів у Західному військовому окрузі не суперечить жодних міжнародних угод.

Операційно-тактична ракетна система Iskander-M призначена для знищення різних наземних цілей: ракетних комплексів, дальньої артилерії, об'єктів і систем ракетного захисту та оборони. Комплекс відрізняється високою мобільністю, вкраденістю застосування і коротким часом підготовки до запуску.

Осел-http:// 3mv.ru.

Джерело: