Кустуриця розповіла. .

Директор Emir Kusturica - сказав він

"Я не знаю, якщо президент Янукович дійсно вирішив, що або якщо він намагається боротися з Європою. Але той факт, що вони не отримають грошей з Європи, оскільки Європа не може дати їм нічого.
- Вона не має грошей.
до Питання, які мають гроші? Всім відомо, що Росія має гроші, оскільки вона має багатство Сибіру, які інші не мають. Наполеон намагався захопити їх, Гітлер спробував, і навіть Едлін Альбайт сказав, що це було несправедливим, що так мало людей жили в такому величезному районі. Вона відчула, що це не вдалося поділитися своїм газом, маслом, мінералами і все, що у вас є.
Головна

Я поставляю все

Про можливі наслідки вступу України до Європейського Союзу, а також прокоментував політичну ситуацію в Сербії.

- Зараз головна новина - Україна, кожен говорить про це, і ви сказали, що українці стикаються з югославським сценарієм. Якими паралелями можна виділити між Україною та Югославією? Чи можливо ви думаєте, що цивільна війна?
- Я не думаю, що буде громадянська війна, бо в ситуації з Україною питання про те, хто дасть більше. Звертаємо вашу увагу на те, що вони прокидаються з Європи набагато більше готові прийняти хорошу пропозицію. У світовій війні я був використаний термін Дран Нах Оцен, і тепер очевидно, що ЄС і НАТО не формально однаково, але насправді вони дуже тісно пов'язані.

Що я говорю? Наприклад, Болгарія та Румунія стали частиною Європи з стратегічних причин навіть до Сербії та Хорватії. Що таке Європа? Це стара система, яка дав нам Ренесанс і найбільші здобутки Юдео-Христинської цивілізації, які я повністю підтримує. Але приблизно один раз на сто років є криза і є офіційна причина, щоб піти за переваги, які інші мають. Я не дуже розумію, що президент і його адміністрація вирішили, як вони сказали, щоб відмовитися від Європи. Я не знаю, якщо президент Янукович дійсно вирішив, що або якщо він намагатиметься з Європи. Але той факт, що вони не отримають грошей з Європи, оскільки Європа не може дати їм нічого.

- Вона не має грошей.
до Питання, які мають гроші? Всім відомо, що Росія має гроші, оскільки вона має багатство Сибіру, які інші не мають. Наполеон намагався захопити їх, Гітлер спробував, і навіть Едлін Альбайт сказав, що це було несправедливим, що так мало людей жили в такому величезному районі. Вона відчула, що не вдалося поділитися з ними газом, маслом, ресурсами корисних копалин і все, що у вас є.

до Що ви думаєте про людей, які протестують на Майдані?

- Я думаю, що вони дуже холодні, вони виглядають як інші.

до Ви дійсно хочете бути частиною Європи?

- Деякі з них, звичайно, до. Я побачила одну нацу, Панкевичу, відмітив річницю смерті іншої нації. Тут багато людей. Є ті, хто дійсно вірить, що коли вони стають Європою, кожен отримає 1000 євро на місяць, і є ті, хто їх використовують – спеціально навчені люди. Візьміть Сирію, наприклад. Зрозуміло, що не виникло на себе. Я був в Сирії - є красиві, чутливі люди, є неймовірно чистим. Я ніколи не бачив цього в арабському або перському світі. Що відбулося чітко заплановане. Хто організував це?

Шукаю, я постраждав від фундаментальників в Боснії – в Сараєво, як 150,000 до 200 000 Серби, я був жертвою очистки. Я знаю, як це відчувається. Ця війна завжди привертає людей, які не хочуть боротися. Це про фундаментальність.
до Ви поговорите про Сараєво весь час, це тема у ваших кіно, ви пишете про це, ви навіть претендуєте на це мрія. І ви ніколи не вийшли назад. Що станеться, якщо ви поїхали до Сараєво?

- У мене є емоційний блок: більшість людей, які я загинув у війну. Сараєво – місто, що проходить етнічне очищення, 95% його мешканців – мусульмани. До 200 000 до 200 000 серб. Це парадокс, тому що в горах місто було оточене сербськими військами, але більшість цивільних, європейців, і я також вважаю себе європейським, просто злий.

Я колись мріяв, що я приховав в машині. Я виріс там і зробив два фільми. Ось де почався життя. Це де почалися духовні та інші процеси. «Чому не хочеться повертатися?» Я дуже страшний, що буде розчарування, який перетвориться в деякі існуючі історії Жан-Паула Сартре: Я приходжу до Сараєво, візьміть прогулянку і, якщо ніхто не лікує мене, залиште без будь-яких емоцій. Місто - люди, які живуть в ньому. Коли ви їдете в Москву вночі, ви можете знайти людей, натовп не приваблює інтерес. А натовп змінив соціально, релігійно та інтелектуально. За останні 20 років місто розробило абсолютно різні системи цін, які я не вписав.
- членство ЄС може бути занадто дорогою для Сербії. Чи є інший спосіб для Сербії? Ви думаєте, що країна може вижити самостійно?

- Чому? Ви завжди можете вижити. Кастро пережили на боці Америки, і вони все ще роблять. Вони все ще пливуть. Чому? Питання щодо вступу до ЄС до НАТО? Вони не говорять про це. Я думаю, що це означає інші. І це ще більша проблема. Я буду займати нейтральну позицію, я підтримую країну, яка буде поєднуватися як у всьому світі, так і економічно. Шукаю в Угорщині, подивіться на Чехію, якщо ви подивитеся від всіх цих старих будинків, я не думаю, що життя людей змінилося багато. В даний час вони можуть подорожувати, працювати в інших країнах і так далі. Але зрозуміло, що є криза в Європі. Що станеться в Європі в 20 років?

до Якщо ви подивитеся на ситуацію, яка зараз розвивається, очевидно, що Європа має великі проблеми, великі країни ЄС диктують невеликим чином, як діяти. Тим не менш, існує різноманітність в ЄС.

- Сербия буде мати велику проблему - вони не зможуть продати rakia. Звертаємо вашу увагу на те, що у випадку, якщо Серби повинні вибрати між Європою та Ракією, вони, безумовно, вирішили продовжити виробництво Ракії та відмовитися від Європи.

- Чи можливо, що Сербія не приєднатиметься до ЄС?

до Не знаю, не знаю.
- Чи є Європа сьогодні має єдність і різноманітність, як вони цінували в колишньому Югою? Чи не це?

- Вам не потрібно, що ідеалізм. Європа Німеччина. Все влада, все продуктивна влада і найвища політична влада належить Німеччині. Вона буде як Німеччина говорить. Не Румунія або Угорщина. Ми говоримо про всю область, яка зараз переживає серйозні кризи.

- Чому Німеччина потребує Україні, якщо вона вже має Греції, Іспанії, Італії та багатьох інших країн?

до Для цього потрібен будь-який предмет землі, де він може розширити діяльність Siemens, її банків, де він може розширити свій вплив. Коли мова йде про країну мільйонами людей, це ринок.

- В даний час ви займаєтеся новим проектом, пов'язаним з Достоєвським, і вже багато разів сказали, що Путін є тим, що Росія потребує. Ви підтримуєте його, ви вважаєте його великим лідером для Росії. Чому консерватизм і анти-Західний

- Я вірю, що кожна країна в світі, включаючи Англію, яка є моделлю в цьому плані, повинна бути консервативною. Наскільки, які проповідачі є дуже швидко, і уряд є багатошаровим і неупередженим викликом. І потрібно когось з дуже сильною рукою, а Путін не сила, що він зображений. Так чи інакше з Путіна буде анархією або Сталінізмом. А Путін, я думаю, займає дуже гарне, середнє положення, з якого Росія хоча б продовжує отримувати переваги. Я сподіваюся, що він буде приділятися більшій уваги соціальній стороні життя росіян – поліпшення життя вчителів, середнього класу. Проблема для нього полягає в тому, що через кризу по всьому світу, навіть в Америці, середній клас не живе на рівні, до якого він використовується. Весь світ занурюється в фааонічні часи, де 3% будуть мільярдери, а відпочинок - якось поганий. Ця ситуація повинна бути захищена. І той факт, що я підтримав Путіна, на мій погляд, дуже ярмарок.

Коли було обрання, я запитав, "Чому б ви проголосували б за те, що ви маєте право голосувати?" Я відповів, що якщо я був англійським, я б проти нього, бо я зрозумів, що Англія потрібна з Росії. За останні 200 років британські робили все, що вони можуть зупинити Росію на шляху до Європи. Якщо я був американцем, ви знаєте, що американці роблять все по всьому світу. Хтось говорить голосно, і хто не має відваги сказати. НАТО, військовий союз західних країн – що це? Боротися з тероризмом? Не дуже переконливо. Так, людина, яка прийшла після Єльцину, після того, як президент танців, під яким відкрився двері адміністрації Президента. Приїжджайте чоловіка, готові стояти за національну гідність, дати вам вибір якого способу піти. І сказав я б голосувати за Путіна.

до У всьому, ви маєте повну свободу, право? У своїх фільмах його музику, спілкування з людьми. Але ви можете дозволити говорити про речі без участі в процесі. Чи можуть політики бути вільними?

- Я не займався політикою. Якщо я перейде в політику, мій світ згорнеться. Ви повинні бути дисципліновані і слідувати за тими словами. Ви бачите, я можу сказати, що я відчував, і я зізнаюся з вами, моє життя я зробив, що я хотів зробити. І так я можу назвати своє життя успішним і щасливим.

- Я знаю, що коли ви отримали по всьому світу популярність, ви лекалися в Колумбійський університет, зробив фільм в Голлівуді з кращими акторами. Чому там не залишилося?

- Я вмираю.

- Чому?

- Так що там немає свободи. Голлівуд зі своєю чудовою любов'ю робить глибоке враження, для мене це було джерело знань: фільми ниток і сімдесятників, від Capra до Lubic, кращих директорів світу. Тоді Голлівуд став тим, що це сьогодні. Це завод; це те, що вони називають кіноіндустрію. Вони говорять один одному про галузь. Я повинен визнати, що я старомодна людина, для якого кінотеатр є великою пригодою, і коли я почав робити фільм, я не знаю, де я можу закінчити. Як сісти, щоб грати до Чайковського, і з часом рухатись на Vivaldi. Я 100% занурився в процес зйомки. Не допускається. Ми створюємо власні картини.

Але тепер я зайнятий щось інше. Вони закінчують будівництво другого міста – на річці Дрина, на півострові. Це на кордоні Сербії та Боснії, Реpublika Srpska. Я побудую ферму, де я планую подбати корів і овець. Я закінчив фільм. Я сподіваюся, що мій життя буде настільки інтенсивним і різноманітним, коли мова йде про час, я не відчуваю його.

ж джерело)

Джерело: