Де проходить російська код або 12 годин пекла?

Кожна зими арктичні коди виконує власний обряд: мільйони риб, які подорожують на тисячі кілометрів від вод Барентського моря до Лофінів, щоб укладати яйця в теплі води, «з підігрівом». Гольфстрім. Бог Іверн, мій друг, норвезький капітан з винятково характерним виглядом як вітрильник і вікінг, взимку важко, але найцікавіший час. Кожна 2-3 дні вона виходить в ніч від гавань рибальського містечка Балстад до відкритого моря на 12-15 годин кодного рибного господарства. Щоб зрозуміти, які люди живуть в Лофіні, і як половити 3 тонни код практично своїми руками в одну ніч – я пішов на подорож з Боргом. Ми мали дуже важливу місію, щоб зробити унікальний матеріал для журналу Continent Expedition.
33 фото. А коментарі автора - satorifoto

2,2 км Борж, як і всі норвезькі моряки, є дуже відкритим і гостинним вітрильником. Він риболовля протягом 40 років. Взимку - серйозна робота, зловживаю код, а влітку - туристичні поїздки, індивідуальні рибні тури. Його корабель 26 років і Боргге провів більшу частину свого життя на ньому.
А холодний вітер з моря виводить залишки снігу на марині, і я кажу, як ми пережили буру останню ніч в рибному хата - горбу. Такі історії про прихожих будиночках не дивують Борг: штормів взимку на Лофонені часті. Але він все одно вирішує піти на відкритий море вдень, не вночі. Чому вночі? Borghe відповідей: «Це необхідно встигнути перевозити рибу вранці до складу, хлопці в складській роботі в день зрушення». По суті, норвезький рибний сезон з січня по квітень, всього 4 місяців на рік. Саме в цей час код надійде спавн в Лофотен.

3. У В очікуванні цікавої пригоди, Borg і я опинився на дорозі. Корабель повільно відходить від мокрого пальника, що пролягає на слабких хвилях harbor. Боргові життєздатні маневри між нескінченними скелями і маяками, які розбризли береги Балстаду. У той же час, один око вдається дивитися біатлон на невеликому телевізорі в кабіні. І знову норвезькі бити росіяни в фіналі - Борг чаї мене трохи, перспективних важкої боротьби між росіянами і норвезькими на Сочі Олімпійських іграх. Тим не менш, Бурговий корабель залишає гавань і ми відразу відчуваємо темп бурового моря. Суд, як чіп, кидає від гребені до гребінці темних неспокійних хвиль. Як я гойдаю з боку до бока, Борґе, сходу в головку капітана, спокійно пояснюється, де ми йдемо, показуємо наш звичний шлях. За 2 години слід виїхати на море, від островів, і почати риболовлю. Кетч Борґе співав традиційним способом, який не менше 500 років. Він називається «довгими лініями» або довгими лініями.

4. У Як ми відчуваємо? Для того, щоб сказати поганий, щоб лежати. Через півгодини ми почали повертатися назад. Хлопці, погані учасники нашого фототуру, також попросили на судно з мене.
Спочатку в бухті все було порівняно спокійно. Коли ми були в бухті. Ми виходимо до моря, і вона була гіршою, але вона була переносна: ми летемо тільки з стіни до стіни, не доторкнувшись стелі.
Але вночі він почав. Тоді я поставив камеру вниз і зробив щось більш важливе.
Погані хлопці провели всю подорож в сні і стражданні, зелені, лежачи в цих ліжках. Вони ніколи не отримали, щоб побачити, що це традиційне рибальство було.
Не дивно Bjorge попередив нас на початку подорожі: рюкзаки на борту корабля - погана удача! Це сталося. Але пізно - рюкзаки вже не потрібні.

5. Умань Складання тихого бухти. Це останній раз ви можете стояти нічого.

6. Жнівень Ви бачите ці барвисті лінії? Боргуючі точки до монітора прибивають до основи і закріплюють до кутів. Це довгі лінії або довгі лінії. Простіше кажучи, Borghe простягається довгою лінією (750 метрів) з великою кількістю гачок з приманкою, а потім збирає лов, затягування лінії на дошку за допомогою спеціальних барабанів. Тепер Борг набагато простіше плавати, і він керує судном і риболовлею самостійно. Він просто кладе судно на автопілот, синхронізований з комп'ютерною навігацією системи. Він зробив виняток для мене, взявши його на дошку. Він каже, що іноді я хочу поговорити, розповісти молоді люди цікавим оповіданням. «Це серце корабля, без неї ви не можете піти в море, будь-які електроніка не можуть зникнути, а компас ніколи не зникне.»

7. Про нас

8. У

8663361

9. Навігація У відкритих морських хвилях 4-5 метрів висока. Borghe jokingly підтримує мене, чіпляючи деякі деталі під рукою, викликаючи процес «світлення» корабля від хвилі до хвилі «серфінг». Для організму непристойний до моря, важливий порожній живіт і свіже повітря. І вже доступні, тому після того, як деякий час рейсів з одного боку до іншої кабіни капітана я прийшов до моїх почуттів. Ми починаємо шукати на початку «лінії» - це позначається буйом з рефлектором. Він вже починає гасити, але кленове око Borghe швидко знаходить червоний прапор між кришками хвиль. Кінці лінії закріплюються і знаходяться на різних глибинах. Глибина контролюються буйами. Боргьба ловить буй - і починає вибрати мотузку, щоб знайти кінець лінії. Але потім ми не будемо: лінія відірвати мотузку. Шторм необхідно розбити ненадійний вузол. Або можливо, це було поганим удачі: Я взяв свій рюкзак з фотографічним обладнанням на борту, який є поганим знаком для моряків. До речі, наплічник зробив себе, летивши з підлоги практично до стелі кабіни, поки не прив'язував його до ноги столу.

10. Про дії органів влади, прокоментуючи прагнення великих нафтових компаній розвивати нові офшорні поля: «Філінг – основа життя людей на Лофонті, частина своїх традицій та способу життя. Близько 25 тис. мешканців мешкають на Лофонті, а майже кожен другий мешканець - якось пов'язаний з морем. Більше 500 суден виходять взимку, щоб зловити код. Я впевнений, що 99% рибалок в Лофотен проти розгортання нових бурових установок морського океану. Більше 1,7 мільярдів тонн коду, які живуть в Барентському морі, і деякі приходять до Лофотену. Будь-яка несправність може призвести до глобальної катастрофи. й
Borghe впевнений, що розвиток полиць в Лофотен є лише важливим моментом. Норвегія є найбагатшою країною світу завдяки олії, а масло голка не дасть країні йти. На північних полях поступово виснажуються, і Lofoten, найперспективніший регіон для Статуту, норвезької нафтової компанії, залишається доручено.
Деякі аналітики оцінюють поля нафти на 1,3 млрд бочках. Норвегія займає третє місце у світі з точки зору експорту нафти. Малоросійське населення в Норвегії зробило її багатою країною. У нафтопромисловій галузі не допускаються вітчизняні нафтопродукти. А уряд контролює ресурси країни: масло в Норвегії дійсно відноситься до людей. До речі, Росія та Норвегія постійно торгують про власність берегових полиць Барентського моря. У будь-якому випадку життя Lofoten різко зміниться в найближчі десятиліття, якщо нафтопромислова галузь потрапляє в архіпелаго.

11. Ми прокинулися в інший кінець лінії, також половили анкером, трос - і тут, неприпустимо, лінія була в місці. Борг поклав кінець на великий барабан, керований двигуном корабля, і почав витягти лінію, надягаючи судно на тихому курсі, що вказує на автопілот кінця лінії. Що стосується близько 2 годин, ми дратуємо і спійманий cod. Це перша риба! Арктики в норвезьких звуках, таких як «Skrei», що означає буквально «турист». Кожен 3-5 метрів на лінії - гачки з приманкою. Борг стоїть на краю корабля, що просувається на хвилях, а з крадіжним рухом, Багра (пристрої з гаком в кінці) тягне рибу на борт, як тільки гачок підійшов барабан. Враховуючи, що Borg вже шостий декап, agility старого моряка просто дивиться мене: буквально з однією рукою в другому, Borghe кидає рибу вагою до 25 кілограмів в контейнер. А потім момент: велика риба вимкнена гачок, хвостаючи гучно ковзання на хвилі. Боргь повертається вгору (всі важелі вручну), перехоплює палицю harpoon і nimblely повертає чуйність на дошці. Все це відбувається так швидко, щоб ви не встигли зрозуміти, як риба закінчилася контейнером. Після того, як вся лінія намотується в великому контейнері, Borghe вбиває рибу, пронизивши її ножем під підвіконнями, а потім передає її в ємність води.

12. Заточки багора.

13.00 р.

14. Респити - чашка кави з шоколадним печивом - і назад до роботи. Тепер потрібно розтягувати нову лінію свіжим приманкою. В якості приманки Borghe використовує креветки або шматочки оселедця. Лінія досить швидко розморожує - не потрібно дратувати. Ніч вже покривається морем. Тепер є сильний дощ, елементи не підлягають. Борг не дивно: взимку виникають гірші умови: снігові бурі, скління на кораблі ...

,7 кв.м.

15.00 р. Я з'явився в салоні Borg протягом декількох годин під звуком дощу і двигуна корабля. Я прокинувся на третій лінії - Borg все ще пропонує мені чашку кави з такою ж веселою посмішки. Ми вийшли трохи: виявилося, що в ході моїх рейсів в каюті я трохи збивав електроніку, і довелося трохи настоювати пристрої. Захоплений трохи: без навігаційної електроніки в такій шторі і дощовій стіні дуже важко дістатися до землі серед гострих скелі Лофотен. Але нічого, виправивши всі пристрої, їх надійність висока. Шукаємо останнього маркера, скануючи море потужним ліхтарем. 3-4 кола навколо точки на карті - і ми помітили відображення буйного рефлектора.

730290

16.00 р.

17.00 р.

18 років

19.00 р.

20. Ще 2 години і третій рядок завершено: Боргу повернулися в салон і ми встигли знову поспілкуватися.
Сьогодні лов - 500 риби, яка становить близько 1,5 тонн риби, говорить Borghe. - Це не поганий результат. У мене є квоти для сезонного рибного лову: це дозволено ловити близько 100 тонн коду за сезон. Уряд регулює як рибальські місця, так і квоти: Borg необхідно заповнити книгу.
Але чому Борж використовують цей традиційний спосіб риболовлі, не траулінг, не використовуючи сітки? Я люблю свою роботу, люблю море і традиції нашої землі. Коли ви живете в гармонії з рідною землею, з морем, робота - це задоволення. й

21.

22.

23.

24 години їздити додому для бесід і носових оповідань – і тільки на 4 ранку ми підбираємо на твердій землі. По-перше, я був повністю вичерпаний, що ніч, який не вірний Borg. На обличчі – не найменший слід втоми, тільки той самий непоганий посмішка і думливе сходження з виразним рухом «Я, Я, Я...» на початку кожного вироку. Запрошуйте мене, щоб побачити, що збирався з рибою наступного дня.
У деяких видах коматозу мішки наших органів впало в вагони і через деякий час рясно закінчилися в ріг.

25. На наступний день, який ледве занурився з ліжка в похмуру погоду, я пішов знову подивитися на рибу. Не потрібно йти далеко: в кожному невеликому селищі архіпелагу є ряди стовпів, на які підвішені або кузов рибних головок. Боргові кораблі рибу на склад - а потім обробляється: відрізати голову, печінку, ікра, мову. Риба діляться на кілька сортів: свіжі, для сушіння і для соління. Риба в основному сушена. Що ви бачите у фотографіях особливий, характерний тільки для Lofoten способу сушіння риби: він висить на відкритому повітрі з січня по травень. Риба не попередньо оброблена будь-яким чином: просто зав'язувати хвости - і повісити на стовпах. Температура на Лофіні оптимальна для висихання: з одного боку вона рідко падає нижче нуля, тому лід не стирає тканини риби, а з іншого - не занадто високий, щоб мухи і комахи не зіпсували код. У цьому випадку морква не може підібрати обмежену рибу зверху, сидячи на полях. Сильний морський вітер швидко висихає зв’язки риби, зменшуючи його вагу в 5 разів. Так виходить «концентрований» код, який дуже зручно перевозити, поки він не втратить свої поживні властивості і зберігається дуже довго. Щоб отримати майже свіжу рибу – просто додайте воду, як суп-пюре!

Р

26.

р.

27.

28.

29. Поговоріть з місцевими хлопцями, які працюють на їх фермі. Вони кажуть глави йдуть в Африку для супу.
Традиційні норвезькі гіелла (hjell) не тільки тіла риби, але й їх голови. Виявляється, що глави також користуються великим попитом – вони експортуються в Африку і виготовляються з них супів.

30. Ось як залишатися на зиму.

31.

32. Італійці та норвезькі поклоніння один одному: висушений код надходить переважно до Італії. І почав традиції приготування код в італійській кухні венеціанський купець Петро Коріні, який в 1432 році відвідав острови і приніс бочку сушеної риби. З тих пір, як італійці занурилися з улюблених страв норвезької кухні.

33. На наступний ранок я зустрівся з Borghe. Він весело привітав мене після іншої ночі соло риболовлі. На запитання:
- Одна тисяча!
до Один тисяч фунтів - тонна? - Я запитав.
Одна тисяча риби, всього 3 тонн! І найбільший важить близько 30 кілограмів!

Це його. Це рибалка.

Джерело: