Слово 2013 года — Тесла

Написи Інше:

Головний захід автомобільного року 2013 підходить в п'ять листах - Тесла. Я думаю, що ніхто, хто почав електричну автомобільну компанію в Кремнієвій долині, може уявити такий приголомшливий успіх, який буде опадати автомобіль під скромною назвою Модель С. Що секрет? У особистості Ельона Муска – творець PayPal і SpaceX, який вибрав, як виявилося, ідеальна маркетингова стратегія для створення електромобільу преміум? Необхідність молодого і успішного їздити на щось особливе, не підлягати будь-які попередні стандарти? Чому ця революція досягла успіху, незважаючи на те, що електромобіли існують до тих пір, поки автомобілі не роблять. Але дотепер вони не залишили нішу смішних екзотичних пристроїв, міських вагонів для коротких поїздок. І ось раптом з'явився блискучий ручний чоловік з шкіряним і деревним інтер'єром, 17-дюймовим екраном замість панелі управління, двигуном 416 к.с. і пробіг на одній станції від 250-300 миль.

Це був тріумфом інженерії, що витискає все можливе з літієво-іонних батарей і точний маркетинговий розрахунок для покупця з грошима і прагнення бути на передовій частині технологічного прогресу. Не тільки модель S показує відмінні, неймовірні результати випробувань аварійних ситуацій, автомобіль також став найшвидшим виробником електромобілів у світі, що охоплює майже всі конкуренти відповідно до випробувань Американської національної електричної Drag-Racing Association. Цей автомобіль прискорює до 100 км / год в 4,3 секунд. Тому зараз в США, щоб купити модель S з акумулятором 85 кВт•год, потрібно почекати свою чергу протягом двох місяців - завод виробляє 20 000 автомобілів в рік і не зберігає попиту. У Норвегії, де Tesla стала найкращою машиною в 2013 році (старі 6000 одиниць), клієнти чекають 5 місяців на замовлення. Тесла активно будує мережу АЗС в США, країнах Європи і особливо в Норвегії. Майбутнє, звичайно, належить до таких автомобілів – епоху двигунів внутрішнього згоряння та дизельних двигунів неминуче закінчиться, а транспортні засоби, які використовують електроенергію, стануть нормою. Як тільки я хотів би, звичайно, але все приїжджає до цього.

Вчора, Артем і я з Даурі аерокосмічної прибув на Tesla Auto Show в Пало Альто, недалеко від головного офісу компанії. Ми були показані моделі S і ми подали його навколо району, зупиняючись на Головному штабі Tesla Motors на шляху (див. вище). Я взяв деякі фотографії автомобіля в салоні і під час тестового приводу.

Це шасі моделі S. Два електродвигуни на спині, акумулятори розташовані нижче, під обсадкою. Є 16 акумуляторних пакетів, які відокремлюються один від одного для безпеки. У блоках близько 7 тис. літієво-іонних батарей Panasonic і власного виробництва Tesla. До речі, так як акумулятори знаходяться внизу, центр тяжіння автомобіля знаходиться нижче осі обертання коліс (як в гоночних автомобілях), що забезпечує особливу стійкість автомобіля. З іншого боку, це розташування акумуляторів викликало знаменитий вогонь, коли модель S переходить в залізну структуру, що лежить на дорозі, з такою силою, яка пробиває акумуляторний пакет і автомобіль спійманий вогонь.

р.

Два електродвигуни. Потужність 416 к.с. Я вже керований Nissan електричний гоночний автомобіль (Я буду писати більше про це) і тому я знаю, як електричні автомобілі можуть прискорити, але все ж, починаючи від моделі S від місця захоплення - це гармата пострілу, коли ви натискаєте на стілець і викинути голову назад до темного на очах. Тим не менш, все це відбувається в повній тиші і чутно лише невелике звучання шин на асфальті. Салонний працівник Sylvie, який був з нами, сказав, що він співає, машина співає.

У готелі є багато номерів. Два величезних стовбурів - передній і задній.

Автомобільні сидіння в задній багажник як варіант.

Одна з головних місць в машині - роз'єм зарядки - прихована під рефлектором.

У американських і європейських версіях автомобіля різні розетки для зарядки. При відкритті рефлектора гнізда таємничо світиться з холодним синім світлом.

р.

Це ключ до моделі S. Я підозрю, що дизайнер надихнув погляд на ключ для Porsche Panamera. Однак, вони не мають нічого запуску, немає кнопки запуску, і автомобіль активується, коли водій займає місце.

При підході в кузовні ручки дверцят подовжуються при підході до автомобіля.

Для стріляти в салоні, крім гіпсокартону і панелі управління, нічого. Абсолютно мінімалістичний дизайн без кнопок, джмелі та іншої краси. Тому, коли автомобіль неактивний, каюта виглядає дивним, практично бідним. Я думаю, що коли японська починає виробляти такі преміальні електромобіли, вони намагаються урізноманітнити інтер'єр. І ось це дуже простий, футуристичний. Підлога - плоска (підходна), важіль переднього застібки на рульовій колоні, тому простір між сидіннями перед собою порожній, з пластиковим підлоговим лотком для тріфл. У фокусі, звичайно, 17-дюймовий монітор - центр управління автомобіля.

до

Дошка - це дуже просто тут. Ліворуч - це графік споживання енергії, в центрі - читання залишків пробігу, зліва на даний момент - дані радіостанцій, які перетворюються. Переключення в метричну систему, ступені Celsius і 24-годинний формат відбувається в меню на центральній панелі.

Оновлення системи та налаштування автомобіля періодично відбуваються, як і будь-який комп'ютер. Ви можете побачити, що пропонується в новому випуску і запустити програму оновлення через зв'язок з сервером Тесла.

Sylvie з'єднав свого iPhone через Bluetooth і фотографії альбомів з бібліотеки її медіа з'явилася на панелі інструментів.

Функція перемикання режимів.

Графічний інтерфейс системи схожий на попередній iOS.

Контроль панорамного люка на даху. Sylvie пересуває пальцем по екрану - скло вгорі відкриває.

Габаритний зображення

Це те, що кожен, хто отримує машину вперше. Важко не піти в браузер, щоб відкрити свій блог. Так само, як і система iOS в Tesla Model S не підтримує Flash з причин безпеки.

Екран можна розділити на дві функціональні частини. Ось задня камера зверху, браузер на дно.

Графік споживання коштів - це важлива річ при русі. Ви можете побудувати свій стиль водіння за середньою вартістю, яка вважається оптимальною. Коли мережа газозаправних станцій стає невиправним, вона буде вільно їздити на швидкості 90 миль на годину - заповнення від Тесла безкоштовна. І побутова зарядка акумулятора в десять разів дешевше бензину або дизеля - ви можете заряджати Модель S в домашніх умовах в США за 5-7 доларів.

р.

17-дюймовий навігатор вражає!

У двері немає навіть звичайної кишені. Мінімалізм.

р.

Навесні Елон Муск заявив, що до кінця року електричний автомобіль буде використовуватися в 70% США, а до 2015 року необхідної кількості швидкісних електрозаправних станцій (так званих надавачів) планується забезпечити всю країну і сусідню Канаду.

У салоні є розмітка надзаряджувача зарядки. На відстані 300 км.

У салоні є також сервісна станція. Продаються автомобілі, які продаються і ті, хто був поставлений на обслуговування - це зроблено один раз на рік або після кожного 20,000 км. Сам ремонтний цех запросив не видаляти, але немає нічого цікавого - тих же підйомників, обладнання для монтажу шин. Єдина відмінність полягає в тому, що він дуже чистий і нічого запаху. Через електромобіли.

Автомобіль з першої серії Model S, коли можна було замовити колір тіла, який б блукався в голові, фарба підбирається індивідуально. Тепер вони не роблять це, виробництво вже масивне.

Це нормальне заправка - в 5-7 годин автомобіль заряджається практично повністю. До речі, крім стандартної та швидкісної зарядки, Tesla пропонує повну заміну батареї в 1,5 хвилини. Це буде коштувати $ 60-80 - ціна повного заправки бензину.

Тесла неймовірно популярна в Кремнієвій долині. На вулицях і автомагістралі постійно знайдені моделі С. Тут, наприклад, Тесла на АЗС біля входу в штаб-квартиру Apple в Cupertino.

р.

Яблуко забезпечує своїх співробітників безкоштовною заправкою.

1237174р.

І це станція на вході в офіс Facebook в Менло Парк. Дві моделі S і два Nissan Leaf. Останній переходить в порівняння з моделлю S приблизно в три рази менше на один заряд.

р.

Ось як збирається модель S:

Я хотів би писати про Тесла в Норвегії. Тут цей автомобіль став одним з кращих, розірвав рекорд продажів на дачі. Тільки у вересні було продано 600 Модель С, а понад 2000. У шести містах компанія Tesla доставила станції суперзаряджувача і кількість їх постійно зростає. Стан сприяє розвитку електротранспорту: власники електромобілів звільняються від транспортного податку (це 100% від вартості каталогу), доданої вартості та реєстрації. В Осло, водії електромобілів мають можливість паркувати і приїхати на громадський транспорт для безкоштовно. Електромобілі Тесла – це все життя. Незважаючи на досить високу ціну для них – в США початкова ціна за базову модель становить $49,900, моделі з більш потужною вартістю акумулятора від $58 000 до $68,900. Європейська модель S коливається від 51,500 євро.

000 р. Модель X – з чотирма двигунами (4x4).

Тесла є типовим створенням Силіконової долини, що реалізується однією з тисяч інтелігентів, які складають концепцію Силіконової долини. Елон Мускава, я думаю, є ще один Steve Jobs, показує люди нові горизонти. Людина, яка зробила ставку на кращу платіжну систему світу PayPal. Чоловік, який прийшов до Росії, намагаючись купити ракету для відправки теплиці з рослинами до Марса. Людина, яка зробила компанію, яка зараз запускає ракети в космос і його Grassshopper дивовижна. Ось людина за електричним автомобілем з простою назвою Модель С. Натюрморт, ймовірно, це причина успіху Тесла – в особистості його творця.

Джерело: