Гей, YAP! Я хотів би поділитися з вами нашим досвідом у публікації дитячої книги. Звичайно, це не будувати будинок або ремонт приміщення / ванна кімната, але це також дуже цікава і складна діяльність.
Про те, як ми прийшли до ідеї видання книги, можна прочитати на Habre. І ось я намагаюся говорити про відносини з видавцями і чому в кінці ми діяли як видавець; про те, як ми шукали, де друкувати книгу, і кілька цікавих моментів з цього; про підготовку макетів книги; про зв'язок з друкарнями і, нарешті, як сама книга була надрукована.
10 зображень + текст.
925141
Ось основні етапи книги - від плану до публікації:
Авторизація
Ідея книги та концепції;
- написання книги.
Видавництво
- дизайн (модель, фото, креслення, графіка);
- Обкладинка;
- виправлення тексту;
Підготовка моделей для друку;
- гроші для друку книги.
Друк
Контроль макетів перед друком;
- друк книги;
Упаковка (за потреби).
Дистриб'ютор
Коли всі етапи успішно завершені, книга зазвичай доставляється до книжкових магазинів. І це те, що деякі види дистриб'ютора. Але буває, що в великих видавців цей підрозділ інтегрований в компанію і, отже, видавничий будинок знову поєднується. Невеликі видавці дають цю функцію на стороні.
Магазини
З'являються книги на книжкових поличках. Як правило, це відбувається одночасно у всіх книжкових магазинах, оскільки дистриб'ютори вже мають контракти з великою кількістю магазинів (з основними обов'язково).
Це тільки після того, що читач може отримати книгу в руках і, якщо він любить його, купуйте його, і якщо руки досягнуть, буде час і зірки будуть конвержувати, починають читати, і, можливо, читати до кінця. До останнього етапу, все це займе шість місяців і більше. Ми зробили це на мінімальну кількість часу.
Тепер, що у вас є трохи краща ідея великого малюнка, я можу дістатися до оповідання.
1 етап: Автор
Ідея написати книгу прийшла до мене наприкінці весни 2013. Увечері на чайі описано поняття. І запитав Маша, мій супутник, щоб зробити шорстке ескіз книги. Вона завершила завдання в два дні. Після цього Ксюша зробив першу тестову верстку однієї з поширених книг. Це було мені, звичайно, описуючи всі загальні умови, але про це було. Після чого я поставив текст у відповідній формі, Анотація перевіряє її на помилки і все це. Я знаходився до видавничого дому з цим.
Етап 2: Видавництво
Так ми пішли: ми відправляємо наші "показники" до всіх відомих видавництв і чекали. Зачекайте день. Зачекайте тиждень. Три очікування. Набридло очікування.
У мене були перші сумніви: Чи ми на правому шляху? Не може статися до кожної книги на полиці!
Ось відповіді з двох видавців:
"Ми публікуємо книгу, оплачуємо 6% після продажу."
Два: "Добрий книгу, готовий до друку і дати вам 300 книг для неї."
Виявляється, що автори пропонуються від 5 до 10 відсотків продажу. І за якою ціною - не скажеш, і коли ви починаєте з'ясувати, виходить, що оптова ціна. І оптова ціна менше третини роздрібної ціни. Наприклад: книга на полиці коштує 500 рублів, її оптова ціна становить близько 150 рублів, тому автор має право на максимум 15 рублів. Зазвичай друк 5000 копій, перемножуємо їх на 15 рублів, отримуємо 75000р. Це в хорошій формі! Зазвичай це менше. Коли саме автор отримає гроші на руках також темна тема, я думаю, що все залежить від перспектив книги і від ставлення самої видавничої справи.
Як працює ринок. Для кращого або гірше, це як працює. Але ми чітко не симпатуємо ці варіанти, щоб знайти наш шлях. Тексти пісень, а це означає: І ми знайшли це: друкуйте книгу самостійно і будьте, що відбувається!
Попереду я скажу, що всі топ-видавачі Росії без винятку, зроблені нам після того, як ми підняли гроші для друку через переплату. До речі, про те, як ми підняли гроші, ви можете прочитати все в одному останньому листі.
Якщо немає видавця в схемі, це не означає, що ніхто не буде робити його функції. Нагадуємо їх: макет, дизайн, макет, фотографії, малюнки, кришка, підготовка до друку, зв'язки з друкарнями і ... гроші для друку. Ми повинні, ми повинні. Перед тим як покласти книгу в друк, ми друкуємо тестовий зразок, який ми зробили на основі ескізів, але ми не хотіли б це взагалі. Це одне, щоб подивитися на книгу через екран комп'ютера, це ще одне, щоб тримати його в руках. Ось що ця копія виглядала як:
Після того, як ми вирішили переробити все повністю. Розмітка і креслення були зроблені Ксюша під моїм маленьким керівництвом. Я зробив свої внутрішні фото начинки. Xusha зробив макет для друку будинку самостійно і тепер вона в цьому гуру. Покриття... це не зрозуміло, як це зробити, ми робили, як ми могли: ми пішли з нашим сином до знайомого фотографа (додатки до Діма для життєздатної допомоги!), приймали пару робок і коробку з пропсами для експериментів. До школи, наступного дня, але, до свого кредиту, він працював в цей вечір спокійно і доросло. Займали близько 300 фото. Що ми робимо до них?
В кінці було вибрано тільки один (або, два, на задній частині кришки теж).
Звичайно, ми зробили багато речей паралельно, ви не думаєте, що ми діяли на чіткому алгоритмі. Так було зроблено багато додаткових рухів тіла, але шукаю назад, я можу сказати, що вони не були Тепер опублікувати десятки або два книги, які ми просто сплітаємо. Перед тим як говорити про друк, я розповість вам, як ми вирішили на форматі книги. Думки, звичайно, я хотів дізнатися, як інші робили. Так, спочатку ми купили дитячі книги в різних напрямках. Виявилося, що:
Найчастіше використовується тверда кришка;
- найпоширеніший формат видання - від A4 до A5;
– циркуляція, в середньому, до 5 тис. примірників (частше – менше, дуже рідко більше);
– ціновий діапазон від 200 рублів до тисячі або більше (важка кришка – від 500 рублів);
Ми не бачили DVD книги.
1460-1989
В кінці, після довгого пошуку нашого формату, ми оселилися на цьому:
- Папір матовий, 160 г / м, Німеччина, 80 см, 4 + 4;
- Ламінування на кришку;
- чохла - картон Сураж кришка 1050х920 дол 2,5 мм.
Так як ми хотіли додати DVD до кожного примірника книги, ми повинні мати справу з реплікацією дисків. Але це випадок, як він вийшов, більш зрозумілий. Пройшов онлайн, вказавши в пошуковому рядку «реплікатні диски» і все, що нам потрібно. Диски вартістю нас 43,250 рублів за 5000 одиниць. Це з натисканням на диску та накладних сумках для всіх.
4 499 р.
Джерело: