Збуджена місячна

Сьогодні я хотів би розповісти про модель місячного ровера програмований самохід, оскільки він написаний на ньому. Я знаю, що така іграшка існувала тільки від роматорів - друга сказав мені, що він був схожим на дитину. Поява представлена на малюнку 1.

Я запитую всіх, хто цікавиться kata, де розповість історія знайомства і повернення роу до життя.

Рис. 1 Зовнішній вигляд місячного походу

13 зображень. Джерело

За подією долі він привозив роботу вчителям Івановської державної текстильної академії ІВСПУ. З одного дня, я потім студент і тепер випускник Сергій Баженов приніс цю диво техніки, адже на кафедрі ми займаємося різними роботами в цій галузі. Я знаю, що це був робот мій друг сказав (як він вийшов пізніше, він був насправді його). Роботи також дали Сергія, з словами, що він повністю працює. Поява давала сподіватися, що це буде дійсно без проблем.
Передній вид показано на рисі. 2,2 км

Інспекція показала, що це модель місячного роверу програмований самохідний Електронний завод No 476, дата випуску на початку листопада 1986 року ціна 27 рублів (рис. 3).

З цієї інформації я особисто відчув невеликого удару - такий диво був розроблений тут. Тим не менш, невеликий пошук приніс невеликий розчарування, це клон іграшка BigTrak.
Бажання запустити його, однак, не копався. Придбані акумулятори, встановлені в бухті ... (рис 4) і ми трохи розчарували, робот не відповів на будь-які операції.

Виявилося, що було забуте інше місце для встановлення акумулятора коронного типу для живлення приладової дошки (рис. 5).

Тим не менш, це не допомогла, контакти сильно окислювалися, а відкриття справи також виявляли кілька проводів, які рвані з дошки (рис. 6) (одноразово, інший пацієнт, ймовірно, отримав після автопсії).

82325634

На фото відкритої роботи (рис. 6), її пристрій чітко видно. На лівому (Figure 6) знаходиться чорна бампера, розташована на передній частині, підключена до мікросвербіж, що дозволило відключати іграшка при ударі перешкоди. Також є динамік і вище лампочки. У центрі знаходиться блок управління (рис. 7).

р.

У спині (Figure 7 направо) є клавіатурою для команд програмування до роботи. Під клавіатурою є блок з батареями (рис. 8).

246869

Після автопсії багато часу пропускаються, під час яких два бажання боролися всередині - для установки Малини Пі і Ардуїно і повністю модернізують роботу і прагнення зберегти престину красу моделі. В кінці бажання залишити її як пам'ять у вигляді, в якій вона прийшла до нас, тільки відновити свою ефективність.

Цей довгий час був встановлений поруч для відновлення. Повернулися дроти, окислені контакти були очищені. І про диво - пристрій прийшов до життя, після натискання кнопки "Тест" він звучав і не просто звукував, але поїхав, хоча одне право колесо. Після того, як невеликий поштовх прийшов в рух і зліва. Необхідно було приступати до відкриття диска, перевага його життєздатності є високою (як багато інших радянських продуктів, які повинні бути зустрінені) (рис. 9-12).

1625897

Рис. 10 Передавтоматичний привід

Рис. 11 Зовнішній вигляд приводу

Відкриття приводного агрегату (рис. 11-12) продемонструвала цікава схема визначення відстані, що пролягає. Кілька магнітів встановлюються в одному з шестерень (рис. 12, червона шестерня), а regcone встановлюється поруч з ним (див. сам regcone і відключений контакт на рис. 13). Для синхронізації революцій обох редукторів з прямолінійним рухом на вал обох моторів є прямокутні магніти (для правого divget представлений на малюнку 12 зліва).

На жаль, автопси показали, що в декількох місцях лівий зубний шестерня зламав зуби. Проте, навіть зараз робота повністю функціональна, як свідчить відео нижче.

Рис. 13 Геркон

Додано до [mergetime]1389499076[/mergetime]
Джерело HabraHabr
Я зробив.

Джерело: