Жителі Краснодару зберігали понад мільйон рублів

Краснодарський резидент Ніколаї Дріга відмовився підключити будинок до централізованих електромереж, запустив промисловий автономний тепловий електростанція в дворі його будинку в с. передмістя

Я витратив близько 350,000 рублів на всі складові автономної системи електропостачання, яка, в принципі, досить розумна. Особливо на тлі того, що мої сусіди, які знаходяться в 60 метрах від мене, місцева організація електропостачання зарахувала на 1 млн 570 рублів, щоб покласти стовпи, кабель доречний.

Продовження під kata ...

123456наступний

Підготовка до запуску станції три роки. Під час цього часу ентузіазм зібрав матеріали про розвиток теми автономії, систематизованих їх, вивчення виробництва, як в Росії, так і за кордоном.

На певній стадії, коли будинок був майже побудований, я прийшов до вибору. Мої листи про електрифікацію, які я написав до місцевих органів протягом двох років, отримали стандартні відповіді: «планування», «дизайн» і так далі. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. За цей час я вже створив перелік необхідного обладнання.

Система електропостачання Ніколай виглядає так:
1,1 км Вітрові генератори (2 одиниці) 1,5 кВт;
2,2 км Контролери вітрової турбіни (2 одиниці);
3. У Сонячні панелі (6 шт. 150 Вт, 4 шт. 230 Вт);
4. У контролер сонячних панелей;
5. Умань 6 кВт інвертор;
6. Баттерії (8 одиниць).

Крім того, автономна електростанція включає котел на паливних гранулах деревини. Номінальна потужність джерела тепла становить 30 кВт, електричні генератори в середньому дають загальну потужність близько 5 кВт. Це, відповідно до співрозмовника, досить для комфортного сімейного життя, водопостачання від свердловин і опалювальних приміщень площею близько 200 кв.м.

Електроенергія використовується для роботи електроприладів, побутової техніки та водонагріву. Взимку я починаю котла на опалення. Є кілька дуже хмарних днів в рік - тоді ми намагаємося не використовувати пральну машину і одну з котлів на 80 літрів.

Будинок винахідника знаходиться в швидко зростаючому передмісті Краснодара – промисловому селі на території Прикубанського районного округу, але темпи розвитку інженерної інфраструктури в цій області серйозно бореться за будівництвом індивідуальних і житлових будинків.

Краснодарець також відзначив, що ще кілька сімей, які проживають в районі, мають намір скористатися своїм досвідом. Таким чином, за його словами, в найближчі роки близько 10 аналогічних автономних електростанцій з використанням природних і альтернативних джерел енергії можуть працювати в селі.

За підрахунками Ніколая, в минулому ракетного вченого, електростанція окупиться в десять років. Але варто, людина говорить. Ні надходження, турботи про підвищення тарифів і страх, що прийде кінець світу.

Джерело.

Джерело: