Неприємний пост

На мене був хлопчик, можливо, дев'ять років. Він був покритий хустом, потім ковдру затягував, хлопчик стояв заморожений. Це холодно. Деякі з людей, які залишилися, інші змінилися, і хлопчик не залишив. Я запитаю цього хлопчика, «Чому не ви погріти?» І сказав він: "Це ще холодно вдома." Я сказав: «Що ти, живеш окремо?» - «Не з мамою». "Так, не може Мама йти?" - Ні, він не може. вона мертва. Я сказав: "Як вона мертва?!" Моя мама померла, я відчуваю себе шкода для неї. Тепер я думаю. Я тільки поклав її в ліжко на добу і поклав її в піч вночі. Вона відмерла. Це холод від неї.
Книга блокада Алес Адамович, Данил Гранін

35 фото + текст.

Книга блокади Алеса Адамовича та Данила Граніна. Я купив його один раз в кращому Санкт-Петербурзькому букмекері на Liteiny. Книга не є письмовою книгою, але завжди на увазі. Наймодніший сірий чохол з чорними літерами зберігає під ним живий, жахливий, великий документ, який зібрав спогади про оковітності, які пережили шию Ленінграда, і самі автори, які стали учасниками подій. Важко прочитати, але я хотів би, щоб зробити це.

990 Р

З інтерв'ю Данила Граніна:
- Під час блокади на місці знялися лотенці, але й я знаю, без випробувань і розслідування дозволили споживати канібали. Чи можна засудити тих, хто втратив свою людську форму, нещастям, які мову не звертаються до людей, і як часто виникають випадки, коли, за брак іншої їжі, вони ратують свого роду?
Вішалка, я розповім вам, позбавляє тих, хто затримував їх: моральність зникає, моральні заборони йдуть. Вішалка - це неймовірне почуття, яке не дає йти на момент, але до мого сюрпризу і Адамовича, що працює над цією книгою, ми реалізували: Ленінград не дегуманізований, і це диво! Так, був канібалізм...
- Харчування дітей?
до Знаходилося гірше речей.
- Ум, що може бути гірше? Який?
- Я не хочу сказати... (Пауза) Уявіть собі одну з власних дітей, які подаються іншим, і там були речі, які ми ніколи не писали. Ніхто не заборонив нічого, але... Ми не змогли...
- Чи існує якийсь дивовижний випадок виживання в блораді, який шокує вас сердечнику?
до Так, мама побачила її діти її кров, порізаючи її вени. й

... У кожній квартирі були мертві люди. І ми не боїмося нічого. Чи зайдеш рано? Він не приємний, коли... Наша сім'я померла, і тому вони кладуть. І коли вони кладуть його в баран!

«Дистрофи не бояться. На Академії Мистецтв на спуску до Нева були відварені корпси. Я був спокійним, що гора корпів. Здавалося б, що більш слабка людина, чим боїться він, і ні, страх зникнув. Що сталося, якщо це було в мирний час, загинув терор. Немає світла на сходи, я боїться. Як тільки люди не з'явилися, страх з'явився. до Ніна Іллінична Лакша

Павло Філіпович Гюбчевський, науковий співробітник відділу травлення:
до Які номери були там?
- Легковаговики! Це був мудрий Орбелі, щоб залишити всі кадри на місці. Завдяки цьому, Hermitage відновив свою експозицію вісімнадцяти днів після того, як картини повернулися з евакуації! І під час війни вони повісили, порожні очні розетки-рамки, на яких я провів кілька екскурсій.
- Легковаговики?
- Легковаговики.

Невідомий Пасербі - приклад масивного альтруїзму блокади.
Він був голий в екстремальні дні, в екстремальних обставинах, але більш автентичний його природа.
Як багато з них були невідомі пасерами Вони зникли, повертаючи людину до життя; відірвати їх від смертельного краю, зникли без сліду, навіть їх зовнішній вигляд не встигли відобразити в бліці свідомості. Здавалося, що до них невідомі пасувальники, вони не мали жодних зобов’язань, а не сімейні почуття, вони не чекали полум’я або оплати. Компасіон? Але сталося загибель, а корпси прогулялися небайдужими, розкошувавши на їх твердості.
Більшість говорять про себе: смерть найближчих, найсвіжіших людей не досягла серця, якась захисна система в організмі працювала, нічого не сприймала, не вдалося відповісти на гору.

У будь-якому музеї, в будь-якому макеті або панорамі, так само, як не можна зобразити заморозки, довге, голод.
Самі блокади, запам'ятовування, розмітка зламаних вікон, пилених меблів для дерева - найточніші, незвичайні. А потім справжній зовнішній вигляд квартири застрягнув тільки дітей і відвідувачів, які прийшли з фронту. Як було, наприклад, з Володимиром Яковльевичом Олександровим:
до Довгий час - нічого не можна почути. І ви вже маєте враження, що всі померли там. Після чого починається муфта, двері відкриває. У квартирі, де температура дорівнює температурі навколишнього середовища, загортаний бог знає, що істота знаходиться в. Ви даєте йому сумку деяких тріщин, жовток, або що-небудь. Що було дивно? Ні емоційний відшкод.
до І навіть якщо це їжа?
- Вечірня їжа. Після того, як багато голодних людей вже мали атрофію апетиту. й

Лікарня:
Я пам'ятаю, що приносить... Так мій батьки послав їм невелику програму: три печиво і три цукерки. Сонні та Сероженка були іменами цих дітей. Хлопці подарували себе і її печиво, потім печиво були розділені навпіл.

Залишають крихти, він дає крихти до сестри. А сестра його кидає йому цю фразу: «Серебженка, важко для чоловіків, щоб закінчити війну, ви будете їсти ці крихти». Три роки.
- Три роки?
до Вони ледь говорять, так, три роки, такі крихти! Дівчинка відійшов і хлопчик залишився. Я не знаю, якщо вони збереглися або ні.

Амплітуда людських пристрастей у блораді різко зросла - з осені найбільш болючого до найвищих проявів свідомості, любові, відданості.
... Серед дітей, з якими я пішов, був хлопчиком нашого працівника Ігоря, чарівним хлопчиком, здавалося б. Його мати подбали про нього з великою любов'ю. Навіть в першій евакуації вона сказала: Марія Васильевна, ви також даєте своїм дітям козяче молоко. Я збираю молоко Ігоря коза. І помістили мене діти в інших бараках, і я спробував не дати їм нічого, не навіть унція надлишок. А потім Ігор загубив своїх карток. І тепер в квітні я ходжу один день минулого магазину Єлісевський (в них вже почали красти на сонці) і я бачу хлопчика сидячи, страшний, набрякливий скелет. Ігор? Що не так? «Марія Василіївна, моя мама кинула мене. Моя мама розповіла мені, що вона не дала мені іншого шматка хліба. - Як приходять? Це не може бути! Він був в серйозному стані. Ми ледве піднімалися з ним до мого п'ятого поверху, Я ледь перетягував його. І все ще йшлося. Він був настільки страшним, тому патологічний! Він сказав, що я не суджу мій мати. Зробляючи право. Я втратив свою картку. «Я збираю тебе до школи», - сказала вона. І мій син збив, "Мама, дати йому те, що я приніс з дитячого садка."

Я зустрівся з ним до вулиці Чехова. Приїхати У номері є страшні забруднення. У цій деградованій жінки лежачи. Коли вона побачила сина, вона відразу ж знеболюється: Ігор, я не буду давати вам шматочок хліба. ЗАМОВИТИ! У номері є струшки, грязі, темний. Я кажу, "Що ти? Після всього, залишилося всього три або чотири дні - він буде йти до школи, краще. - Ніщо! Ви стоячи на ногах і не стоячи. Я нічого не даю! Я лежаю, я голодний. Це трансформація з ніжної матері в такий звір! Але Ігор не залишив. Він залишився з нею, а потім я знайшов його мертвим.
Через кілька років я зустрівся з нею. Вона цвітла, вже здорова. Вона побачила мене, кинулася до мене, подрібнила, "Що я зробив!" Я сказав їй: "Чому, що про це зараз!" - Ні, я не можу це зробити більше. Всі думки про нього. Після того, як вона вчинила суїцид. й

р.

Доля звірених тварин Ленінграда також входить до складу трагедії міста. Людина трагедія. В іншому випадку ви не можете пояснити, чому не один або два, але майже кожен десятий блокад пам'ятає, розповідає про смерть слонової бомби в зоопарку.

Багато людей пам'ятають про те, що кішки, собаки, навіть птахи зникли! й

«Побачте нам, в квартирі пізнішого президента чотири жінки ненароджено бояться життя - три дочки і онука», - сказав Князев. - Натюрморт і кішка, які витяжують, щоб зберегти кожну тривогу.
А один прийшов, щоб побачити їх другий день, студент. Я побачила кішка і знаходився до нього. Він сказав: "Див мене, дати мені." Вони ледь дайте йому йти. І очі запалився. Погані жінки навіть залякалися. Тепер вони занурилися, він буде зануритися і вкрасти їх кішка.
З любов'ю серця жінки! Присвячується долі студента природної матерії Нехорошева, і вона працює, як дитина, з котом, Лосєва працює з собакою. Ось два екземпляри цих скель на мій радіус. Кожен ще довго пішов!

Грішкевич написав 13 березня у щоденному щоденному щоденному режимі:
«У одному з дитячих будинків Куйбишевського району відбувся наступний випадок. 12 березня всі співробітники зібралися в кімнаті хлопчика, щоб подивитися дві діти. У зв’язку з тим, що на «принципне питання хлопчика» розпочато. І до цього були «бороти», але тільки дієслово і для хліба.
Головна tov. Васильєва коментує: «Це найбільш захоплюючий факт протягом останніх шести місяців. Спочатку діти кладуть, потім почали сперечатися, потім вийшли з ліжка, а зараз - безпрецедентний випадок - боротьба. Я був вогнем з моєї роботи для такого випадку, але зараз ми, викладачі, стоячи від бою і були щасливими. У нас багато людей. й

Габаритний зображення

17.00 р.

18 років

19.00 р.

20.

21.

22.

р.

23.

24.

25.

р.