Відвідування Агафії Ликова

У YAP вже розповіли про Агафію Ликова, про її спосіб життя в ізоляції. Я хочу поділитися з вами знову в 2014 році.

Агафія є єдиним виживанням великої родини гермітів Старого Белівера, знайдених геологами в 1978 році на західних островах Саян. Сім'я Ликова проживала з 1937 року. Протягом багатьох років гербіциди намагалися захистити сім'ю від впливу зовнішнього середовища, особливо з вірою.

34 фото + текст.

Основною метою польоту до Хакасської тайги стала традиційна подія контролю за паводками – огляд запасів снігу у верхній частині річки Абакан. Агафія Ликова припинила на короткий час.

Разом з спеціалістами Міністерства надзвичайних ситуацій, доктором і співробітниками Хакаського заповідника муки, які давно відомі Агафії і активно допомагають їй. Цього разу Агаф'єр приніс їжу, а рятувальники допомогли з господарським господарством: тренувальний дрова, вода та ін.

місто Абаза зверху.

с. Арбати

У Арбаті ми зробили коротку зупинку, інший працівник резерву, що сплачує нас. Він мав пакет для Агафії від Томська. Неважливо, як вони спрощують російський пост, посилки і листи, як ви можете побачити, досягаючи навіть таких віддалених місць. Вистачить написати на посилку Абаканську адресу режисера Хакаського заказника, а в колонці «одержимість» - Агафя Ликова (справи на одну з сайтів заказника)

7. Про нас

Відвідування Агафії Ликова р.

Більшість шляху, наш рейс пройшов у горзі, разом з яким потікає річка Абакан. Ви літаєте, і з двох сторін гори покривають щільним лісом. До речі, сніг у верхній частині Абакан цього року був порівняно невеликим.

Ми тут. У глибокому снігу з’явилася шасі вертольота. Першоджерело резерву. Агафія знає їх добре, тому лікував відпочинок гостей з впевненістю. У рятувальників вивантажили імпортні поставки з вертоліту і допомогло запасний персонал перемістити вантаж з берега до хата, розташованого на високому березі. Потім затираємо дерево. Збиране паливо повинно передаватися з лісу в будинок - літня жінка не може дозволити собі.

Agafia's сусід Єротеус Седов. П'ятдесят метрів від будинку Ликової. Еротеус проживав практично у всьому житті в Абазі, працював геологом. З 1979 р. У 1988 році він навіть допоміг поховати голову сім'ї, Карп Ликов. Вже в старій вікі Еротеус втратив праву ногу, після чого в 1997 році перейшов на тайгу і з тих пір жили поруч двері Агафії.

Еротеус має сина, який живе в Таштеголі. Пара разів на рік, син прибуває відвідати його батька спеціалістами, які досліджують область після запусків Протона (замок знаходиться на території, де стадії ракет, запущених з Байконурської осені).

Агафія Ликова хата

13.00 р.

Нотатки на вхідних дверцятах з попередженням про непросвітлені гості. Він пише і говорить Агафію в Старій слов'янській.

15.00 р.

У той час як рятувальники допомагали з деревою, Агафая було обстежено лікарем швидкої допомоги. З детальної експертизи в Абакан, вона відмовляється, таблетки вона залишає листя рясно - вона часто лікується лікарськими травами.

17.00 р.

Ікона в будинку Ликова. Жива всередині досить проста і неускладнена.

Навколо краси, тиші і чистого повітря. Світ Агафії Ликова не більше одного квадратного кілометра: з одного боку річки Єринат, з іншого - круті гори і непристойні ліси, що простягаються на горизонт. Тільки в північному напрямку Агафія трохи відходить від її хати і досягає луків, де вона ріже траву і гілки для її козаків.

20.

Я ще не знаю, скільки собак є. На ланцюзі біля будинку сидить Витюлка, але здавалося мені, що трохи далі хтось баркс.

Але є двадцять кішок тут. Вони так поєднуються в тазі, що, відповідно до Erotheus, навіть змії пресуються.

Кіт на замку швидко породжуються і всі відвідувачі обов'язково пропонують кошеня. Цього разу ми подарували «кат в патчах».

3610Р. 4200Р.

А вона, де трава зберігає дві кози.

Агаф'я Карповна скаржала, що козаки не дають молока взимку, а без молока вона тане. Заказники відразу ж називають колегами з Кемерово області, які також планують відвідати герміт в найближчі дні, і попросили їх заморожувати ціле молоко. Порошкове молоко, згущене молоко та інші продукти, упаковані товари, тайга не приймається або їсти. Особливо лякає зображення штрих-коду.

Я чекав побачити багато старих і саморобних речей на замку, але я був розчарований. Все життя довге було обладнано сучасним способом, всі посуди також цивілізуються - емальовані відро, горщики. Агафія навіть має м'ясорубку в будинку, а термометрові ваги по вулиці. Єдине, що спіймане око від старих речей (посередині іконок) - березовий корок тушкований, промінь пилки і ковані сокири.

27.

Агафя Ликова була дуже соковитою жінкою, але вона ніколи не виглядала безпосередньо на лінзі.

29.

30.

Хороший еротеус і сувора Агата мало спільного. Вони говорять, щоб один одному, але рідко говорити. Вони мали релігійний конфлікт, і Еротеус не готові дотримуватися правил Агата. Він віруючий себе, але він не розуміє, що Бог може мати проти консервованих товарів в залізних банках, чому піна являє собою діаболічний об'єкт, і чому вогонь в плиті повинно бути виданим тільки з променем і не з більш світлим.

32.

Пам'ятні фото з заповідним персоналом, рятувальники Міністерства надзвичайних ситуацій та екіпажу вертольота. Агафія дуже вдячна за допомогу і увагу.

У радіусі 250 кілометрів немає одного, але Еротеу і Агата. Ні з них здавалося мені нещастя.
Agafya Lykova: Я хочу загинути тут. Де варто йти? Я не знаю, чи є християни в будь-якій точці світу. Небагато лівих. й

Додано до [mergetime]1391081860[/mergetime]
П. С. Я взяв коротке відео на замку Ликова. Ілля, дякуємо Вам за монтаж! й

У мене є все, спасибі і хороший вигляд!

Дана інформація була поділена Денисом Мукимовим

Відвідування Агафії Ликова Габаритний зображення

Джерело: