Маджонг своїми руками

Добрий ранок, щоб ви всі, кальмари.
Мій друзі і я купив mahjong набір 3 роки тому (версія бутона – 2000 blei) і почав захоплюючу подорож в світ цієї цікавої і жахливо азартної гри. Місце народження Махджонга є Китай, а потім він переїхав до Японії, Кореї, Тайваню та інших країн Сходу. Так про японську dora-richi majong і там буде пост. Більш конкретно, його виробництво.

Маджонг своїми руками

Картина на початку - багато відомих бамбукових дошках з кріплення обрізки. Отже, вони були успішними (на тиждень тому вони закінчилися) в цілому комплекті.
Але в порядку.
Ідея зробити свій комплект прийшла після невдалої покупки більш дорогим набором того ж бамбука. І я вирішив прийняти ініціативу в руки. Він отримав друзів на цьому випадку (один довгий і нудний), зробив депозит на 100 рублів. для початку і купили дошку.

Маджонг своїми руками

2,2 км
Ось приблизний розмітка дощок для майбутнього пилки. Проміжок між широкими смугами - 2 мм, сама смужка - 3 см десь)

Маджонг своїми руками

3. У
Після нарізання і розщеплення на квіти були отримані такі заготовки.
Темно-то було потрібно розбити навпіл на 2 штуки, користь всієї дошки приклеїти і проблеми з її аналізом не виникло.

Маджонг своїми руками

4. пробна плитка (як ці кубики в грі називається) я бачив / розсіяти / склеїти в домашніх умовах. Ось клеєні заготовки.

Маджонг своїми руками

5. і ось результат файлу) так, щоб друзі захопили і швидко приходили

Маджонг своїми руками

6. Жнівень Друзі оцінили це. Знайдена електрична шліфувальна машина, 2 кола середніх і дрібних зернових, а робота пройшла швидше.

Маджонг своїми руками

7. Я заточувати плитку) Власний процес обробки заготовки чітко. Фотозвіт з мого мобільного

Маджонг своїми руками

8. приблизний масштаб роботи близько 2 тижнів. Так як майже всі вже працювали, можна зібрати і зробити щось або ввечері (2-3 години більше) або у вихідні дні, тому процес сповільнився.

Маджонг своїми руками

9. Навігація Коли 1 половина плити заточували, розумне питання виникне: як ми пофарбуємо? ?
Варіант з щіткою впав відразу - тільки я можу зняти і 1 Я не буду впоратися з ним в рік, горіння - не валиться через брак кольору. У т/б версії плитки не виглядають і виглядають трохи нудно на бамбукові, а потім я отримав роботу в центрі лазерного гравірування ...) і на тиждень близько mahjong forgot. Усього в середині замовлень для лазерного різання і відведення часу для гравюрування плитки все не вдалося.

Маджонг своїми руками

10 хв І прийшов час X. На наступній робочій п'ятницю Стас (оператор машини) прийшов і сказав, що година на 4-му машині була вільно доступна (час був просто ввечері), без мислення, кинув файл в виробничу сітку з кресленнями плити, намальованої в Corel DRAW і працює в майстерні. на фото плитки, які чекають гравюрування

Маджонг своїми руками

11. фактичний процес гравіювання (язик для того, що видно погано - захисне обмотування лазерної машини, хоча прозоре, але камера заважає)

Маджонг своїми руками

12. після 1,5 годин успішно переглянуто 1-у половину плитки. Різні кольори малюнків пояснюється досить просто: бамбука була з різних шарів, тому десь лазер спалюється глибоко і чорнилом (слабка частина, ближче до середини «барель»), десь охолоджувача і, відповідно, менш глибока (щільна частина, яка ближче до зовнішньої частини).

Маджонг своїми руками

13. Паралельно з плиткою я почав робити коробку під ними. Власне, матеріал - ПВХ - легкий, відносно доступний і досить міцний.

Маджонг своїми руками

14. різьблений дно і стіни

Маджонг своїми руками

15. протягом тривалого часу прокопування в "рагових" зв'язках зі своєю подругою за наявність оксамитових або м'яких ганг. Знайдено темно-зелений оксамит. Ідеально! Його використовували.

Маджонг своїми руками р.

16. оксамитував дно і стіни на «моментному кристалі». Головне - однорідний (і тонкий) шар, щоб змазувати його і все палички плавно, відмінно і без поглинання клею.

Маджонг своїми руками

17.00 р. Ось плитка в коробці. Він підходить саме 7 рядів 10 штук на шар ... добре, або 10 рядів 7 штук, в залежності від того, як підрахувати)

Додано до [mergetime]1391705451[/mergetime]
18 років Це крихка патч всередині. Щоб щільно потрапити в отвір між стінами і натиснути плитку зверху. Так вони не ламаються в ящику.

Маджонг своїми руками

19.00 р. Декор і додаткова міцність. Це ювелірні шпильки.

1023532

20. Ось що за кришку. Довгий м'язовий обрізається так, що є сантиметром 2 і згину. все фактично проводиться на нігтях =

Маджонг своїми руками

22. І так на вихідні ми зібралися разом і почали молотитися гравійною частиною плитки з фарбою. Точно, деякі плитки виступають як тестові дисципліни. Вони фарбувалися чорним лаком. Потім для спрощення закупорки фарби був викопаний старий набір акрилових фарб.

Маджонг своїми руками

23. Ось як виглядає. фарба плитка друга, і я був відволіканий від шліфування вже висохлої плитки (на заточуванні кола знімає шар фарби і що в гравійованій частині залишається в кольорі) і фотографував процес фарбування в повній мірі.

Маджонг своїми руками , доб. 2

24. Повернемося до коробки. У магазині тканин було обрано досить щільна тканина для зовнішньої обробки. Після чого була ламка в роботі, і коли я застряглася в обробці коробки, я не можу зупинитися і взяв картину вже затягнутої практично повністю (на фото правий край не покривається через те, що клей банальний).

Маджонг своїми руками

25. Дрібні гвинти (порожня товщина стінок коробки (1 см) дозволяють) викручувати 3 петлі. Для міцності і акуратності виглядає.

Маджонг своїми руками

26. Замок гак-тип

Маджонг своїми руками

27. Клей на супермегасекундному клею Cosmofen CA 12 кутів на кришку і дно коробки

Маджонг своїми руками

28. Переглянути

Маджонг своїми руками

29. І, власне, весь набір повністю в колекції =)
Коробка для підрахунку паличок для mahjong знову не встигла взяти картину через робочу щітку.

Маджонг своїми руками

Джерело: