Таксі водій з Баку проводить російський хлопчик

Натік Асгаров, мешканець села Паштарт в районі Баку, батько трьох дітей, які торгують у приватних візках. Більше місяця тому він притулив сусіда 12-річної хлопчика Nikita Talubeev. Наш кореспондент відвідав будинок Асдерова, який поспілкувався з Микитою.

На шляху Наталія Асгарова розповіла трохи про умови, в яких раніше мешкав Миколай.

«Мати покинутий Нікіта, коли він був менше двох місяців. Батько дитини пройшов 8 років тому. Дитина піднялася грандіознимипарентами. 20 грудня помер дід Нікіта. Останні роки свого життя він хворий, не виходив з ліжка, сильно постраждали. Він був хорошим чоловіком. Сім'я Микити не погана. Його дід отримав високий пенсій, оскільки він звик до роботи на нафтовій компанії. Але бабуся хлопчика зловживала спиртом. Вона вже відверта без висихання, і після смерті її чоловіка і повністю перейшла на цілодобовий режим. Але не після смерті діда і 10 днів, як помер бабуся Микита.

Микита була лівою, його родичі не хочуть взяти його. Вже мій брат діда відмовився. "Як мій тато прийняти мене." Я не хочу братися до дитячого будинку. Я погодився, як я не можу сказати йому. Де шість кормів, ви можете годувати сьомий, каже водія таксі.

За словами Асгарова, представники виконавчої влади (IV) Сабалонського району, місцева громада, прийшло до приведення їжі для нього. Сусіди також не стояли на стороні, бажали допомогти родині Асдерова з продуктами, але глава сім'ї відмовилася від допомоги. Сама погода йому годувати господаря.

«Я не відокремлю Микиту від моїх дітей, я зустрію його з мною, щоб відвідати. В іншому день ми були гості на сімейному весіллі. Він незбираний від мого 15-річного сина Мурада. Моє діти дорослі, наймолодший Мурад. Вони дуже доброзичливі, навіть мінливі речі. Учора ми пішли в барбекю, очищаємо. Микита перед тим, як приїхати до нас був настільки брудний, адже весь час був на вулиці, спілкувався з вуличними дітьми. Він регулярно купить. Він дійсно любить це життя. Він навіть сказав мені: «Дяко Натік, це добре жити, як це», – каже Асгаров.

Будинок Микити поруч з Асеровами. Зараз немає. Асгаров Н. щоденно відправляє дитину дивитися на будинок, не відсутній.

Микита не йде в школу. Хлопці регулярно беруть участь у школі No 162 тільки до 3-го класу. Тоді він почав бігти, спочатку рідше, а потім частіше. У 6 класі хлопчик пішов тільки на три дні. Весь свій час він провів на вулиці, копчений, зрізаний клею, газ для запальників, побачив у вчиненні кримінальних фактів, але з тих пір він був неповним, він не прокинув. Тепер Асгарові хочуть відправити Микита в школу. Для цього він купив все - рюкзак, канцелярія, уніформи. Доброго дня.

Халід Байрамова, заступник Голови IE Сабалонського району та Голови Комісії з питань захисту прав та мінорів, подякував родині Асдерова за прийом дитини додому, але зазначив, що існує статуативна процедура встановлення опікунки над дітьми та тому всі обставини справи підлягають перевірці.

Микита вільно спілкується з азербайджанами. Дружина Н. Асгарова хоче викликати маму. У той же час він відноситься до неї з словом «бібібібі.» Домогосподарка - строга жінка любить порядок в будинку і в усьому. Завдяки їй хлопчик кинути курити.

Тим не менш, микита втратила інтерес у навчанні. Як сам Микита, він любить навчатися комп'ютеру. Варто визнати, що хлопчик не гірший, ніж фахівці - це результат довгого сидіння за ним.

Я хотів побачити будинок, де мешкав Нікіта. Асгаров Н. і Микита взяли мене там. Я був просто приглушений поглядом. Відчувається, що цей будинок ніколи не був очищений.

Виявилося, що бабуся Микити не стежить за замовленням, чистотою і гігієною. Жінка займалася тільки споживанням спирту. Цигарки гасили у пивних мусах. У вас є страшний запах всюди, бруд. Звісно, в таких умовах, Нікіта нічого не може дізнатися, і це не його несправність.

Тим часом Халіда Байрамова, в інтерв'ю з Vesti. Аз, зазначив, що доцільно визначити дитину в Сос Kinder-Village в рамках програми деінституалізації, де створюються найкращі умови для життя дітей. Одне таке дитяче містечко розташоване в хатинському районі Баку. До 20 будинків, кожен з 4-8 дітей.

Психолог повинен працювати з Микитою, адже дитина не проста, але складна. У 12 років свого життя він бачив так багато негативності, тому багато речей, які важко уявити.

У Міністерстві освіти і IV Sabail р. розглянуто питання Нікита.

З дня народження, оскільки він виріс у дисфункційній родині. За словами Х. Байрамової, будинок Асерова не є найкращими умовами для Нікіта. Житло є тісним, ви навіть не можете назвати його середнім. Але давав бажання Микити і готовність сім'ї взяти його в сувагу, Байрамова запропонувала, що Гульназ Асерова написати заяву про встановлення опікунів. У зв'язку з тим, що Комісія звернулася до іншої особи, готова взяти Микиту під його крила. У разі виявлення дитини вказана комісія.

У будь-якому випадку, майно Микити буде під контролем стану, доки він досягає віку більшості. Спостереження про те, що будинок Микити буде відновлено, там будуть розміщені орендаря, а гроші на житло будуть відправлені на банківський рахунок хлопчика, який він зможе використовувати в майбутньому.

Крім того, Микита отримає соціальний припуск на утримання дитячого будинку, який отримає його охоронець.

Подбайте про дітей-сиріт, чи на складі держави або окремих громадян, будь ласка. Хлопчик отримає сім'ю. Важливо пам'ятати, що шляхом повернення вуличної дитини до нормального життя ви позбавляєте суспільство потенційного злочину. Тому що життя на вулиці не навчить вас добре.

Рамелла Ібрахімхалілова
звідси

vesti.az/news/192537#ad-image-0

Джерело: