Зарипов

Ірік Заріпов, після страшного нещасного випадку і ампутації ноги у віці 17, не тільки підняли духи - він прийшов до серйозних видів спорту, чотири рази позбавляв золото в паралімпіці, одружений коханою дівчиною і став батьком двох дітей.

У вас буде 9 фото + текст, джерело.

У 17-му році в 17-му році відбувся чотириденний паралімпійський чемпіон, лижник і біатлет Ірек Заріпов. 13 вересня 2000 р. він був перегоном по трасі на мотоцикл і потрапив в страшну аварію - величезний МАЗ поїхав над ноги.

Після ампутації батьки Ірека дуже бояться, що він чинить самогубство. «Я сказав, що зараз, напевно, не потрібно нам, - каже мати чемпіона Василя Мустафінової. Коли я повернувся з роботи один день, я побачила його сидіння на підвіконня і кинувся в квартиру. Він заспокоїв мене вниз від дверей, сказав мені, що він вирішив мити вікна. й

Після трагедії батьки стали основною підтримкою Ірек. З тривалої депресії молодий чоловік допоміг вийти з господарських хорів. «Я очищав квартиру, почав вчитися варити», – розповідає про спортсмена в документальному фільмі «Вілюра Ісидадлетова «Борн Твайце». Тоді він займався тим, що він знає все від супів до тортів. Його подруга, тепер його дружина, також дивився з різними стравами. І тепер вона запитує, де мої навички пішли. й

Ірік Заріпов має нову мету. У минулому спорт був, як для багатьох, загальним хобі, після нещасного випадку він став засобом повернення до нормального життя.

«Проста річ в житті – пити склянку горілки, лежати на дивані... і забути. Найважче, щоб подолати почуття гідності, стати необхідною, стояти на ногах, ірек сказав в інтерв'ю.

Згідно з спортсменом, він почав навчатися в домашніх умовах, потім в тренажерному залі і басейні, а потім перейшов на снігові доріжки. Щодня Ірека розпочалася з фізичного навантаження. Життя майбутнього спортсмена перестала бути монотонним, було гостре прагнення до досягнення максимальної спортивної висоти.

Заріпов прийшов до серйозних видів спорту в 2003 році в рідній Башкирії і почав займатися світлом і ваговим підйомом, плаванням, настільним тенісом і через два роки - гірськолижні змагання і біатлон. Він був у цих двох типах, які вдалося досягти серйозних перемог. У 2004/05 сезон Ірек приєднався до команди «Башкортостан Паралімпійські атлетики», після чого, на порадах фахівців, перейшли на гірськолижні змагання та біатлон, які він так займався під керівництвом Ірини Громової та Аміра Гумерова.

У першій паралімпіці в Турині, спортсмен зайняв лише одне четверте місце. Через чотири роки, у Ванкувері, Ірак Заріпов не мав рівних - чотири золоті медалі в лижних гонках і біатлоні приніс молоді спортсмени світу полум'я.

Як ірік і його сім'я скаже, не змінив його. Чемпіон не може похвалитися досягненнями, він не скаржаться на труднощі. Він каже: «Я люблю повну людину». У мене є все, що я повинен бути щасливим - будинок, сім'я і спорт, який приніс мене до життя.

Ірік був друзями з дружиною, коли вони були підлітки. «Я був п'ятнадцять, він був чотирнадцим», - сказав чемпіон про своє знайомство з дружиною в інтерв'ю з «радянським спортом». Взимку Палац культури має міську гірку. Lena відкочував її, я поставив її на bandwagon. За місяць. І в 2006 році через вісім років я зустрівся на вулиці, я вже був відключений.

З друзями Лена дізналася, що Ірік був у пригоді, пішов у спорт. А потім я побачила Ірек на телебаченні, в доповіді з Турина. «Це був кінець березня. А 2 квітня подруга і я ходию в алеї: «Ірек сидить!» Вони прийшли, привітали його з останнього дня народження і на четвертому місці в Турині, говорить Лена.

Яскравий вигляд: він складається вірші, дав квіти, м'які іграшки. Але він не зробив пропозицію до Лени, він не встиг. Василя Мустафіновна, яка не затверджує цивільні шлюби, раз попросила закоханих: «Нема чогось одружитися на сім’ї липня?» Айнур і Діана. Діана народилася восени 2010 року, батько став четвертим чемпіоном Паралімпії.

5. Умань

6. Жнівень

500290 р.

7. Про нас

8. У

8 березня Заріпов відправиться в Сочі шосе. Звісно, всі Росія будуть вкорінені для нього. Але найбільш лояльних шанувальників чекає його в Башкирії. «Родина моя підтримка, мій мир», – розповідає Ірек.

Я зробив!

р.

Джерело: