Життя в пеклі: в'їзд до бездомних людей

На другий рік мешканцям четвертого входу будинку No 20А на вулиці Лермонтова повинні поділитися загальними районами з бездомними людьми: як тільки холодні або дощові літні дні приходять, ряд поганих громадян сумнівної форми тягнеться до «навивчених» і давно не бачив великих ремонтів. Приваблює їх не тільки відсутністю домофону на вхідних дверях, але і можливістю в разі «халф-унду» приховати від сердитися орендарів в квартирі хорошого друга Коклі.

І вчора, після публікації статті, у в’їзді, зайнятому бездомними людьми, прибули санітарну станцію, Міністерством надзвичайних ситуацій та поліції. Під час виселення безпритульний стадій «концерт»

25 зображень і текстів

02 мар

03 мар

р.

На ранньому весні двір блідо-жовтого блоку чотириповерхова будівля виглядає пишно: неперевершені каюти, розташовані в колишньому дитячому стадіоні, детрепні будинки, сірість і деяка безнадійність. Ще більш опалювальні враження виготовляються за входом: блокування коду, який не працював протягом декількох років (в один раз пристрій намагався ремонтувати, але після декількох «тестів» вони переконалися в непристойності таких дій), стінок шаббі і занурюванні стейки, які не можна плутати з чим, запах бездомних людей.

05 мар

р.

Чим вище ми піднімаємо сходи, тим гостріше стейка стає - навіть злегка відкриваємо вікно на одному з прольотів не рятує нас.

«Імаїн, що вам подобається жити тут: перед входом до входу ви отримуєте більше повітря у свої легені – і запустіть на свій поверх, щоб не дихати цей filth», – каже власник однієї з квартир. Але бездомний не доглядати - тут їсти, спати і жити готовий. Дуже добре, що навіть протягом дня вони залишають в пошуку «поганий хліб», або я не знаю, як вони вийдуть.

Згідно з мешканцями, два роки тому перший прокоментував шлях до їх входу бездомний, який у своїх блуканнях ніколи не уповнився великою дерев'яною паличкою. Здається, що його екс-дружина проживала тут, і, втративши все, людина прийшла до її дітей, які ніхто не ніхто. Ті, звичайно, непривітний гість не був прийнятий, і він все ще залишився, проте, у в'їзді: очевидно, немає ніде ще йти.

Оселившись, «радий чоловік» (як тенденти називають його серед себе) почали привезти друзів до своїх «хорів».

Зібралися два або три чоловіки, і кілька разів навіть леді. Першу зиму все ж втратили десь з цілою компанією, давав нам перерву, і це – переїхала сюди і зціли, якби це було необхідно. Ви дивитеся на них і ви не знаєте, що вік вони: вони всі так боляче, ковтати ... Ми можемо самі зателефонувати одержувачу або узгодити зручний час. Вони сидять біля акумулятора, змащуючи щось, і в хороший день вони влаштовують бенкет - потім пляшки і биків лежуть по всій сходи. Наш бідний джент: так багато бруду звідти, кажуть тенти.

У в'їзді, якщо ви не звертаєте увагу на запах, дійсно відносно чистий: cigarette butts не більше скрізь. Небагато пилу на сході.

«Перший раз вони скидають між другим і третіми поверхами, іноді піднімаються вище. Вони були на сході, вони були більш комфортними. А потім, як ви йдете додому, крок над цими тілами і думають: він захопить вашу ногу або ні, перетвориться на сон або лежати спокійно. І тільки коли очі відкривають і дивляться на вас, це страшно. У кожного з них були вкрадені килими – подивіться, на двері не існує одномісного мату. Тільки гумові вони не люблять, і якщо тканина обов'язково тягнеться, — емоційно розповідає про невидимий сусід бездомних.

«Тільки у мене є два килими», – розповідає Ірина. Я не вірю, що хтось інший робить це. А потім я побачила блакитний прямокутник на одному з бульб під голову. Ви не берете його більше. І після всього, нічого можливого для них: тільки ви починаєте снижку, догори і перейдіть до 58-ї квартири до Кока. Вони будуть барабанні, крихкі, щоб прокидати його і приховати. й

Ідентифікатор Колки, власнику Оденушки на третьому поверсі, напевно заслуговує на увагу. Якщо раніше він тихо відвертався в кімнаті і не потребував компанії, то з часом він зробив друзів всім, хто відпочив на сходові.

«Ви бачите, він шкода. Ми відомі один одному в одному в'їзді, після того, як всі квартири розташовані. І він відвертав до наших очей, але він завжди був тихим: не було скандалів за ним, не бореться. Політ, в гарному настрої, сказав hello, навіть утримуючи двері, якщо жінка прогулялася. І це зима я був абсолютно п'яний - бездомні люди почали пускати мене. Вони збивають на двері, і він відкриває, і весь натовп приходить до нього, приховати від нас. І що вони привозили від вареника, вони привели його до хати і перетягував його. Уявіть собі щось. Навіть запах від його дверей смертельно. Особливо багато друзів, які він має на день пенсії: весь район збирається, тут відбувається такий рух, скаржиться на мешканця входу Наталії.

«Дуже, що ми можемо бути ввічливими, але все теж буває, – продовжується дівчина Ірина. Я зробив коментар до нього і не чекав такої агресивної реакції. Повернувшись додому, я бачив його запустити бездомних людей в свою квартиру, кажучи: що ви робите, чому ви відкрили двері для них? І він сердився, захопивши паличку, з якою, як болт, двері закриваються зсередини, і шутерінг «Так, ви, так і-со, вийшли звідси, тепер ви отримаєте» ran після мене вниз по сходах. Вона ледве захопила його і зуміла зупинитися в квартирі. Він назвав поліцію негайно. Що таке використання? Ми сказали, що ми не можемо зробити це, і зліва. Він сказав, що він був колишнього прикордонника і так далі. й

(доб. 3)

"Уже найгірше я бачив його квартиру", - згадує вона. Коли поліція прибула, я змогла подивитися в цей «од». Звісно, я не збираюся там: у мене було достатньо перших вражень. Я пам'ятаю, як Kolya відкриває двері, і за ним від світла від входу, що потрапила в квартиру, таргани кинулися по одному білому міжкімнатних дверей. Весь хмара з них, темрява! І весь будинок страждає від тарганів: до цієї зими ми просто не знали, що це було. І до того, як можна повісити пастки, вони відкидаються від вентиляції. Не дивно, що це так дратує. Як тільки я уявляю, що ці контагійні істоти можуть красти на моїх стравах, це просто скориг! Тих на лівому і правому від Koli живуть, як правило, говорять про те, що немає сальвації від комах - майже чорних стін.

11.

12.

, Україна

За словами одного з орендарів, бездомних людей, які знайшли мир в їх в'їзді, не так нешкідливі: крім стейки, «інтернекіних» одягу і регулярного змикання з потребою на сході, деякі з них готові ввести в «дискусія»: «Для постійних клієнтів у нас є дві бездомні люди: ведмедя людина з палицею, кожен день біля входу в станцію метро «Грушевка» і чоловіка з величезним пакетом, який переносить плече». Отже, якщо перший відгукнувся на коментарі: «Ми робимо нічого і не заважаємо», то другий починає загрожувати, образи. Я виходжу до них тільки з важким дерев'яним копом. Я не можу бити людей, це життєрадісна, але я відчуваю себе більш впевненою, і вони бояться. Або, можливо, вони будуть в обличчя.

По суті, жива сторона з такою людиною страшна, особливо взимку: ви приїжджаєте додому в темний вечір, щоб відкрити двері, повернути спину до них, і виходить, що два або три чоловіки стоять позаду, і ви не знаєте, що відбувається там. Вони можуть вражати голову з пляшечкою, і взяти сумку, і впадати в квартиру - що-небудь - досвідчені жінки з другого поверху. І люди не найприємніші: один з паличкою, весь тіло татуюванняється, а руки в кільцях – зрозуміло, де він провів своє життя.

Вони намагалися розмахувати бездомних практично всіх способів: чим менше визначилися спробували впливати з персуазією і закликом до совісті, тим більш сміливим приймав відро води і розкочував безпритульних людей з тобою до голови. Правда, вони говорять, то паводок у в'їзді утворився і зливається весь час, але хоча б за деякий час зникли непровітовані тенти. А, особливо «прем’єра»: сусід з першого поверху, юнака, яка практично не бачить і не відчуває себе бездомним, як тільки приніс свій одяг: він віруючий і хотів допомогти.

Коли я бачив його, я сказав, що ви робите, чому ви навчите їх? Покажіть, що ви не залишаєте. Якщо такий симпататор, то візьміть їх додому: миття, тепло, корм - і жити разом. І це добре для нього: він піднімався п'ять кроків - і вже вдома, він не бачить і не відчуває все, що ми йдемо.

Жителі скаржаться, що немає допомоги з району. «Наш Маліновський не має проблем на станції» Можливо, найактивніші переговори з представниками правоохоронних органів були проведені сусідом з другого поверху: «Взимку я мав тиждень відпустки, а один з будніх днів, коли постійну прогулянку до квартири Котліна і назад просто втомився, я пішов до відділення поліції, до голови нашого району. До цього, на телефоні я фотографував безпритульних людей, що сплітають на два або три сходи, зняли всю мезу, яка залишається після того, як їх ночі залишається, на відео записано, як вони прийшли до квартири Колка. З усіма цими «пособами» прийшли до органів влади, надавалися матеріали (Я тільки шкодую, що відразу після цього видалили їх з телефону), написав заяву. Вона пояснила, що не можна жити, як це: бездомні люди сплять під дверима, сміття, сигарети, розбиті пляшки і струшують всюди. Так що: після того, як прийшов до мене шматок паперу - офіційний лист, що квартира зареєстрована як ден, і це буде перевіряти.

«І в наступний день він нарешті знезанений, щоб приїхати в район, поспілкуватися з Коля, прогулявшись по сусідам і подивився на мене. Для всіх претензій і оповідань неуважно заявляють: вони також люди, а також холодні. Але моя пропозиція взяти їх на себе і прогріти їх взимку ігнорувати. Він дав стандартну консультацію, якщо він не знає вхід і не розуміє, що наступний день він буде зламаний. Це всі дії, які допомогли нам так багато. Немає в LTP або будинок нічного перебування, щоб прикріпити, ви є район, у вас є всі повноваження, — відірвав дівчину.

Люди, які використовуються для того, щоб перевірити стан квартири No 58. Тож самі інспектори, за сусідами, потім пішли на квартири і попросили підписати папір, що Микола з санітарним станом в корпусі все правильно. «Що таке замовлення?» Це дійсно норма тепер? – запитує Наталію. Я не знаю, як живе сім'я, з маленькою дитиною. Він любить почистити балкон влітку. й

16 мар

17.00 р.

Ми вирішили покласти кінець на простежений спір, говорячи з Миколаєм. Після довгого збивання на дверцятах і кілька хвилин очікування, коли практично немає надії спілкування з «людом – жахом входу», відкриваються двері, а чоловік з розбитою головою з'явився в вузькому відкритті. На жаль, митрополита Ніколая нагадує дві краплі води, схожі на Смолевич Едік (який, до речі, вже перестав загарити сусідів з його наявністю і життям в спеціальному закладі). Успішний і життєрадісний Миколай, не відразу розуміючи, що вони просто хочуть поговорити з ним, починає розмову з апологією.

«Зрозуміти мене, я трохи недбала. Якщо він зазвичай зустрічає гостей у льоду. Попри те, що його сусіди скаржаться про нього за сумнівну дружбу, він дратівливо відповідав: «І чому вони проти мене?» Для тих, хто прийде, дайте їм запитати. Вони не приходять до мене, просто мій сестра і мій niece, нормальні люди. Немає одного Всі ці друзі, які знаходяться в в в'їзді, вони, шкода за вираз, просто приходять сюди, щоб зігріти. Що робити з ними? Я пропустив їх ще. Як дізнатися, хто тут? Ну, іноді я викинути їх з мого розуму. Ось запах і це.

«Я трохи живий після реанімації» продовжується історія Миколая, що веде на голову. Я промив підлогу в домашніх умовах, ковпакуючи голову проти дверей. Він прийшов до лікарні. Уранці знімали цей ранок. й

Однак версія з промиванням підлоги важко вірити: від квартири No 58 краплі замішують неприємний запах сміття, а підлогу в коридорі виглядає довге миття. Значно більше, ніж «конфесія», скидає світло на обставинах «збитку до голови» оминозне пляма крові на кроках входу: легко вгадати, як зламана головка Миколая та коричневих плям на сході підключені.

21.

«Я був відреставрований більше десяти років, п'ятдесят я пішов. Quartzeduv працював в Інтегрі, це особливо шкідливе виробництво. Це зроблено зараз. Моя сестра годує мене. Вона живе на Сурганової, Я ходжу до неї. І що там піти - до вагону "Рига", - цитуючи погане здоров'я, людина йде додому.

р.

23.

, Україна

А в ЗПП ми пояснимо, що для комунальної квартири немає боргів. Вони знають про це і в'язниці входу, які не сниться вигнання Миколая з дому. Єдине, що вони все ще сподіваються на те, що «сан» родичі людини зобов’язані довести квартиру-ден в нормальному стані і регулярно підтримувати його.

Проблема, яка мешканцям 4-го входу будинку No 20А на вул. Лермонтова не могла впоратися з дворічними роками, здається, що починають вирішуватися. Як Ірина, мимовільний сусід бездомного, розповів нам, вчора різні міські послуги кинулися до в’їзду «похитого» і особисто до проблем Миколая.

- Вранці стаття прочитала не тільки моїм друзям і знайомим, які чули про проблему і відразу почали називати, а й контролюючими органами. Я повернувся додому і знайшов дивовижну картину. Санстанс і, ймовірно, сестра Колка очищала квартиру, перетворилася в маркер. До вечору жінки проводять величезні мішки сміття: 15-20 штук витягують, не менше. Що не було: ротні килими, запахи одягу, деякі меблі - все, що він і його друзі, зібрані протягом багатьох років по всій території. Більш того, жінка, яка, ймовірно, сестра, з щіткою в руках була подрібнена підлога. Я не думаю, що я побачила таку квартиру в довгостроковій перспективі. А Колю сам одягався в більш-менш чистий одяг.

Він, незважаючи на всі труднощі, не був дискурований: він посміхався, поговорився з районним офіцером і вказав, що ніхто не буде дозволено бачити його. Він сказав трохи про своїх друзів: бездомний чоловік з палицею називається Вітя, а з великим сумкою - Юра. Я попросив йому не торкнутися або боляче Вітаю. І запевнив, що він не мав ірганів, і був сюрприз: «Я не знаю, де ви отримали, але я не маю цього. й

Трохи пізніше Міністерством Ємергенції прибули: вони оглянули свою квартиру, ймовірно, виявляли деякі порушення, оскільки вони стояли під в'їздом протягом тривалого часу і заповнили деякі документи. Ну, я думаю, що з МЦ і Міністерства Ємергенції тут також повинні з'явитися поліція. Упродовж декількох хвилин весь автомобіль прибув: два уніформи, і високі ранги, і два в «цитізін». І прийшов прецинкт, не наш, але околиця.

поліцейські пішли на сусіди, які, звичайно, сказали все, що кип'ятять.

І незадовго до появи міліції, бездомний Вітя підійшов до входу, який не входить до палиці. Я був у неправильному місці. Просимо, «Чому ти тут?» Без сумніву він сказав: "Я живу тут." Ну, він був завантажений в автомобіль і відійшов.

Трохи пізніше з'явився і другий «резидент» – Юрка з великим пакетом. Він є чоловіком досить агресивним, я навіть боятися його - це незрозуміло, що і коли прийде в голову. Він прийшов на в'їзд і стояв, правоохоронні органи зібралися навколо нього, почали рубати: чому ви приїхали сюди? Мед, змащується? І він, не думав двічі, намагався відштовхувати їх, і йдучи так, і «розривається» в вхід. Не вдалося. Вони назвали машину, почали «супутникові» його, тому він відпочиває, удари, кричить, потім повністю знизився, майже вмирає. Це концерт. Завантажений і відійшов. Усі органи влади залишили вчора тільки близько 8 п.п.,

Я сподіваюся, що поліція зможе зберегти бездомний від входу. Або краще ще, покласти їх в ЛТП. Коли я попросив їм допомогти, вони сказали, що це занадто важко. Але ви і правоохоронні органи мають повноваження вирішувати такі проблеми. Давайте подивимося, що відбувається поруч, Кока Боже, що ніхто не буде дозволений.

Дякуємо уряду за оперативне реагування. Але якщо вони ще працювали так, коли звичайні люди приходять до них з виписками, а не тільки коли історія з'явилася на всіх моніторах.

Головна

Головна

Джерело: