Історія двох братів з Норвегії

Історія почалася, коли я почув про двох старших братів, які живуть разом в Тессандені, крихітне поселення біля причастя Вогоги в аграрній області центральної Норвегії, говорить норвезький фотограф Elin Høyland. Я зустрівся з ними вперше в місцевому магазині, де вони пішли щодня. Коли я прибув, вони вийшли з дверей з величезними рюкзаками, повною їжею.

Гойланд зустрівся з Харалдом і Матіясом Раменом, двома братами віком 75 і 80 років, які мешкали у всьому житті на тій же невеликій фермі, де вони народилися. Попри те, що вони поділилися вдома з батьками та братами, брати закінчилися разом. Ні з них вічно одружився.

На думку того, що в швидко мінливій Норвегії ще є місця, де люди живуть таким простим і ізольованим життям, Хойланд вирішив захопити життя Раменова у фотографіях. Вона назвала серію "Брати".

Р

Їх виміряний сільський спосіб життя був побудований просто і передбачувано. «Нарізаний деревина, перетягнута дерево, і згортається дерево», — згадує Хойланд. Вони також пристрасували про психіатологію та принаймні двічі на день, наповнених кормами у двадцять птахофабриках, які були перевірені. У вільний час слухав радіо або прочитав місцеву газету. У «60-ті, Harald і Mathias орендували телевізор на місяць, але потім повернули його, думаючи це було занадто трудомістким.

Чорно-білі фотографії Хойланду наповнені почуттям миру, але в той же час - сила і життєвість, яка випромінює непрозорі брати в тих же в'язаних светрах і лижних ковпаках, спостерігаючи птахів, сидячи на клумбах в ацетичній спальні, починаючи безпосередньо в об'єктив камери. Вони показують два людські життя — надзвичайно закриті, але так щільно переплітаються один з одним, що здається, що вони відносяться до різних, казкових реальність.

Найбільш доторкнувшись і сумна частина серії - триптих з загальною спальнею Гаральда і Матіас. У першій фото братів сидять на своїх ліжках. У другому, після смерті Харальда, тільки Матіас. У останньому малюнку обидва ліжка порожні.

З роками обличчя людини набуває особливої виразності, характеру «з'являються» на ньому і життєвому досвіді «збиток». Отже, літні стають моделями для художників і фотографів не рідше, ніж молоді і досконалості.

р.

Джерело: www.kulturologia.ru