ГДР

У сегменті найдешевших використовуються автомобілі, вартість яких рідко перевищує тисячі, російська автомобільна промисловість знаходиться в свинцю. Білборди є повними пропозиціями на продаж «pennies», «Масковітів», гниття «Волга». Але є ще один бюджетний варіант, який рідко дивився при виборі супер-нижчого автомобіля: Wartburg.

Найбільш популярною моделлю цього виробника є сім'я 353, виготовлена з 1966 до 1991 року практично незмінною. Знайти таку «на ходу» сьогодні непросто. Автомобіль дуже цікавий. І скільки людей знають, що Wartburg 353 - це каркасний автомобіль?

« 1986 автомобіль. У мене є пара років. Я купив його. Тоді щось зламало і ніхто не поїхав на рік. Тепер знову «відроджений» — починав історію про його Wartburg 353 Ігоря. Я приводжу Mercedes щодня, і ця стара леді була змащена. Я поклав на приклейку кілька разів з загрозою, що вони б евакуйували, як автомобільний склеп. І я очищав сніг навколо неї! В результаті автомобіль повинен бути переміщений до приватного сектора матері.

Wartburg 353 дебютував на ринку в 1966 році і мав дуже футуристичний дизайн на час. На деяких ринках модель була продана під брендом Wartburg Knight. Він розташовувався як "три сотні і п'ятдесят третини" середнього розміру сімейного автомобіля. Виготовляється в трьох типах кузова: стандартний седан, універсал туристичного вокзалу та залізничний пікап. На заводі VEB Automobilwerk Eisenach (GDR). Після 1988 року автомобіль був перейменований в Wartburg 1.3. Цей седан навіть отримав офіційний пакет від Irmscher.

Загальна довжина "три сто і п'ятдесят третини" - 4220 мм, ширина - 1640 мм, висота - 1490 мм, колісна база - 2450 мм. Майже однаковий розмір Скоди Фабії попереднього покоління. Об'єм стовбура Gedeer sedan становить близько 400 літрів (більше, ніж VAZ «класичний»). Відкриває ключ. Відмітки в області колодязя показують, що багажник багаторазово намагався зламати, але замок працює належним чином.

Копія Ігоря має рідний колір і, згідно з власником, блискує, коли автомобіль чистий. Швидкий огляд показав, що тіло в відносно прийнятному стані. Звичайно, це далеко від ідеального тут, але там немає через отвори від корозії. Єдине відверто страшне місце - труба, що надходить від витяжної системи. Не тільки це труба великої рогатої об'єкту, так що вона також заплутана - відірвав від кріплення.

Херсон

З боків тіла я помітив дивні цвіль, які я не бачив в офіційних фотографіях моделі. «Я не мій роблю. Я думаю, що в Німеччині перший або другий власник прикріпив ці смуги. Під час пасажирського крісла я знайшов газету Gadair з 1987 року. Я думав, що я відкинути його, але я закінчив його. Житло!

Під капюшоном "три сто і п'ятдесят третини" - 2-строке 3-циліндрове двигун потужністю 993 cc. У розділі «Ви» встановлена потужність в 50 літрах. з. Тепер половина цієї трави вибігла, але седан ще знає, як переїхати на себе. Почати перший раз. Судячи від кількості пилу, він не зробив його довго. Двигун цього екземпляра починається з кнопки. Вставте ключ, ввімкніть (поверніть на запалювання), а зліва - кнопка запуску двигуна. Кронштейн передається на передній осей через 4-ступінчасту «механіку». Кріплення коробки передач випрямляється з підлоги, як робить ручку. Тут немає центрального тунелю. Як Тесла.

р.

1245366

р.

Під капюшоном багато місця. Ігор з якоїсь причини знімається вентилятором аварійного охолодження радіатора (поставляється в багажнику). Власник пізніше пояснив: "Вболівальник був видалений як непотрібний." Автомобіль ніколи не перегрівається, і я не думаю, що це ніколи не буде потрібно. Не потрібно міняти масло в цьому автомобілі. У Wartburg заливають бензином в бак. Співвідношення 40:1. Якщо залити 20 літрів бензину, потрібно додати половину літра олії. Чи почуєте виснаження? Саме через суміш. й

На одометрі автомобіля вказано 39 тис. км. Незважаючи на те, що власник щиро вважає, що це перший ляпас, це дуже добре, якщо реальний пробіг автомобіля становить 139 тис. км. У салоні є махрово примітивний: простий бортовий, кілька джмелюрів, вид посуду, плита. Ось люка. Відкриваємо і закриваємо правильно. Ручка добре тримається.

«Дзеркала і всі вікна автомобіля рідні. Питна плита працює в 10 точках. Якщо ви повернете на всю котушку - тепло незнімається. Вкрадені оригінальні фольги. Я кладав інші. Вони менші, ніж оригінальні, тому вони виглядають іноземцями, власником старої седани показали нову модель.

"Рунс швидко. Автомобіль легкий - 920 кг. Важкий мотор. Після 120 км / год на ньому прискорюється. На мікроавтобусі Barkas встановлена ж двигун. У мене є один з тих. Правда, це зовсім не приводять, Ігор вказував у напрямку пилоподібних мікроавтобусів спочатку з ГДР.

У той же час Wartburg 353 був серйозним конкурентом DKW F102 (концерт Audi) і Saab 96. У перші роки виробництва, машина була широко експортована, а також затребувана в Західній Європі. Але коли двигуни 2-строке практично вийшли з експлуатації в Старому світі, виробник не знайшов коштів, щоб освоювати 4-строкову одиницю і модель повністю застаріла.

Згідно з офіційними даними, кількість автомобілів Wartburg, що видобувається, перевищує один мільйон. У Європі ще маленькі клуби любителів цього бренду, а також аналогічні характеристики мікроавтобусів Barkas. У нас є такі машини, які випробували, щоб жити останні роки не найкращі руки. Такі екземпляри рідко слідують в хорошій вірі. Він приїжджає і дрібно. Він не збирається на полігон.

Але при належному догляді Wartburg 353 може добре стати асистентом. Головне, що руки власника були в правильному місці. У зв'язку з великим оформленням і оформленням кадрів, потенції «три сотні і п'ятдесят третини» набагато краще, ніж у «Мусковітів» або «Жігулі». Крім того, Wartburg має певну історичну цінність - це останній автомобіль, який буде виготовлений у Східній Німеччині.

Джерело: auto.onliner.by