Новатонська рідина (12 фото + текст)

На кухні, крім варіння, можна покласти всілякі цікаві експерименти. Одним з них є властивості ненової рідини.
Для тих, хто не хоче йти в Вікіпедію, коротко, ця рідина поводиться по-різному в залежності від впливу. Якщо воно різко вражається, сильно, швидко - він виявляє властивості близько до властивостей твердих речовин, а при повільному впливі стає рідиною.
Звичайно, ви зіткнулися з такою рідиною, коли варіння вівсяного. При потовщенні желе крохмаль перемішують невеликою кількістю рідини і, можливо, ви помітили, що така річ якось погано перемішують, відчуття, що груди залишаються і крохмаль посидить весь час. Це особливо помітно, якщо ви заважаєте швидко, ви відчуваєте стійкість. І якщо змішати повільно, рідина однорідна.
Для експерименту змішати приблизно рівні кількості крохмалю і води (вода трохи менше), залити воду на крохмаль і перемішуючи.
Ви отримуєте білу рідину, залийте її над пальмою.

Короткі рухи намагаються розкачати ковбасу або кульку.

Або повільно вставте палець в чашу.

І з іншим пальцем вдарив рідину різко - ви відчуєте, що вона еластична, і пальцем залишиться чистою.

Повільно нижуйте великий палець і індексуйте пальцем в рідину.

р.

Швидко вичавіть їх, і ви побачите твердий стрибок між пальцями. Не крохмаль, що заморожений, це не Новатонська рідина, яка демонструє свої властивості.

Спробуйте занурення всіх пальців, а потім протягувати різко (не розбити чашку!)

Залийте крохмаль з одного стаканчика в інший - піднімайте вище, і ви побачите, що рідина заливається зверху, і нижче вона стає важче!

Для того, щоб рідина залишалася твердою, її необхідно постійно вражати, замісити.

Ось куля.

Але один раз припинився вплив, він протікає через пальці.

Додаток: Я пішов на ліжко, і мій голова, лежачи на подушці, відвідала наступна думка: Вікіпедія говорить, що кров також не Новатонська рідина, але такі властивості ми не помітили. Звісно, ці рідини мають різні властивості, і що об'єднує їх, це те, що вони не Ньютоніан. Я не фізика, я просто інженер.

298910

шемале