Персональний фотограф Президента

наркоманія

Чи є ви Руставем? дівчина сидячи на автобусних дверях запитує мене.

- Я відповіла, беремо пакет з паперу з програмою від дівчини і перетягуємо сумку в заднє сидіння.

П'ятниця, рано вранці, темний, холодний і дощ як відро. Поруч з глухими воротами, які закривають територію аеропорту Внуково-2 з приправних очей, є автобус, в якому збираються журналісти з Кремля. Президент Медведєв полетіти до Казань сьогодні, де починається форум «Росія – Спорт Power». Прес-секретар, як ми домовилися влітку, запропонував піти туди з басейном, щоб побачити «кухня» інформаційного забезпечення поїздки Президента по всій країні.

Навіть на автобусі, прочитавши список журналістів і програму поїздки, знаходжу поруч з моєю назвою напис «захищає автокад». Я не знаю, що це означає, я сидю ще, чекаю до літака. Журналісти літають дошку «догляду», попереду «основного». Автобус бере нас в аеропортову будівлю, на яскраво освітленій площі перед цим - наша Повітряна сила - президент Іль-96. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час. Ми чекаємо десять хвилин в залі, після чого на автобусі і перейдіть до аеродрому, де наш літак стоїть. Не дивно, що ніхто не перевірив мій паспорт, не виглядав, і якщо це, насправді.

Рейс в Казань трохи більше години. Політ приїжджаючими гойдалками з сніданком, так як «каркас» починає приходити на дошку. Погляд, внизу Волги. У Казані це холодно, але сухий, біля будівлі аеропорту кріпички досить жовтий, вкритий все їх листям. Я думаю, що це був останній раз я прийшов тут як дитина, з мій тато і мій мама. Я пам'ятаю, що вони прийняли таксі, але повернулися з півдоріжжя - батько залишив валізу з подарунками в парковці. Ми повернулися в двадцять хвилин, нічого не доторкнувшись.

Вимкніть літак, отримайте на автобусі. Він приводить до конвію автомобілів, вони скидають мене, решта журналістів знімаються в першу точку - в цей день вона була Тенісною академією. Вступ до мікроавтобусу керівник відділу акредитації розповідає про те, що сьогодні я буду працювати в особистому режимі разом з Діма Астахова. Зрозуміло, звичайно, я не приготував цього. Чекаємо години на приїзд головної дошки, пити чай, ходити. Іль-96 прибув і на землі. Весь конвій автомобіля витягнеться до літака, ми виходимо, почали роботу.

Два сходи підходять до площини. З Стерна приходять супроводження, основні сходи - для Президента. Виготовляючи килим, два співробітники швидко розподіляють його на бетонну смугу.

Ті, хто зустрічає тут в холодному вітрі. Mintimer Shaimiev показує дівчата, які тримають піддони хліба і хака, щоб наблизитися.

р.

«основний пасажир» швидко запускає сходи, починає вітати Казанський бос, спробувати те, що на лотках дівчат. Астахов тут, кінозйомка. «особистий» – Михайло Козловський, ми проведемо весь день разом.

На зустрічі було п'ять хвилин, не більше. Обидва президенти потрапляють в мікроавтобус і стовпець починає рухатися. Ми йдемо в Казань, на шляху є поліцейські руху в лимонних жилетах і графічно покаже напрямок руху з палицями. Ми йдемо, дивно, досить повільно. На дорозі Євген Іванович розповідає про те, що чекає нас в першій точці - де ми йдемо, що світло, що знімаємо. Для себе я вирішив не заважати Астахова, але фотографувати процес його роботи.

Приходьте до Тенісної академії. Кажуть, що рік тому тут з'явився сміття, і зараз є розкішний внутрішній стадіон з судами - Казань готується до Universiade 2013. Медведєв привозив до моделі будівлі Академії, Астахова займає єдину позицію, можливою для зйомки. Я не турбувати його, Я стоячи на боці.

Ми знімаємо в моделі, запустіть в тренажерний зал з навчальними судами. Поцікавився Сафін не, Президент починає спілкуватися з дітьми. Починає палі, витягаючи локальну пресу і ті фотоерифи з басейну, які були привезені з Москви. Нуз, um, Медведєв фотографується з усіма, дає автографи. Час йде, безпека починає тягнути фотографів стрічками, тягнути на сторону - потрібно рухатися, час не чекати.

Один з маленьких тенісних гравців кричущий - він не отримав автографа.

Ми працюємо з навчальної зали до великого, де відіграли фінал деяких місцевих чемпіонатів. За планом президенти повинні сидіти в передній ряд подіуму, але вони стоять біля рейлінгу. Ніщо не стріляти, Астахова йде направо, намагаючись взяти з собою фотографії. П'ять або сім хвилин і весь антура залишає залу, виходить поза.

Кожен заголовок до мікроавтобусів, нам потрібно переїхати. Діма розтріскує її Марк, намагаючись знімати процес на ходу. Після цього ми збираємося разом з нашим транспортом, ви не можете відлягати за ним - протягом декількох годин автокад повинен піти по декількох точках, відвідування одного дня і немає часу.

Швидко зайдіть до 177-ї школи - найбільший і новітній в Казань. Є кілька місць, щоб стріляти, але спочатку, в вузькому додатку біля басейну, де в коридорі діти зібралися на тенісному столі, прес-секретар дозволяє тільки Астахов і мені - там просто ніде перетворити. Я бачу, що я сходжу в кадрі, крок біля.

Президент, разом з головуванням, стоїть біля вікна, за якою знаходиться басейн. Dima працює дуже близько, майже в місці-блакитний діапазон.

до 1 2 3 4 5+

Всі права, нехай підуть в тренажерний зал, де хлопці грають баскетбол. Тут багато людей знову: діти, фотоедри, безпека, ескорти.

Кілька хвилин, щоб поговорити з студентами. Хлопець просить Шаймєву приділити більше уваги розвитку Гальбака. Здається, що Мінчасор Шаріпович навряд чи розуміє те, що це, але відповідно до його голови: так, оскільки це цікаво, ми навчаємо. Я відразу пам'ятав місце, де ми активно займаємося гірським велосипедом. Кожен місяць, практично.

Оздоблений баскетболом, кожен йде в футбольне поле. Тут герої Татарстану привозять до Медведєва - Рубінських гравців, які побили основну футбольну команду Європи до дня. Президент говорить Привіт всім. На малюнку - з воротаром Рижиков.

- Гей, хлопець, отримати голову вниз...

р.

499 р.

Пройшов десять хвилин, але Медведєв не звільняється, він помітно відмовляється від будь-якого і фотографується всім. У Корстоні є відкриття форуму.

На футбольному полі, в цілому, починається відносна цікава частина відвідувань і починається тісний протокол. У великому залі стартує перша зустріч форуму з спортивними досягненнями. Світло дім, можна тільки стріляти з спалахом.

Стійки синхронних перекладачів – це щось живе. Астахова, (фото Саша Мірідонова від Kommersant) шукаю місце, щоб струнти камеру.

"Дуже Богот"

Лено Астахова в центрі залу, в оселі, де допускається не одне інше.

Промова президента.

У бізнес-центрі «Корстон» ми проїжджаємо за годину і навпіл, а потім йдемо в кінцеву точку - в міський зал, на проживання мера міста. Перша зустріч двох президентів. Я завжди думав, що коли люди сидять на столі, вони схильні говорити один одному. Виявляється, вони не говорять, але, таким чином, що дві звичайні люди ніколи не спілкуються один з одним - в деяких офіційних, немовляті мови.

Тут стріляє тільки телевізор і «особистий», тому час вибрати точку для зйомки. Астахов переїжджає з місця на місце, намагаючись знайти сюжети для фотографій в цій сцені.

р.

Процес тісно спостерігається «іроновою матір’ю» – прес-секретар Президента Росії Наталією Тимакова. Всі тут слухають її і здається трохи страшним.

Під час переговорів Медведєва з Шаймєвом, чиновники збираються у великому залі - наради Ради з фізичного виховання та спорту при Президентові Російської Федерації.

Тимакова сидить на стілець, де Медведєв буде сидіти, фотоярні та відеооператори «shoot» на місце.

Завдання Астахова – взяти «живу» картину президента, що сидить на стільці в центрі столу. Виявилося, коли Медведєв почав флипсувати буклет.

Останнім чином, Президент повинен був прийняти участь у зустрічі з керівниками міжнародних спортивних організацій. Невідкладна зустріч з короткими виступами та шампанським Ось тільки два відеокамери і Астахов з ними.

р.

Після того, як шампанське відірвав, президент сказав всім. Останній був власником заводів, газет, пароварів Алішер Усманова.

На сьогоднішній день, зустрічі, які вже сьогодні проходять. Я думав, що я почула зітхання від Дмитра Медведєва. Це майже дванадцять годин безперервної роботи людини. У мене була поїздка до Сербії з тим же графіком. Ви не будете ревнощі. Хтось, я пам'ятаю, в порівнянні з «галліями».

Коротка вечеря в ресторані навпроти Казанського крему та автокадної голови до аеропорту. До пустельного поля аеропорту в Внукове. Бокс подорожі в лімузини, мене і хлопці від Kommersant візьмуть таксі і зайдіть додому. Фініта.

П.С. Що хочу сказати у висновку? Ми намагаємось зрозуміти, чому так круто знімати Обаму і не отримати російського президента. Я думаю, що це просто.

Обама, або будь-який інший американський президент, є продуктом політичної системи, де політик є перш за все громадський діяч, він працює важко для аудиторії, він є актором, він є спікером. У будь-якій ситуації, на будь-якому рівні зв'язку можна скористатися фотографом. Тому на малюнку - він живий, з усіма його перевагами і недоліками.

Все це не співвідноситься з російськими традиціями, святістю держави, його закритістю і небажанням дати спостерігачу всередині системи. Людина з камерою є дивним, вони бояться його, вони кладуть його в жорстку раму. Так що не потрібно, немає такої необхідності. Зайдіть результат.

Сьогодні, лише один момент, коли ви могли бачити реальний президент – перед форумом, він включив себе у розслаблюючій кімнаті, де жодна з фотографів не допускається. Але, напевно, ви можете зробити два або три хороші фотографії живої людини - втомлений, збираючи сили до наступного виходу під світильниками. Не боятися. Не робіть це неправильно, я не говорю про королеву торсо і лову рутину - це зовсім інший.

Але я думаю, що багато можна змінити. Я бачу, що команда Президента має таке бажання, є можливості. Не варто фотографувати. У нас є багато людей, які працюють, а також Pete Souza.

Дякую за читання. :-