Китайський магазин (34 фото)

Я жити в Китаї. І це, хлопці, абсолютно інша планета.

Сьогодні ми збираємось взяти поїздку до китайського магазину.

І тут ми повинні пояснити, що один.

Всі магазини з лушпиння в Китаї можна розділити на три типи.

Першим є «шопи навколо кута» - такі маленькі трійники, які продають все від арахісу до мишками. Все змішане. А девіл легко розбити ногу. Власники таких динерів не мають уявлення про умови «показання товарів» або «місії клієнтів». Вони не піклуються про управління ними. У кожному будинку є такі магазини. Кожен з них. Вони займають 20-30 квадратних метрів. І я спробую не купувати нічого з них. Ну, можливо, вода.

У другому типі китайських гранатових магазинів є сучасні гіпермаркети. Як Walmart або Carifor. Ці палаци споживання. Десятки тисяч квадратних метрів торгових площ. Прохолодний повітря. Ідеально чисті підлоги. Нове комерційне обладнання. Стійки для харчової промисловості. Величезний асортимент. У таких магазинах іноземець може придбати такий рідкісний сир в Китаї. Або свіже молоко! Або навіть оливки! Це глобальні мережі, які не мають значення, де вони є.

І третій вид, найцікавіший для нас, є перехресним між гіпермаркетом та динером Дядька Ляо. Це місцеві супермаркети. Це досить великі магазини з досить великим асортиментом. Але те, що вони пристосовані до китайської мови. І вони, як ніхто інший, відображають особливості та колір місцевої гастрономічної культури. Все в них вірна Китаянка!

Ось де ми йдемо.

Магазин I go to називається (ю cheng chan). Ви можете перекласти як «єдиний торговий центр». Це лише кілька зупинок від мого будинку. Він не дивиться на всіх. І навіть його знак більше скромного. Але кожен знає цей магазин. Довгий час.

Ми вводимо відкриті двері магазину і спускаємо ескалатором до мінус першого поверху. Симпатична дівчина в червоному уніформі вкрадена до нашого кошика покупок і, посміхаючи, говорить: "Привіт-гуанс" - ласкаво просимо! Вона повторює цю фразу тисячі разів на день.

Ми беремо в кошик з своєї руки і скажемо, "Цей". Ми привітні іноземці! І сисі в Китаї, спасибі. І не сміється.

Так ми йдемо в першу торгову кімнату. Є кілька торгових залів тут, і вони розташовані один після іншого. Щоб отримати в касовий реєстр, ми повинні пройти через кожну з них. Що має сенс.

Перша торгова кімната - одяг. Одяг неймовірно низька якість. Штани з різною довжиною штанів, кросівки «один раз», синтетичні шкарпетки «перфум», взуття, устілки, футболки, сорочки ... І до нашого права є ціле вікно з нижню білизну. Але ми не повинні йти там. Немає, дійсно, не дивлячись на те, що спосіб, інакше ви перестанете приймати китайські дівчата серйозно!

Цей одяг дуже дешевий. Як за якістю і ціною. Насправді це саме те, що потрібен реальний магазин. Вони завжди купують його. Завжди між рядами з вішалками є китайські або китайські жінки і одягають футболки, сорочки або брюки. Немає фітингів. Вибачте мене!

Ми проходимо в цьому відділі з порожньою корзиною, трахаючи на підлозі колесами з візок. Ми не зацікавили його на всіх. Одягаємо десь ще! Право?

Китайський магазин (34 фото) р.

Далі знаходиться відділ з шампунем, гельами для душу, зубними пастами, полосками та побутовими хімічними речовинами. Від Росії немає великої різниці. Так само "Дося", те ж "Дов" і те ж "Савгард". Всі світові бренди на сусідні полки. Єдина відмінність полягає в тому, що Nivea написана в ієрогліфії. І вгадайте з першого разу, що це «Ніва», ви можете лише логотипом. Добре, щоб зрозуміти, що це таке: гель для гоління або гелю після гоління, без електронного словника практично неможливо. Ви приїжджаєте до магазину з словником або за допомогою пробної та помилок!

Я промив волосся з кондиціонером на тиждень. Він також розповів про китайську якість. До того, як я нарешті переклав символи, написані на пластиковій пляшці.

На додаток до всіх відомих брендів є десятки місцевих і китайських брендів. Вони повинні бути добре, занадто. Але я ніколи не купую їх. Не потрібно нічого в цьому відділі. І ми проходимо по ньому, ще розводять колеса на підлозі.

Ми проводимо страви. Тут є сенс лінгера у вікні з китайськими паличками. Не просто багато з них. Ось так багато! Як ми підраховуємо? Право? Ви впевнені? Всі права. ... 128 сортів китайських паличок. І дерево. І пластик. І металевий. І круглий, і квадратний, і простий, і з різьбленням. Невірно! Але є тільки два види ложок - великі і дрібні.

Продають рисові плити прямо тут. Добре, це чистий китайський винахід. Така невелика ємність літра трьох або чотирьох, з нагрівальним елементом всередині і перемикачем і таймером зовні. Ви можете легко приготувати рис в ньому. Крім того, можна приготувати абсолютно різні способи. Від м'ясних до стану однорідної грейлі. Китайські люди люблять їсти це на сніданок. Їм варять на воді, без цукру і без солі. Ці рисові плити в кожній китайській родині. Продається в кожному магазині. Вся галузь. Рисова промисловість!

Але нам не потрібна рисова плита сьогодні. У нас є один будинок. І ми рухаємось. Ми проходимо в нескінченних стійках з всілякими побутовими начинками: відро, мопси, поливи. Поверніть праву біля відділення електроприладів. Ми проходимо через п'ять десятків фенів для волосся і задаємо китайський дисплей телефону. Ми здивуємо ціни. Ось ціна телефонів починається від 80 юань (350 рублів). Але ви не можете придбати їх: це одноразові мобільні телефони.

... Нарешті, ми йдемо в відділ їжі! Ось де починається задоволення. Все правильно, нехай буде йти в порядку.

Гуільт. Великий винний магазин. Тільки китайська-робота. 70% китайських вин є великою стіною. Решта 30% - це різні бренди, але й китайці. Нерідко знайти французьке, іспанське або австралійське вино у вікні. Буває. Але все ж дуже рідко. Китайський винний діапазон від 25 юань до 250. Неважливо, яка ціна ви купуєте пляшки з червоного кольору, вона не буде гарною. Це буде кислий, невірний, з тирси всередині, що-небудь смачний. Не експериментуйте. Якщо ви дійсно хочете, візьміть білий. Доведено.

Пиво. 70% китайського пива є брендом Chingdao. Це федеральний бренд. Найбільший бренд пива в світі. Решта 30% – локальні виробники, які майже в кожній провінції. У Сямень, місто де я живу, це Cedrin. Цікаво, що велика пляшка 650 мл коштує менше за юань, ніж невелика пляшка 330 мл. Китайський арифметичний, що ще не розуміє. Пиво в цих пляшках однаково. І це не одне. Це завжди.

На додаток до «Chingdao» і «Cedrin», є також «Heiniken», «Budweiser», «Amstel», «Crown». Всі ці сорти заварюються в Китаї. Всі вони коштують принаймні чотири рази більше «Чінгдао». Тільки гламурні люди купують їх. Чи може у вас пара?

Я починав з напої один раз. Але не подумайте про погану, ці відділення є першим на шляху. Далі вітрина з міцною: тридцять сортів різної рисової горілки. Хоча рисова горілка відрізняється сортами, але вона за смаком однаково непристойна. Будь-який, хто коли-небудь зі смаком рису горілці згодні з собою. Я повністю небайдужий до алкоголю. Але рис горілка виходить за межі моєї потужності. Хоча китайський напій його. Я люблю. Але, звичайно, не на таких промислових масштабах, як в Росії.

Також цікаво звернути увагу на ціни. Напівлітровий 67% (!) горілки коштує 8 юань (35 рублів). В рік і половина мого життя в Китаї, тільки я бачив п'яні двічі. І в той час вони вийшли з дорогих ресторанів, очевидно, після корпоративних вечірок. Тексти пісень, а це означає: Я думаю, що ми всі повинні думати про тут!

Локшина! Локшина є символом Близького Королівства. локшина в нашому магазині, як маленька китайська стіна, практично нескінченна. Я не відрахував скільки сортів там. Довгий час. Але більше половини з них так звані рисові локшини. Його смак відрізняється від традиційного, в нашому розумінні, локшини. Але я дуже люблю її. Я зазвичай варю його, а потім обсмажити його! І тоді я смоктати в нескінченній пасі з губами, допомагаючи себе з помади. Ммм. Юм-юм!

Судденна локшина. Це миттєва локшина. Не існує бренду Doshirak в Китаї, і це, здається, бути чисто російським брендом. Але є тисячі інших виробників раптової локшини. Китайська любов її! Вони заточують її на швидкості кулемета. Завжди і всюди. Для підрахунку кількості різних видів локшини продаються в нашому магазині повністю без використання. Легко виміряти вікно в кроках і розмножувати по висоті.

Всі види речей. Якщо ви думаєте, що я можу визначити все, що продається в нашому магазині, ви помилилися. Я тільки розумію 50% того, що я бачу. Але це прогрес! Я розумію ще менше! У всіх китайських магазинах багато товарів продаються, що не можна визначити іноземець. Я не можу сказати вам, які смачні. Але я точно знаю, що не купити. Наприклад, ці цукерки. Чому ви думаєте, що вони мають ковпачок на них? Як це? Ні, ні за що!

Оскільки ці солодощі виготовлені з м'яса. Це улюблена китайська ласощі. Нарізають яловичину невеликими кубиками, потім висушують її, а потім занурюють її в цукровій пудрі! А загорнути в красиві блискучі трусики. З коровою. Красиві цукерки. "Moo-moo" - Китайська. Не брати їх. Не їсти більше одного.

На додаток до цих цукерок існує безліч різних упакованих продуктів, походження яких я не розумію. Я не можу купити їх зараз. Зацікавився, але зараз це не так. Як правило, це щось кисле або солодке. Або щось дуже гостре. Дуже китайські закуски. В цілому, якщо ви не розумієте щось, не проціджуйте. Розслаблення і проходження.

Курячі лапи. Курячі лапки є функцією китайської гастрономії. Курячі пилки готують в мільйоні різних способів. Посолити, поперчити, курити, обсмажити, кип'ятити, тушковані і що-небудь інше. Курячі лапи всюди! Це просто жорстокий! Вони навіть висять у відділенні кондитерських виробів. Далі до цукерок і шоколаду. Запечена в поліетилені. Вони солодкі курячі пилки!

Цукерки і шоколад. Я люблю солодощі більше, ніж що-небудь. Особливо після тренувань та фізичного навантаження. Але в Китаї з солодощами - амбаш! Ми не розуміємо їх. Ось які вікна солодкого магазину виглядають як в нашому китайському магазині: великі коробки, наповнені верхом пластиковими бульбашками у вигляді бананів, яблук, грушів та різних інших фруктів. Ви приймаєте пластикові фрукти, такі як це, ви вкусите отвір в ній з зубами і п'яте вміст. Що всередині? Яскравий червоний або яскравий зелений, або яскравий жовтий солодкий желе. Як це смак? Як цукровий шампунь.

- Мама, що ми маємо для чаю?

до Як звичайний, цукровий шампунь, син.

Але це не так погано. Звісно не. Я більше фольги. У шоколаді «Дав», «Снікери», «M & M’s», та інші смачні речі. Але, до речі, за вартість одного шоколаду «Reeders Sport» можна пообідати в ресторані середнього класу.

Рис і крупа. Рис і крупи продаються за вагою. Ми підбираємо ящики. Заливаємо стільки рису, як нам потрібно, зважимо і приклеюємо цінний тег до сумки. Рис продається 6 видів на вагу і ще 20 видів в пакетах. Він відрізняється за ціною, але, одночасно, практично не відрізняється за смаком.

Птеродактилс. Мертві курчаті курчатки я називаю терадоктилами. Вони красиві і страшні одночасно. І я завжди качка біля вітрини з мертвими копченими курчатами протягом декількох секунд, з огляду на те, як кошмариш вони! Я не знаю, що вони смакують. Я не купив їх. Я думаю, що якщо я приніс стеродактил будинку, Наталя не розуміла мене.

Риба. Риба в нашому магазині - море. Риба є річкою і морем. Все це завжди смачно і завжди свіжі. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Але в будь-якому випадку не буде заморожених. В той же час, це коштує в середньому, так як багато або дешевше, ніж м'ясо. Є кілька десятків сортів риби, але я не знаю, що вони називаються. Не важливо мені. Я просто візьміть рибу двома пальцями хвостом, зануривши її в сумку і переходите до ваг. Жорстка китайська людина в гумових черевики і кривавий фартух (основна в рибному відділі) зважує її, приклеює цінний тег і бажає мені приємний апетит. А потім переносить його додому і Наталі варить його з імбиром і соєвим соусом. Ммм! .

Шпалери. Морські шкаралупи позитивно! Ви можете стояти протягом 20 хвилин перед акваріумами з оболонками і захопленням. Як красиві вони! Зберігайте очі відкритими! Ви не будете обурюватися думкою про відповідальність за смерть життя. Вони не живі істоти, в будь-якому сенсі. Ну, принаймні, не як живий, як черепахи.

Черепашки. Суп черепа вдячний китайським дружинам приготувати своїх чоловік. Вважають, що це корисно для чоловіків. Черепашки в нашому магазині неймовірної краси. Мені здається, що це саме черепахи, які можна купити в мережі магазинів Matroskin для 300 рублів. Тут продається вага і відро. Я не хочу думати про тих, хто вбив їх і їсти їх. Але, тим не менш, це. І на ніч ця красива жінка буде обтяжуватися в китайському шлунку.

Закуски! Тодос крокак. Вони сидять в глибокій бочки, прямо на вершині одного. І крокак. Зроблено і занурюємо. Я намагаюся не шукати пальці в оці. І я не купую їх. Я не знаю, як боротися з ними Хоча, я повинен визнати, іноді в китайських ресторанах я замовляю богослужіння, і це завжди смачно! Тут є два види насадок: зелений і дуже зелений!

Змії. Водні змії є справжніми акрів. Контейнер, в якому водні змії чекають своїх покупців, таких як чайник. Я дивився, як вони не зв'язуються в вузликах. Вони чорні, гострі і швидко. Не купуйте змії. Але я знаю, як вони смакують. Неймовірно! І після третього або четвертого виделки ви перестаєте плутати, що ви їсти змія.

Тофу. Кожен знає про китайський сир Тофу. Виготовляється з соєвого молока, і китайська любов її! Це поживний, дешевий і смачний. Хоча, про останні, багато не згодні з мною. Сир Тофу досить смачний. Не має смаку як такої. Але в процесі приготування набуває смак і запах тих продуктів, з якими його готують. Наприклад, якщо ви смажені сири тофу разом з картоплею і грибами, його смакують як гриби. Якщо приготувати його з м'ясом, то смакує саме м'ясо. Це хитрий продукт. Тофу в Китаї більш ніж продукт. Це символ! The Tofu вітрина знаходиться приблизно в одному розмірі, ніж м'ясна вітрина. фунт сирів тофу коштує 2 юань (9 рублів).

3610Р. 4200Р.

М'ясо. М'ясо в Китаї 80% свинини. І 15 відсотків курки. Тут практично немає яловичини. В нашому магазині немає. Ми можемо купити яловичину в Metro або Carifor. Але м'ясо завжди свіжі і не заморожені. Великі і красиві шматочки м'яса лежать в відкритих вікнах на льоді. Ви можете вибрати будь-який і, вказавши чорнило пальця, попросіть вирізати його, як ви хочете. Ахер розрізати реберця для набору супу, розрізати м'ясо на порційні шматки або варити фарш. Все швидко і зроблено прямо перед вами. Вартість такого м'яса в середньому 18-20 юань на кілограм. Якщо ви хочете перетворити в рубри, множити на чотири і половину.

Я хотів би розповісти вам трохи про китайський магазин, і це було трохи оповідання. І найголовніше, не можна зменшити. Ви не можете отримати слова з китайської пісні!

Ви втомилися від читання? Чи можна ви уявити, що це буде схоже на написання? Пройдемо коротке перерву і протягом декількох хвилин. Ще більше салатів і фруктів попереду!

Салати. Продаються в спеціальних вітринах. Ви обираєте той, що вам подобається (поки вона може бути спробована спеціальними одноразовими палицями), і самостійно нанесіть його на такий металевий контейнер. Потім в пакеті «Чиф в салатах» китайці важить і запакує її. Китайські салати виготовляються з «не ідеї». Вони виділяють гострий, кисло-солодовий запах. Вони виглядають абсолютно жахливо. Тексти пісень, а це означає: Але поганий це, вони смачні! Я спробував все. Все крім, можливо, «курячий салат». У мене є внутрішній бар'єр про ноги.

Фрукти. Торговий відділ в цьому магазині є найбільшим з кафедр. У ній є все: кавуни, дині, яблука, груші, банани, мангои, паплати, кокоси, персики, сливи, солодкі помідори, вишні, апельсини, пуло, ківі, авокадо і десятки більше фруктів, назва яких я не знаю російською мовою. Всі свіжі. Все смачно. І все дуже вигідно. Наприклад, кілограм моїх улюблених гранатових витрат менше трьох юань. Але дріан (таке, що пахне, як свіжа пульпа) є найдорожчим фруктом.

Вартість понад 40 юань на кілограм. І продається вже різати і щільно загорнути в поліетилен. Фруктовий відділ - мій улюблений. Завжди добрим.

Овочі. Овочевий відділ за розміром поступається тільки фруктам. І має все. Покупці можуть вибрати самі овочі і зважити їх на спеціальних вагах. Або оберіть вже упаковані і вагові овочі з клеєними цінними тегами. Китайські старі жінки можуть стояти на години біля коробок овочів і вибрати з тисяч, що єдина морква або картопля. Я лікую китайців старших людей по відношенню до того, що я ніколи не змагаюся з ними в коробках і приймаю вже упаковані.

Яйця! Вікно з яйцями більше, ніж просто великий. Є близько 20 сортів яєць від різних виробників. Є також велика коробка з перепелиними яйцями. Але я думаю, що вам буде цікаво дізнатися, що чверть цієї вітринної шафи встановлюється біля загнуті яйця. Яєчні яйця однакові яйця. Але гнили. Виготовляються за допомогою спеціального методу, потім ретельно упаковані в целофан і викладаються в клітинках. Вони виглядають як свіжі яйця. Але якщо ви уважно дивитеся, ви можете бачити, що кожен яйце загортається в целофані. Не купуйте яйця, як це! Ви не можете зробити яйця з них!

Ну, я думаю, що ми повинні перейти до касового реєстру.

А ось що цікаво: бренд Red Bull активно просувався в Китаї. З цією енергією можна знайти в будь-якому магазині біля касового реєстру. Але це те, що Red Bull написано в китайці в двох персонажах (що буквально означає “червоний” і “кубі, бик”), а в російській транскрипці ці персонажі звучать як “Гонг” і “Ню”.

І якщо ви хочете купити баночку, то потрібно звернутися до касира і сказати:

- Дівчина, будь ласка, дайте мені цю юнью.

Так ми розраховуємо.

Що ми купили: пляшка білого вина. Два банки пива. Шоколад. Половина фунта китайської локшини. кілограм рису. Половина фунта свіжого водоростей. Соняшникова олія. Китайський майонез. Соєвий соус. Хтось китайський салат. Дві кілограми м'яса – кілограм курки і кілограм свинини. Мала морська риба на 650 грам. Капуста пек. кілограм картоплі. Три вуха кукурудзи. Дві великі моркви. Імбир. Половина кілограма цибулі. Парслі і кінф. часник. Три болгарські перці. Два баклажани. А субстрат червоного гострого перцю. Помело. Чотири яблука. Апельсини. Половина фунта бананів. Два огірки і п'ять помідорів. Упакування подвійної гумки та двох пластикових пакетів, щоб упакувати її все.

Всі разом, 185 юань. Або 800 рублів. Це китайський економічний див в домашніх умовах.

Григорій Потьомкін