Акунін: «Танкс до кримських пригод, Путін вирокував себе і Росію»

Відомий російський письменник Борис Акунін (реальне ім’я Григорія Чхартишвілі) суворо критикував Кремль за за загартування України і зробив розчарування прогнозування найближчим часом Росії.

«Я не думаю про Україну зараз. Що ж, про Україну, звичайно, теж, але в кінці, це, пов'язано, але Інша країна, яка має власний спосіб. Я хочу, щоб ця країна була найкращою. Вона доведена з відвагою і кров'ю, яка вона є країною. Я думаю, що все буде добре без Криму. На заході немає зусиль, щоб зробити Україну демонстрацією демократичних цінностей. Акунін написав на своїй сторінці Facebook.

За його словами, набагато більше, ніж він зараз займає заспокійливе майбутнє своєї країни — Росії, і це «лікує блема. й

Я хочу попросити тих співвітчизників, які збуджуються про майбутній, задану анексію Криму (і здавалося б, більшість з них): Шановні більшість, чи є у вас ідея, що це трофей буде коштувати нам все? Ні?
У результаті того, що Росія запровадив свої збройні підрозділи на територію іншої держави (неважливо, що Путін може лежати там), наступна буде:

Росія буде політично ізольованою, а потім економічно ізольованою. Гроші підуть за кордон, не будуть інвестиції, а світ швидко знайде заміну для нашого газу та нашої нафти, щоб паливні надприбутки виконувалися.

Все це, разом з неминучим стрибком на військові витрати, призведе до поступки економіки і падіння рубля, а потім, ймовірно, скасування його перетворення. Так Анталія, Єгипет і Таїланд доведеться сказати

Імпорт товарів різко зникне, і багато хто просто зникне.

- Валютні резерви Для виплати заробітних плат та пенсійних фондів уряд перетвориться на друк прес. Це призведе до інфляції та навіть високих цін. А потім громадський сектор все одно нічого не буде платити. І держава буде йти банкрутом.

Для того, щоб виділяти зростаючий невдоволення, режим повинен бути міцним і беззаконним. Інтернет буде відхилений і цензурою; немає нічого говорити про звичайні медіа. Кількість політв’язнів завжди збільшиться, а люди далеко від політики почнуть впасти в цю категорію. Будь-який протест буде покарана, автор багатьох естселерів малює розчарівний прогноз.

Так, завдяки кримській пригоді Путін забезпечив життя влади. Сприяти себе до неї. Тепер він просто боїться ставити. Але тільки життя цього навряд чи буде довго. І це божевільний кінець з чимось. При відсутності правового механізму зміни режиму банкрута залучені революційні механізми. Революція у багатоетній країні з ядерною зброєю дуже страшна. Я не страшний або кричущий. На жаль, все це не тільки дуже ймовірно, але майже неминуче. Не буває дива. В цілому, з приходом анексії Криму ви, поганою ювілею більшість, укладає Акунін.

Джерело: censor.net.ua/n275102