росіяни не пропускають тест для вошей - Андрій Макаревич

Російський музикант, композитор і співак, лідер рок-групи «Часова машина» Андрій Макаревич у своєму блозі з назвою «Жива перевірка» на порталі Snob.ru написав, що росіяни на 25 років незалежності не змогли відчути себе вільними, незалежними мисцями.

Я не говорю про потворну ситуацію з Кримом. Незабаром чи пізно все вийде, сподіваюся. Я маю щось інше. Влади дали людям своєї країни, всі ми тестуємо вошами. І влада може радіти - Я думаю, що вони навіть не рахують на такий успіх. Чудовий приїзд і вихід! Якщо у вас немає чверті століття, де ми дали можливість навіть відчути себе безкоштовними, самовмисними людьми. І з якою швидкістю все повернулося до Радянської імперії – з усіма «необхідно затверджувати» і «небезпечно засуджувати», з введенням військ, де ми вважаємо необхідним і протистоянням з усього світу людини! Радянська влада ніколи не дала сорому про людину - тут немає нічого нового. Про те, що ми не даємо сором'язливості про себе і не дізналися нічого страшного. А ми сидимо за нашим новозбудованим парканом в наших середніх віках і подаруємо наші щоки, а громадяни планети знову поглянуть на нас страхом і ворожістю, як на невідомих тваринах. Не перший раз. Він не залишає важкого почуття, що мій життя жив у вазі, написав Макаревич.

Раніше Макаревич засудив політику керівництва РФ в Україні. Зокрема, музикант критично оцінив притулок на території РФ екс-президента України Віктора Януковича. Чому ви прихуєте її в Росії? Не чесний чоловік не завадить злочинця або чебрецю. Тиф буде. Чому ти соромиш себе перед людством? – сказав музикант.

Крім того, Макаревич попередив Росію проти братської війни з найближчим сусідом, Україна.

Веб-сайт: www.liga.net