Сніданок в рейсі

Навісна харчова фабрика є унікальним і незвичайним місцем. У повсякденному житті практично неможливо уявити харчову продукцію, де тісно переплітаються різноманітні кулінарні традиції з усього світу.
Сніданок в рейсі

Якщо рейс довгий, то харчування є важливим елементом поїздки, проте якщо рейс короткий, то харчування є своєрідним розвагою для пасажира. Так, специфіка бізнес-авіації, наприклад, є те, що люди, які використовують свої послуги, мають можливість замовити будь-яку їжу з будь-якої точки світу.

Домодєдово кухонна фабрика налічує понад 150 постачальників. Всі сертифіковані та оксамитові. І це фундаментальна вимога. Авіаційна безпека має свої особливості. Доставляємо свої вироби за допомогою окремих воріт:
Сніданок в рейсі

З зони прийому всі овочі потрапляють в овочевий склад:
Сніданок в рейсі

М'ясо виходить в величезні брикети і зберігається в окремих холодильниках:
Сніданок в рейсі

Всі фрукти і овочі ретельно промивають в величезній трирівневій бані. Так звана каскадна мийка. На жаль, я був на кухні завод пізно вночі, процес вже був завершений, і постачання свіжих овочів і зелені для нічного зсуву був готовий:
Сніданок в рейсі

Його принцип полягає в наступному: внутрішня ванна, де лежить мій томат, заповнюється водою (приймається близько півгодини), а з бокових отворів починають збити струменя води. Це як гідромасажна ванна. Висушені овочі висушуються, викладаються в спеціальних перфорованих гастрономічних контейнерах, змащених харчовою плівкою, маркуванням і відправляються на майстер-клас:
Сніданок в рейсі , Україна

Темпорісно, я кладу мій томат в кишеню і прогулявся через основні магазини, якби я зробив поїздку до величезного кулінарного королівства. Тут сотні смачних спекотних страв варяться і тушковані одночасно, вишукані салати і закуски подаються і подаються, запікають тисячі ароматних бунців і тортів:

Сніданок в рейсі

Сніданок в рейсі р.

Сніданок в рейсі Габаритний зображення

Сніданок в рейсі

Дівчата збирають заморожені гарячі страви. Жовті ковбаси не банани, але заморожені пюре. У площині буде нагріватися в духовці, і на неї буде придбати звичний вигляд:
Сніданок в рейсі р.

На кожному столі перед кожним співробітником є книга з фотографіями зразків їжі, так званою специфікацією. Містить всю технологічну інформацію про майбутню страву у вигляді, в якій вона буде отримана пасажирами. Працівники роблять все точно відповідно до інструкцій та перевірки результату. Люди, що літають в бізнес-клас, скажуть, до Швейцарії, запрошують підпис Цюрих Шніцель, на шляху до Америки - стейк в Техасі, а в повітрі над Азією - Дім Сам:
Сніданок в рейсі

Сніданок в рейсі

Домодєдово кав'ярня Андрія Тимошина, фанат старих книг на французькій кулі, поділився секретами з мене: бізнес-клас на борту їжі готують на рівні ресторану. Є авіалінії, для яких це важливо.

Окрема тема – їжа для першого класу. Тут, наприклад, в Сінгапурі, меню першого класу, що летить з кількома холодними закусками, три гарячі і кілька компліментів від шеф-кухаря. Весь дегустаційний сюжет був придуманий Андрієм разом з шеф-кухарями найбільших авіакомпаній. Ця їжа призначена для першого класу і упакована по-різному, тому що стюардеси, які будуть служити на борту, повинні в «три рухи» збирати «учну страву і служити точно, як зазначено в покроковій специфікації». Відносно кажучи, викласти в правильному порядку з окремих пакетів, кожен з яких призначений для порції, м'яса, соусу і гарніру. Або листя салату, морепродукти і заправка. Ор vinaigrette овочі, соус і лосось. Він повинен зробити завдання максимально простим - зробити кількість тих інгредієнтів, які він перемішатиме в пластині самостійно, мінімально, а блюдо - максимально в якості смаку і композиції, говорить шеф-кухар. Наприклад, стейк з кровом на площині малоймовірно їсти. Цей ступінь обсмажування чітко не витримує повторне термічне лікування.

Всі співробітники працюють в дезінфікованих робочих фурнітурах і спеціальних одноразових рукавичках. Харчова продукція масової їжі, яка працює не тільки для росіян, але і для іноземних споживачів, повинна бути сертифікована відповідно до законодавства Росії, а крім того, відповідно до міжнародної системи HACSR. Як пояснили мені, це найсучасніша технологія безпеки, розроблена для приготування астронавтів:
Сніданок в рейсі

Сніданок в рейсі

Насправді це неймовірно яскравий і барвистий гастрономічний калідоскоп ретельно продуманий і збалансований. На її створенні працювала різноманітні фахівці: економісти, дієтологи, технологи і, звичайно, варити:
Сніданок в рейсі

Сніданок в рейсі р.

Звичайно, заповнення посуду і форми їх подачі залежать від класу обслуговування на літаку. Пасажири економ класу їдають переважно універсальні страви європейської кухні.
Сніданок в рейсі

По-перше, їжа викладається на лотки:

Сніданок в рейсі

А потім, перш ніж остаточна упаковка, все рівномірно розташоване:
Сніданок в рейсі

Збірник раціонів – серце підприємства. Тут вироби з холодних, гарячих і кондитерських магазинів поставляються потоками:
Сніданок в рейсі

Окремий майстер-клас зайнятий авіакомпанією. Кожен Авіакомпанія має власний:
Сніданок в рейсі

Тут промивають в спеціальній машині, дезінфікують і потім протрають сухим:
Сніданок в рейсі

Миття посуду. Я мав схожу машину в кав'ярні моєї школи.
Сніданок в рейсі

Кондитерські вироби:
Сніданок в рейсі

452888.

Сніданок в рейсі

Завод оснащений як універсальним, так і спеціальним обладнанням (холодильники та глибоке заморожування). Унікальні технології використовуються в процесі, наприклад, технології приготування та охолодження використовуються для приготування гарячої їжі (обробка пшениці - ударне охолодження).
Сніданок в рейсі

Сніданок в рейсі

У меню заводу можна побачити більше 25 сортів різного національного хліба. Французькі бункери, апетитні манжети, ароматні індійські тортильі, вірменські лаваші, піта, кукурудза та баварський хліб, харчові бункери та сакрістани ...
Сніданок в рейсі

Новий кондитерський магазин - гордість і останнє оновлення заводу «Домодєдово». Новий апарат для порції та формування хліба працює як робот!
Сніданок в рейсі

Наприкінці туру шеф-кухар Андрій взяв томат від мене і розрізати його в зразок салату для бізнес-дієта. Цей томат, який подорожував з мене через всі магазини Домодєдовської харчової фабрики і, алас, він не буде потрапити в справжню страву для пасажирів, так як він не пройшов належний санітарний контроль:
Сніданок в рейсі

Асортимент заводу включає в себе широкий асортимент гарячих страв, холодних закусок, десертів, кондитерських виробів, в тому числі як стандартні раціони (гарячі, холодні, консервовані, легкі продукти) і спеціальні види раціонів (Маслім, східний, лікувальні, вегетаріанські, дитячі та ін.).
Сніданок в рейсі

Звідси всі продукти харчування до аеропорту:
Сніданок в рейсі

358663

Завантаження рейсу:
Сніданок в рейсі р.

Покриття:
Сніданок в рейсі

У висновку ми були показані деякі зразки страв для пасажирів бізнес класу. Це мій перший раз з фотографіями їжі:
Сніданок в рейсі

253495

Сніданок в рейсі

до
Джерело: sergeydolya.livejournal.com