13-Year-Old Schoolchild будує ядерний реактор в класі

13-річний Briton Яна Молодший будівельник ядерного реактора у світі. Хлопець змушений зібрати свій пристрій в класі своєї школи після фізичного відділу місцевого інституту відмовився співпрацювати з ним.

На щастя, переможець конкурсу аматорських наук вдалося задовольнити всі вимоги безпеки і його проект був завершений без інциденту.
Вчора підліток став наймолодшою людиною у світі, щоб розпочати процес ядерної fusion з нуля, поєднуючи дві водневі атоми для створення гелію.

«Це велике досягнення. Це великий, дійсно, Jamie Вона сказала після Я не вірю, але всі мої друзі думаю, що я божевільний.
Зацікавлена на випромінюванні протягом багатьох років. Після того, як він навіть придбав Geiger лічильник з грошима, він був надана на Різдво.

р.

Його рольова модель була 14-річна студентка з США Taylor Wilson, яка стала наймолодшою особою, щоб побудувати fusion реактор. Це сталося в Невада в 2008 році.
"Я шукав його і думав, що це буде чудово, щоб зробити історію занадто", - додав Джамі.

448000 р.

Поспішно визначилися повторити досягнення американки, хлопчик вирішив закріпити допомогу ядерних лабораторій та університетських відділів, але вони не взяли його серйозно. Тож єдине місце для експерименту було шкільною лабораторією. Джим Годіган, який навіть виділив $4,500 від шкільного бюджету.
Після декількох місяців роботи реактор був завершений, але він вирішив розпочати його напередодні 14-го дня народження Джем'я, який хлопчик відсвяткуватиме ці вихідні. Учора в класі, у присутності глядачів, в тому числі фізиків, він захопив перемикач і спостерігався уважно читанням «Гейгера» доки він був впевнений, що відбувається злиття молекул.

Найяскравіший приклад ядерного синтезу є нашим сонцем. Цей тип реакції значно відрізняється від ядерного розщеплення або атомів, що відбувається в атомних електростанцій.
експеримент Jamie реплікує роботу вчених по всьому світу, але їх установки набагато більше. Фізіологи вивчають цей процес надії використання його для створення екологічно чистої електростанції.

-img6---

Джерело: dymontiger.livejournal.com