"Космонаутика: вчора, сьогодні, завтра" - Інтернет-зустріч з космонавтом Федором Юрахишинем

Сьогодні з 18 по 19 годин МСК відбулася зустріч з космонавтом Федором Юрхишином.

• «Перший млинець» вийшов, заспокійливий, в деяких місцях в комі – мій віщав про п'яту хвилину, двадцять хвилин. І питання, які лунали. Але це виправити проблеми, я сподіваюся, що це буде краще в майбутньому.
  • На жаль, досвідчені фахівці, інженери, науковці, лікарі, і вони приходять до місця після 30 років. Сам Юрхіхін, наприклад, був рекрутований як астронаут у віці 39 років, і зробив перший рейс у віці 43 років.
  • Класична історія про космічну ручку як приклад того, як деякі люди зупиняються і інші не турбують. Рибалка витрачала гроші на ручку, не НАСА, інтернет-ресурси наполягають, але ще багато грошей витрачали.
  • Найцікавіше порівняння: космічний корабель є підводним човном, який плаває на глибині 10 метрів, але «проти».
  • Цікава історія про фотографію в просторі, як вона відрізняється від фотосесії Землі.
  • Апологія променевого простору і перший ручний опис роботи з Робонаут.
  • Для подальшого розвідки людини потрібна коротка і чітка відповідь. Про "Plasma Crystal" на Хабра є пост.
  • Фьодор Миколаївич виступив дуже різко про програму «Марс один» – на його думку, розумна людина Марсу в одному напрямку не буде літати, бо не має сенсу. Полонина декількох десятків людей, навіть якщо вона може бути створена, не зможе існувати автономно – потрібні десятки тисяч людей.
  • І знову виникає питання багаторазових пристроїв та їх прибутковості, питання прибутку від космічних технологій.
  • Маленька мова йде про підготовку астронавтів і способів звикання до страху.
  • Ми йдемо в простір як патріоти нашої країни, так і повернемося як патріоти Землі.
  • На 42 хвилини потік зникне, очевидно, попросили про фільм «Гравність». Фьодор Миколаєвич настійно критикував фільм через технічні неточності та порадив дивитися Аполлон 13. Звісно, сприйняття фільму – справа смаку, мені сподобалося Гравітність, але я приєднаюся до порад, щоб дивитися Аполлон 13. Дуже добре показана робота на Землі і в космосі, боротьба з ДТП, реальна драма.
  • У мене було смішне питання про інструкції з зустрічі з іноземцями. Відповідає безшовно в філософське питання про нашу раціоналізацію.
  • Aitishikov насолоджується сюжетом про комп'ютери та операційні системи на ISS.
  • Але про простір туристів Федора Миколайовича дуже тепло. На щастя, після того, як я починав мислення про них краще.
  • Цікаво описати сприйняття сегментів ІСД астрономами та правилами культурного відпочинку.
Я сподіваюся, що такі трансляції продовжать.
І маленька історія — Я довго пам’ятаю, як озвучувач НАСА-телевізора, прокоментуючи ВКД в серпні 2013 року ім’я Юрхишина чітко читаю як курка. Можливо, він використовував мнемоніки, щоб проголосити цей комплекс російського прізвища.

Джерело: habrahabr.ru/post/214121/