The Great Chicago Fire (8 фото)

Пожежний вогонь розпочався на 9 п.м. 8 жовтня 1871 р., в невеликому барні на вул. Дековена 137. З одного варіанту кульприт вогню був ковпачок, що перевернув гасову лампу з ховами. З іншого боку, Данила Сульліван, чеф, який спробував вкрасти молоко з бруса, встановити сіно на вогонь. Третя версія говорить про те, що вогонь почав певну Луїсу Кона під час гри crest, він знову перевернув ліхтар у баран.
Пожежний вогонь згорнув весь Чикаго. І так сталося, що цей вогонь був поштовхом до розвитку цього міста в майбутньому.

У той час як полум'я захопила баран, сусіди кинулися до дому О'Ліар, намагаючись врятувати його від вогню. Цей будинок практично не пошкодив вогонь. Однак пожежний відділ тільки озвучив тривогу на 9:40, а сильний південно-західний вітер переніс вогонь до серця міста. Незабаром полум'я поширилася до сусідніх будівель і будинків. Нагрітий вітер переноситься на північний схід. До середини дня, полум'я поширилася по південній частині Чікаго. Денсні дерев'яні будинки, кораблі, зрощені вздовж річки, дерев'яні тротуари, вугільні склади сприяли швидкому поширенню вогню. Підігрітий повітря встановлюється вогонь на дахи на великій відстані від пожежі.

Вогне загинув готелі, магазини, церкви, опери та театри в центрі міста. У північній частині міста, перехрестя міст по північній частині Чікаго. На півночі міста з'явився вогонь, спалюючи дорогі будинки. Тисячі жителів, зібраних в парку Лінкольн та на берегах озера Мічиган.

р.

У понеділок ввечері вітер остаточно підпорядковувався, і він був загиблим. Вогнетривкий вогонь прибув до кінця, залишаючи за 48 практично повністю зруйнованих блоків з дому О'Ліар до проспекту Повнерона на півночі міста.