537
Історія одного замовлення (2 фото + текст)
12 вересня німецький підводний човен U-156 зустрілися і підняли британський військовий транспортний лаконію з двома черепахами.
На борту транспорту було 2,789 осіб: 136 членів екіпажу, близько 80 цивільних осіб, 268 британських солдатів, понад 1,800 італійських в’язнів і 160 польських в’язнів.
капітан підводного човна, побачив розгорнуту стан миття, а італійці були союзниками, вирішили допомогти.
На катері було збито провал, рятувальних людей. Німці торкнулися 4 життєвих ботів. Усвідомляючи, що він не міг впоратися самостійно, капітан передав відкрите радіомовлення:
Якщо будь-який корабель бажає допомогти екіпажу Лаконії, я не буду атакувати його, якщо я атакував море або повітря. У мене є 193 осіб на борту. 4 градусів 52 хвилин південна широта 11 градусів 26 хвилин захід довгота. Німецький підводний човен. й
Допомогти захопити: Крігсмарин U-506 і U-507, італійці "Капеліні". Відповідав на виклик, відправляючи патрульний корабель Аннаміт і круїзер Глойр на сцену трагедії.
У-156 взяли понад 400 осіб на борту. В цілому, 22 рятувальників і рафтів, що пливуть в океані, на яких близько півтора тисяч людей знайшли тимчасову слину. Не було жодного жертви в воді.
16 вересня в Україні з’явилися перші літаки з ідентифікаційними позначками ВПС США. Більше половини години пізніше, інший. Коли вони з'явилися, великий прапор Червоного Хреста піднявся над кабіною U-156.
Через годину американці чітко усвідомлювали ситуацію і проходячи на висоті менше 80 метрів, почали бомбардувати німецькі підводні човни. Логіка американців:
1. Правила протипожежних суден від використання Red Cross Flag
2,2 км На шляху, який також може бути сонцем.
3. У Німці тільки економять італійці.
Один з бомб вдарив точно життя Після наступного підходу бомба вибухнула під центральною поштою підводного човна, надійшли звіти про витікання. Протиповітряний періоскоп був джемований, періоскоп командира не вмикається, не вдалося зникнути сім клітин акумулятора, розбито флангу водного охолодженого дизель-лінії, розірвав радіопрямок, не вдалося зламати, синарові станції.
капітан віддав накази покласти на життєві пояси і розбити всіх тих, хто рятує від Лаконії в житті
U-156 передав сигналу тривоги, але після ремонту найсерйозніших пошкоджень катер вдалося мити.
З приурочної бригади Лаконії, менше 20 осіб загинув, і з більш ніж 1 800 італійців, тільки 450 осіб пережили.
Наступного дня командира підводних сил Німеччини адмірала Дєніца видала замовлення:
1,1 км Заборонено зробити будь-які спроби врятувати екіпажів Сонячних суден і суден, що, щоб зловити полодження, перенести їх на життя, повернути на нормальні інвертовані човни, поставляти жертви з положеннями і водою. Збереження суперечок дуже першим правилом війни на морі, що вимагає знищення ворожих суден і їх екіпажів.
2,2 км Накази за захоплення капітанів і головного механіка залишаються в силі.
3. У Заощаджуйте людей тільки якщо вони мають важливу інформацію для човна.
4. У Будьте адамантом. Пам'ятайте, ворог не думає жінок і дітей, коли вони бомбують німецькі міста.