Час кладе все на своєму місці.

З 1991 року Латвійські вивчали, що все радянське було погано. Я зізнався, що я думав себе, поки я взяв посаду радника Міністра культури Раймонда Павла.

Я почав знайомитися з підручниками, і виявилося, що протягом років незалежності Латвія нічого не опубліковала! Всі підручники Латвійської мови, література, словники - все від Радянського Союзу! Я побачила, що наші сучасні лінгвісти, фольклористики та культурні вчені не можуть наблизитися до того, що їхні колеги в СРСР. Це великий актив. Таким чином, я розумію високий рівень латвійської культури в Союзі, її повагу і свободу розвитку. Сьогодні наша культура не існує, вона була замінена на євроамериканську культуру.
... Люди виїжджають Латвию тисячами: немає будинку для них, не працюють і не віриться в майбутнє. Це трагедія для наших маленьких людей. Після того, як ми летемо в космос і санг пісні в Ліго, тепер ми робимо страви в Лондоні і думаємо, якщо ми можемо годувати одну дитину.
... Я майже 40, я досить відомий музикант і від досвіду моїх минулих років хочу сказати, що це погано - ні, дуже погано - що Радянський Союз більше не існує. Ви починаєте оцінити втрачені з часом і досвідом, зануривши своїми очима повноту втрати.
Сценарій Renars Cowpers, провідний співак Brainstorm, Латвія

--img2---

Джерело: www.vremia.ua