Три історії Stiva Worksa (2 фото)

Стів Джобс розповів про те, що в дипломі Станфорда.

«Це велика честь бути з вами сьогодні на церемонії закінчення одного з кращих університетів світу. Я не був випускником коледжу. Сьогодні Я хочу розповісти вам три історії з мого життя. Це його. Ніщо грандіозне. Просто три історії.

Перша історія про підключення точок.

Я виїхав з Ред Коледжа після перших 6 місяців, але залишився там, як гість за 18 місяців, поки я нарешті пішов. Чому я випав? Все почалося до того, як я народився. Моя біологічна мати була молода, незрівняна аспірантура і вирішила поставити мене до прийняття. Вона наполягала, що я був прийнятий людьми зі ступенем коледжу, тому я був достойний, щоб бути прийнятий адвокатом і дружиною. До того, як я вийшов, вони вирішили, що вони захотіли дівчину. Так вони отримали телефонний дзвінок в ніч і сказав: "Чому хлопчик народився раптово. Ви хочете його? Вони сказали, "Оф-курс." Після того, як мій біологічний мама дізнався, що мій прийнятий мама не був випускником коледжу, і мій батько ніколи не закінчився. Вона відмовилася від реєстрації папок прийняття. І тільки через кілька місяців я даю, коли мої батьки пообіцяли її, що я обов'язково буду йти в коледж.

І через 17 років я пішов. Але я нав'язливо вибрав коледж, який був майже як дорогий, як Станфорд, і всі мої батьки заощаджувалися на ньому. Після шести місяців я не бачив значення мого навчання. Я не знаю, що я хотів зробити в моєму житті, і я не розумію, як коледж допоміг мені реалізувати це. Так, я просто витратив гроші батьків, які вони заощаджували все своє життя. Так я вирішив викинути з коледжу і вірити все буде океї. Я був похилий спочатку, але зараз шукав, це було кращим рішенням мого життя. Про те, що потрібні уроки були не цікаві для мене і для тих, хто здавалося б цікавим.

Не всі вони романтичні. Я не мав кімнати для гуртожитку, тому я скидаю на підлозі у кімнатах друзів, я отримував 5 центів пляшки Coke, щоб купити їжу і пройти 7 миль по всьому місту, кожен неділий вечір, щоб їсти нормально в храмі Крішни. Я йому сподобалося. І багато чого, що я прийшов по всьому, після моєї цікавості і інтуїції, було пізніше неоціненно.

Ось приклад:

Відновлений коледж завжди пропонує найкращі уроки в каліграфії. Кожен плакат, кожен ярлик був рукописний в каліграфічному рукописі. З Я випав і не взяв нормальних уроків, я підписав до занять каліграфії. Я дізнався про серф і sans serif, про різні відступи між поєднаннями літер, про те, що робить гарну типографію красивим. Він був красивим, історичним, майстерно вишуканим до точки, що наука не могла зрозуміти.

Не знаю, що це здавалося корисним для мого життя. Але через десять років, коли ми розробили перший Macintosh, він прийшов в руки. І Мак був першим комп'ютером з гарною друкарською. Якщо я не був включений в цей курс коледжу, Mac ніколи не було декількох заголовків і пропорційних шрифтів. Ну, так як Windows просто киньте його з Mac, швидше за все, що особисті комп'ютери не матимуть ніякого. Якщо я не впав, я ніколи не був включений до цього курсу каліграфії, і комп'ютери не матимуть такої дивовижної друкарської здатності, як вони зараз.

Звичайно, ви не змогли поставити всі крапки разом, коли я був у коледжі. Але через десять років все стало дуже чітким.

Знову ви не можете підключатися з точки зору вперед, ви можете підключити їх лише за допомогою пошуку. Таким чином, ви повинні довіряти точкам, які ви будете підключитися до майбутнього. Ви повинні покладатися на щось: ваш персонаж, доля, життя, карма, що-небудь. Цей підхід ніколи не дайте мені вниз і він змінив життя.
Моя друга історія про любов і втрату.

Я хотів знайти те, що я люблю робити рано. Воз і я почав Apple в гаражі батьків, коли я був 20. Яблука виросла від двох людей в гаражі до $ 2 млрд. Ми випустили наше найкраще створення, Macintosh, рік до і я просто перевернув 30. І тоді я вмирав. Як можна поводитися з компанії, яку ви заснували? Яблука виросла, ми найняли талановитих людей, щоб допомогти мені запустити компанію, і в перші п'ять років, речі пішли добре. Але після того, як наше бачення для майбутнього почали розбиратися і ми завершили боротьбу. Дошки директорів вирушили до своєї сторони. Так в 30, я був вогнем. І в громадських місцях. Що було значення мого життя для дорослих.

Я не знаю, що робити протягом місяця. Я відчув, що я пускав попередню генерацію підприємців, і я кинув батон, коли він був переданий мені. Я зустрівся з David Packard і Bob Noyce і спробував апологізувати для чого я зробив. Він був громадською недостатністю і я навіть думав про те, що бігти. Але щось повільно почала чистити в мене — Я ще кохаю, що я зробив. Курс подій на Apple трохи змінив все. Я був відхилений, але я зробив. І в кінці я вирішив запустити.

Я не розумію це, але виявилося, що отримавшись від Яблука була найкращою, що може статися мені. тягар успішної людини заміщено фривольність новачка, який менш впевнений в собі. Я зламав і вніс один з найбільш креативних періодів життя.

На наступні п'ять років я починав компанію NeXT, іншої компанії під назвою Pixar, і я впала в любов з дивовижною жінкою, яка стала дружиною. Піксар створив перший комп’ютер-анімований фільм, Toy Story, і тепер найуспішніші анімаційні студії в світі. У ході дивовижних подій Apple купила NeXT, повернулася до Apple, і технологія, розроблена в NeXT, була серцем поточного ренесансу Apple. А Лорен і я стала чудовою родиною.

Я впевнений, що це не сталося, якщо я не був вогонь від Apple. Медикамент був гірким, але допомогло хворому. Часті враження життя ви в голові з цеглою. Не втратити віру. Я переконаний, що тільки те, що мене тримали, що я любив, що я зробив. Ви повинні знайти те, що ви любите. І це правда для роботи, як це для відносин. Ваша робота заповнить більшість вашого життя і єдиний спосіб бути повністю задоволеним, щоб зробити те, що ви думаєте, це відмінне. Єдиний спосіб зробити чудові речі, щоб любити вас. Якщо ви ще не знайшли свого випадку, подивіться. Не зупиняйтесь. Як і з усіх питань серця, ви дізнаєтеся, коли виявите їх. А як і будь-які хороші відносини, він отримує краще і краще протягом багатьох років. Так виглядає до тих пір, поки ви не знайдете. Не зупиняйтесь.
Про смерть.

Коли я був 17, я прочитав цитату — щось схоже на це: «Якщо ви живете щодня, якби це було ваше минуле, то ви будете право». З того часу на 33 роки я дивився в дзеркалі щодня і попросив себе, «Якщо сьогодні був останній день мого життя, хочу зробити те, що я буду робити сьогодні?» І як тільки відповідь була «No» протягом декількох днів поспіль я знав, що потрібно змінити.

Найголовніший інструмент, який допомагає мені приймати складні рішення в житті. Тому що все інше — думки інших, все це гордість, все це страх розщеплення або невдачі — всі ці речі падають під обличчям смерті, залишаючи тільки те, що дійсно важливо. Згадувати смерть є найкращим способом, щоб уникнути думки, що ви повинні щось втратити. Ти вже голий. Ви не маєте причин, щоб не дотримуватися вашого серця.

Про рік тому діагностував рак. Я отримав сканування в 7:30 вранці і він чітко показав пухлину в підшлунковій залозі. Я не знаю, що був підшлункової залози. Лікарі сказали мені, що цей тип раку був невиліковний і що я не мав більше трьох до шести місяців, щоб жити. Мій лікар консультував мене, щоб піти додому і отримати речі в порядку (які лікарі означають, щоб підготуватися до смерті). Це означає, що ви сказали, що ви повинні сказати в наступні 10 років. Це означає, що все добре організовано, щоб ваша сім'я була якомога простіше. Це означає, що добре.

Я живу з цим діагнозом протягом всього дня. Пізніше ввечері у мене була біопсія – вони кладуть ендоскоп в горлі, сходження через живіт і кишечник, застрягти голку в мою підшлункову залозу і приймали кілька клітин з пухлини. Я був, але моя дружина, яка була там сказав, що коли лікарі дивилися на клітинах під мікроскопом, вони почали кричущими, тому що у мене була дуже рідкісна форма раку підшлункової залози, яка може бути залікована операцію. У мене була операція, і тепер я був дрібним.

Смерть прийшла до мене, і сподіваємось, найближчим часом. Відчувши це, я тепер можу сказати наступне з більшою певненістю, ніж коли смерть була корисною, але чисто придуманої концепції:

Ніхто не хоче вмирати. Навіть люди, які хочуть піти на небо, не хочуть вмирати. Смерть є місцем для всіх нас. Немає, коли-небудь вдалося уникнути її. Він повинен бути, тому що смерть, ймовірно, кращий винахід життя. Вона є причиною зміни. Він очищає старий, щоб відкрити спосіб для нового. Тепер новий ви, але якийсь день (не дуже довгий зліва) ви станете старими і чистими. Про нас

Ваш час обмежений, тому не витрачається на життя когось. Не впади в пастку собаки, що говорить вам, щоб жити іншими думками людей. Не дозволяйте шуму інших думок людей, які перенесли свій внутрішній голос. І найголовніше, відваги слідувати за серцем і інтуїцією. Вони якось вже знають, що ви дійсно хочете бути. Все інше вторинне.

Коли я був молодий, я прочитав дивовижне видання The Whole Earth Каталог, який був одним з бюветів мого покоління. Він був написаний хлопцем, названий Стюарт Бренд, який живе тут в Менло Парку. В кінці шістдесяти, перед персональними комп'ютерами і настільним виданням, тому він був виготовлений з машинами, ножичками і поляроїдами. Щось таке Google у паперовій формі, 35 років до Google. Видання було ідеалістично і повною з великими ідеями.

Зроблено низку питань каталогу Землі, а згодом опубліковано остаточне питання. Я був у середині 70-х років. На останню сторінку чохла була картина дороги на ранній ранок, як і один, ви можете половити автомобілі, якщо ви любите пригоди. Він сказав: «Чи ви голодні». Зворотній зв'язок. Повідомляємо про те, що ціни на тариф. Залишайтеся голодним. Залишайтеся без проблем. І я завжди хотів. А тепер, що ви оновлюєте і відкладаєте, бажаю вам.

Залишайтеся голодним. Залишайтеся без зайвих зусиль.

Спасибі всім дуже багато.