Де сниться свинець (65 фото)

Зустріч Мурат Хасенов - учня дитячого будинку, а тепер юний учасник повітряної Астани. Чи можливо він є майбутнім прем'єр-міністром Казахстану. У будь-якому випадку, дивлячись на його блискучі очі і посміхатися, безпечно сказати, що молодий чоловік буде тонким.

Я зустрілася з рано вранці, коли запрошує нас в гості. У цьому будинку молоді живуть колишніх школярів дітей-сиріт, які ще не встигли піти. 125-кімн. будинок повністю заповнений молодими людьми, які можуть залишитися тут до 29 років

В кімнаті немає фріролів: ліжко, стіл, все необхідне для повсякденного життя. Єдиний орнамент - живі рослини, які Мурат вирощує себе.
«Я радий, що я виросла в дитячому будинку», – каже він. Коли я був дитиною, я дивився на "домашній" сцені. У деяких з них немає нічого їсти. І ми, сирітці, не проціджували: ми були кудись спати, ми мали три страви в день. Погано, що люди з дитячих будинків не пристосовані до незалежного життя. Багато колишніх дітей-сиріт тепер висить свічку, без освіти і не може робити все інше, але пити і отримати високий рівень.

(доб. 3)

Я не відлякую маму, щоб відмовитися від мене. Я не маю сенсу. Хто знає, чому вона мала прийняти цей крок. Я не сховав, я шукав її, я хотів принаймні бачити, що вона виглядала, але коли я дізнався, що вона має сім'ю, я вирішив не заважати її життя. Я продемонстрував цю заяву до психолога, вона визнала з свого почерку, що її мама була грамотною людиною і дуже красивою.

Сьогодні буде складний день, у мене є два короткі рейси: Алмати – Кизилорда – Алмати і Алмати – Астана – Алмати. Політ мандрівників зазвичай роблять один рейс в день, але є два короткі рейси.

Прихильник, Мурат перераховує, як він став учасником польоту.

Коли я був дитиною, я мріяв літати. Після закінчення навчання з університету Сулейман Демирель, я мав добре англійський і мій друг Farooq запропонував я став учасником польоту. Я полюбив пропозицію прямо і вирішив спробувати його.

Впродовж року я планую взяти академічну відпустку від відсутності і піти в Англію, щоб подати заявку на МВА. Я хочу стати прем'єр-міністром Казахстану.

, м. Київ

Приїжджає сервісний автомобіль для Murat. "Чого часу поспішати, - каже Мурат, "ми не повинні бути пізно для роботи!"

Через годину, в спеціальному приміщенні для брифінгу, вся бригада повинна зустрітися, де у старшому рейсі беруться документи, втілюють всіх, розподіляють обов'язки, перевіряється на збірну документацію учасників польоту, знання спеціальних команд, уточнює місце кожного з членів екіпажу на борту і перевіряє їх зовнішній вигляд.

У цей день Мурат буде в позиції персоналу класу PY (економічний клас)

Після проходження дольотної медичної експертизи, паспортного контролю та персональної перевірки, дошки Мурат А319.

У цей час каюта готується до нового рейсу. В той час як пасажири чекають на посадку, співробітники служби прибирання все ставлять на замовлення.

І Мурат отримує на роботу. Перш за все, приймає завантаження бортової їжі і призначає рахунок-фактури

У зв'язку з затримкою літака відвідувачі мають всього 40 хвилин, щоб підготуватися замість запланованої години, тому кожен поспішає.

Р

Я пам'ятаю мій перший рейс, я був 15 хвилин пізно, але так як я був новий, я пробачився. Я отримав на рейсі червоний з хвилюванням, я не знаю, що робити, тому спочатку я даю розпакувати пакети чаю.

Через два роки я можу зробити свою роботу з моїми очима закритими.

У кошику є кілька хвилин, залишених перед посадкою, ви все ще повинні отримати напої, готувати страви, викласти все на кошик.

Приїжджайте перші пасажири!

З механічним лічильником Мерат буде розраховувати пасажирів в салоні повітряного судна. Ідея використання зручного лічильника відноситься до працівника Air Astana Anastasia Ivkina, який побачив це нововведення на європейські рейси.

р.

Мита Мурата також включає в себе переміщення дверей до положення «автоматичний» у разі аварійної евакуації. У цьому положенні автоматично закривається аварійна сходи і вводять при відкриванні двері.

Мурат повідомляє про готовність дверей

Відчувається звуковий сигнал, повідомляє екіпажу необхідно взяти свої сидіння і закріпити джгутами.

Зустріч Мурат Хасенов - учня дитячого будинку, а тепер юний учасник повітряної Астани. Чи можливо він є майбутнім прем'єр-міністром Казахстану. У будь-якому випадку, дивлячись на його блискучі очі і посміхатися, безпечно сказати, що молодий чоловік буде тонким.

З квітня 2009 року Air Astana замінила гарячі страви в економічному класі з гарячими сендвічами на всіх коротких рейсах.

Щоб бути чесним, це рішення значно полегшило роботу. За весь рейс, який триває 1:20 хвилин, ми не встигли обслуговувати всіх пасажирів, Мурат пояснюється. Тільки зліт і посадка займає 20-30 хвилин.

Найкоротший рейс все одно ускладнюється тим, що ми не маємо зайвого часу, тому нам доведеться підійти під час зльоту, коли літак ще не вказав горизонтальну позицію. Прогулянка по салону в цей час дуже складна, на ногах є сильний тиск. Не знаю, як дівчата відчувають себе. Улюблені рейси - Алмати - Москва, Алмати - Актау через тривалість польоту, робота без натягу, не поспішайте.

р.

Найголовніше в нашій роботі є сервіс. Я пам'ятаю там, коли пасажир польотив бізнес-клас на зустріч, але в останні хвилини було оголошено, що з технічних причин Fokker буде літати замість літака Airbus. Час польоту збільшений і не існує бізнес-класу на Fokker. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Я намагався зробити свій рейс максимально комфортним і в кінці він подякував мені. Це було випробування для мене, що я зміг впоратися.

Коли все зроблено, екіпаж встигає їсти. Спеціальні пропозиції для учасників польотів надаються окремо. Якщо пасажир в короткий час рейсу має закуску, то стюардеси тепер мають час на обід, після чого вони повертаються на ноги в день.

«Політ добре пішов», - сказав Мурат. Після посадки пасажирів були задоволені. На тій же площині ми повернемо в Алмати, а звідти ми відразу полетемо до Астани.

р.

Авіакомпанія Air Astana підвищила свої навички в Центрі підготовки Кондора у Франкфурті. «Зараз я тільки літаю Airbus і Embraer», - сказав Мурат. Цей тренінг дасть мені можливість літати Boeing.

Разом з ним, 14 більше учасників польоту Air Astana літати на навчання.

Lyazzat: З Murat ми виконали кілька рейсів, він дуже гарна людина, соковитий. На рейсах вона намагається тримати дівчат з важкої роботи, завжди допомагає нам.

Р

До польоту до Алмати був дощовий і холодний, але в Франкфурті він був дуже теплом.

Після приїзду краще спати, завтра – день навчання.

Ранок в Центрі підготовки Кондора. На початку мандрівників з'єднують спеціальну форму навчання.

«Ми були тут минулого року», - сказав Мурат. - Але це теж цікаво. Цього року ми проведемо навчання в армуванні та роззброєнні (відкриття та закриття) дверей, евакуації пасажирів та пожежогасіння.

Навчання проходить в імітації Boeing 757 і Boeing 767. Тренер Nurmagambet Menjew роз'яснює польоти учасників завдання курсу

Вартість тренажерного літака в два рази більше, ніж реальна Boeing. Тому вигідніше для авіакомпанії, які з'єднуються зі своїми рейсами, щоб придбати свій власний рейс.

р.

«Як тільки команда отримала про евакуацію, перш за все, потрібно повідомити про це пасажирів», - повідомляє Мурат до тренера. - Після запуску дверей захистіть себе, переконайтеся, що двері в положенні «автомат».

Двері літака зважують близько 300-400 кг, навіть якщо він автоматизований, піднімаючи такі двері не так просто.

131906 р.

Тренер Вадим Ахунов інструктує юних учасників польоту, як евакуювати пілот несвідомий

Р

Найголовнішою частиною навчальної програми є дослідження можливих екстремальних ситуацій. Ведучі польоту навчаються використовувати вогнегасники, димові маски, кисневі циліндри. Останній використовується в практиці, коли пасажири мають проблеми з серцем.

Політ учасник повинен не тільки мати твердий запас знань і практичних навичок, але і мати сильний, рішучий характер. У той же час такі якості, як контакт, витривалість та толерантність допоможуть у спілкуванні з пасажирами. Крім того, пасажир повинен мати можливість швидко приймати рішення, стримані і спокійно поводитися в надзвичайних ситуаціях, так як це заплановані дії, які можуть врятувати життя пасажирів.

Від надувних сходів пасажири потрапляють в рятувальний човен

І вже вкритий дощом.

Навчання триває лише кілька годин і закінчується таким же днем. За декілька годин до вильоту до міста.

«Я люблю людей у Франкфурті», - коментує Мурат. Вони більш соковиті і відкриті. Часом є цікаві люди.

Саме місто дуже чисто і розвинене. Здається, що все зроблено для людей.

Час йти додому.

р.

Через кілька днів Мурат прийшов в сиріт, в якому він виріс.

За його словами, будинок і інтер'єр змінилися, і вчителя змінилися.

Ми називаємо вчителя «мама» і за всі роки в дитячому будинку ви звикли до неї, тому дуже важко хвилюватися, якщо зміни вчителів.

У віці 12 років я хотів втекти з дитячого будинку. Я втомився від усього. Так само люди 24 години поспіль, однакові щоденні. Я хотів бачити життя на іншій стороні паркану. Я використовував, щоб запустити ці передпокої, коли я був дитиною. Хто б подумав, що в 11 років я прийшов тут в красиву форму?

доб. 5

Мурат входить до групи дітей. У цих дітей він бачить себе як дитину.

Мурат подарував кожному дитячому сувеніру у формі літака. Дуже задоволений, щоб бачити чоловіка у формі. Але за словами нашого героя, сьогодні діти не так щирі, як діти були у своєму житті.

Ми були простішими, коли дивники прийшли до нас, ми не очікуємо нічого. Сьогодні я побачила інших дітей, які не живуть своїм життям, і які підняті до комісії.

Ainura є відмінним студентом в її групі. Вона хоче бути лікарем. Він хоче допомогти людям.

69834

Олег хоче бути будівельником. Він хоче побудувати великий будинок, як SpongeBob.

Діма любить фарбувати і співати. Він любить гурт Gradus.

р.

Наталія хоче стати перекладачем. Він любить англійську і хоче жити в Америці.

Влад мріє бути пілотом. Подарунок Мурата дуже корисний.

Група Муратів колись мала 15 дітей. Ось близько шести друзів, з якими він тримається в дотик. На будівельній ділянці немає постійної роботи, іноді вони працюють на місці будівництва.

Після виїзду з дому Мурат жив у гуртожитку університету, де навчався він.

Я провів більше часу навчання. Я хотів отримати вищу освіту. Я мав вибрати, який спосіб життя вибрати. Я міг стати алкогольним і наркозом, якщо я не вірю в мій сон. І я хочу, щоб ці діти вірити, що це все стосується. Я знаю, що зараз...