3250Р. 3700Р.
Історія першої руки, щоб говорити. Автор впав в авальанчу 21.02.2008 в Карпатах. Простягається близько 640 метрів за оцінкою Міністерства надзвичайних ситуацій і повністю упакована снігом. Ось свої думки: - не думаю, що якщо в авальанчесному спускі спровокований вами особисто, ви встигнете зрозуміти все, аналізувати і стрибати десь - сніг прискорюється в дробі другого, тільки спочатку важко зрозуміти, важко прийняти в принципі ідею, що це вже сталося, сталося, де це ніколи не відбулося (Я витягнув авальанчу на схилі, який ніколи не вважався авальанчем і не був відзначений як авальанче на картах EMERCOM).
- не підрахуйте на те, що досвід молотіння на схилах допоможе виправити і пропустити снігову масу «прорив себе» або, як іноді буває з мікроаланшами, «захопити ноги» (Я на перший момент спробувала забивати палички, але подряпини разом з ними в рухому масу на плечі, плюс дорогоцінні дроби другого були втрачені з самого початку - я тільки візуально зрозумів, що «злимати», коли сніг навколо був покритий тисячами тріщин і плавно плавно поплавився горизонтом, і спочатку не було ніякого руху).
- Не думаю, що "біг своїми руками" допоможе зупинитися на поверхні - все залежить від нерівності схилу - як в гірській річці, ви просто будете перетягувати і скручуватися тими ж хвилями і шторами рідкого снігу - так само, як безпорадно злягання Тузіка, і якщо схил плоский, краще групувати разом так, щоб не зашкодити у власних лижах / паличках / джеках / рюкзаках / рюкзаках / інших...
Якщо ви правильно їзда/відпустка, ваші друзі побачать, де ви відсутні, і якщо ви солістка, так само, як і у моєму випадку, подбайте про те, що енергія та кисень – вам потрібно.
- не варто "боротися останньому" в сніговому струмі - ваше завдання полягає в тому, щоб зрозуміти, коли маса авальницької починає зупинятися, а відразу перед зупинкою подбайте, що руки перебували біля обличчя (Я повинен відірвати рюкзак ремінь від моєї лівої руки і довгострокову спортивну звичку дозволило закріпити ліву кулак на підборіддя, а праву руку затягували стрічкою вниз, так як в підручках).
р.
- не сниться, що після зупинки снігової маси ви будете "дігові тунелі", "живі години під снігом" - це ізольовані випадки в історії людства і вони пов'язані з спуском маси сухого снігу, мокрі заморожені снігу в матерії секунд після зупинки - це ЛІКОД БЕТОН - і кінцівки стаціонарні і кисневі такі снігові не проходять!
Не панікувати, заспокоїти дихання і серцебиття – це залежить від того, скільки хвилин ви будете жити – і якщо ви не робите свій шлях до поверхні, навіть ваші друзі займе довго, щоб знайти вас і зануритися, і навіть якщо ви втратите свідомість, вам потрібно довше залишитися живим, щоб запобігти тіло від охолодження швидко – це шанс на спалювання, і “зрада жити” в такій ситуації – означає збереження міцності і кисню, і тому – спокійно.
- Не думаю, що шляхом пробивання отвору на поверхню і отримання доступу до кисню, ви будете 100% живими - це займе багато годин, щоб викопувати велику масу стисненого снігу, а в абсолютно вологому одязі (+ тіло не дихає), ви швидко втратите силу і перші ознаки гіпотермії (чуйність, біль в деяких м'язах, невідповідність в діях, сплутаність і т.д.) не змусить себе чекати довго (Я викопував майже 5 годин і знайшов себе на поверхні практично в 21:00 лютого ніч).
- Не розглядайте сальвацію з щільного снігу гарантованого виживання (у моєму випадку, наприклад, будучи на поверхні з радісними гістеричними висиханнями "Lie!" Я не розумію, що виживання було просто початку – було найдовшої ночі в моєму житті попереду, під час якого я мав постійно рухатися всі м’язові групи – і це здавалося б, повна втрата сил при викопуванні! – і незважаючи на це, гіпотермія завжди чекала поруч і вранці я ходила з великою складністю і болем «на всіх чотирьох» на 10-15 метрів.
- Не подумайте, що співробітники Міністерства надзвичайних ситуацій або гірничодобувних/дослідних/пошукових/пошукових робіт (як і ваших друзів) знайдуть вас, навіть якщо ви ви відкинулися і вижили найгіршу ніч під верхом в мокро замороженому одязі - ви можете просто не почути і не знайшли (у моєму випадку вдалося знайти нестабільну точку контакту і зробити один виклик другу в Києві, які підняли вуха Міністерства надзвичайних ситуацій - після дня кілька значок шукали мене! - скільки разів було те, що Говерла! - кілька разів пропущених і ніхто не почув мій кричить і погода на тиждень, я не бачив кота принаймні половину ночі, я не бачив помаранчевий, я не бачив його добре, в тому, що я не бачив його в наступному, і я не думаю, що я не думаю, що я не думаю, що я був готовий взагалі, я не бачив наступного, я не бачив його в вітрі, я не бачив його в наступному, і я не подумав, що я не думаю, що я не думаю, що я не маю хороших новин! - Я не думаю, я
Я раджу тебе.
1,1 км Не створює проблеми свідомо - процес виживання приносить задоволення тільки якщо досягнуто позитивного результату - і якщо вони закріплюються в дерев'яному ящику і закопують 2 метри глибиною з меморіальним написом на заголовку - це ніхто не відзначає і приносить гранат близьким.
2,2 км Ну, якщо це вже сталося, потрібно діяти надзвичайно круто, не запускати панічний механізм.
3. У Позбутися від насадок і лиж/панель/сніго/тер... Хоча це було скороченою телескопічною доріжкою, яка дав мені перший кисень під снігом. Але це можливо тільки тому, що я заготів, щоб покласти снігоміцні кільця на дотик палички, що день і не повернувся до автомобіля для них (як погана удача). Доріжку з кільцем не переїхала сантиметр під снігом.
4. У Руки на підборіддя! Я читаю багато аортистів і різних фраз, таких як «взяти позицію ембріона» рубати мене – і чому? Хто консультує про те, що? Що я зроблю своїми руками натиснути на сніг на рівні грудей / живота? - Ніщо. Вам потрібна гонна повітря. Багато повітря. Довгий час. І навіть якщо вони знайдуть його, то вони дуже довго занурять. З точки зору чоловіка, що дихає під снігом, це нескінченно довго.
5. Умань Сніж сніг - рот допомагає руки - це збільшить шанси. Крім прискорення процесу розширення повітряної капсули перед обличчям (і час - секунди / хвилини для цього), стрункість, що працює губою допоможе зрозуміти, де копати. Не слухайте нещастя, як «плювати і подивитися, де вона росла» (посередньо з одного форуму автор є великим «гуру» для виживання в авальничках – під снігом ніколи не був) – під вологим снігом ви спочатку будете мати 1 міліметр розтопленого простору з особи і пам'ятати – під вологим снігом ABSOLUTELY DARK. І тиск на грудях і всі внутрішні органи не дозволяють вестибулярному апараті визначити вашу позицію в просторі, а пульс просто вражає голову за допомогою шламмера.
6. Жнівень Якщо ви все ще встигли пробивати отвір і захопити повітря (імовірність якого занадто низька), не зупиняйтеся, не розслабляйтеся за секунду - не пристосуйте себе з думкою, що деякі етапи спалювання вже пройшли безпечно, бездіяльність - це повільна смерть.
7. Про нас Після того, як на поверхні, не зайдіть до відпочинку, вам не доведеться часу для цього - холодні роботи проти вас щотижня і погода в горах може перетворюватися в нічний час - ви знаєте. Негайно зрозумілий, де ви, намагайтеся використовувати засоби зв'язку і, якщо це можливо, перенести точну координацію з GPS-навігатора або трекера. У Вашому повідомленні, не допускати проблеми, не бути героїчним - це краще, якщо рятувальник забирає всі можливі заходи і знаходить вас у відносному здоров'ї і адеквації, ніж заспокоїти з повідомленням, як "Я ОК, просто боляче ноги, допомогти мені трохи" і знайти ваше тіло трохи тепло, 10 хвилин пізно.
8. У Намагайтеся не турбувати найбільш близьких на телефоні - розкажіть все, коли ви зустрічаєте. Звісно тільки найнадійніших друзів, які перенесуть будь-які міжнародні переговори про національне значення на всіх, і кожна друга впроваджує план заспокійливості - він повинен бути неоднорідним холодним. Якщо ви не визначилися більше однієї особи про вашу надзвичайну ситуацію, то повідомте кожну з них про поінформованість інших - їх дії повинні бути узгоджені так, щоб не повторювати / дублювати один одного, не дратувати відповідні органи з тими ж дзвінками, а також не відповісти на багато з провідних питань від пошукових систем. Час життя.
9. Навігація Забезпечити себе надійним укриттям, якщо подальший спуск неможливий через рельєф / травми / переохолодження. Не клеїться через снігові карнизи, через тріщини - доля не дасть фольги ідейоз другий шанс в один день.
10. Надайте пошукові системи можливість виявляти – яскраві речі, кров на снігу і т.д. Вам не потрібно стояти і розтушувати на вершині горла, розмаїття дорогоцінної міцності - в горах, швидше за все, ніхто не почне вас, а особливо там, де потерпілий зазвичай відходить. Збийте з льодом пік / карбіном / іншим металевим предметом – такі звуки перевозяться в горах на довгих відстанях. Краще, що це було відразу зрозуміло, що це людина - зробити подвійний, наприклад, удари з невеликими паузами між серією (коли все можливо на моїй частині було зроблено, я більше 2 годин з усім, що я міг би збити кришку титанового горщика - трохи більше мука - на його дно, перетворюючи гончарів у всіх напрямках навколо нього і він врятував моє життя - кілька годин до запланованого припинення пошуку, одна з загонів вийшла чітко до цього звуку).
11. Якщо вам довелося організувати нічний відпочинок / bivac, зробити все, щоб захистити себе від заморожування і диких тварин з одного боку, але з іншого боку - не пускати себе вимикати і падають під будь-який соус (коли я втратив свідомість вранці, я зрозумів, що після сальвації це буде найбільш смішна смерть, і застрягти себе під щік і під бороду в м'яких тканинах гострих предметів, худаючи на них, мій голова почав худнути, торкатися в біль і я знову стрибнув).
12. Подбайте про будь-які ресурси, які у вас є - вода, газ, тріщини, цукерки тощо. Тепер ви не голодуєте достатньо, щоб непристойно з'їсти те, що вам потрібно в два або три дні.
13.00 р. Не намагайтеся компенсувати втрату вологи тілом, всмоктуючи сніг - через добу ясна і губи набрякають кровоточивими ранами, і ви не будете п'яні.
14. Бог знає його. Я буду. Я буду. Поставити себе, це може бути простіше, щоб щось попросити в голову.
Я, тут ми йдемо. Шановні відвідувачі! Спілкування постійно з однодумцями, я зрозуміла, що більшість скельників і покоїв вважають, що поняття «солоді / мокрі авальани» виникало, де є вологий сніг – або в невеликих горах, або навіть в офшорному сезоні. Відшкодуйте цю неоднозначну форму. Найдовший морозний пуховик за лічені секунди руху в авальанській масі на великій швидкості стає мокрою (незалежно від температури навколишнього середовища). – вірити мене, людина потребує зовсім трохи!
Висновки.
Я почав поважати снігу, хоча я не зупинився на горах цілий рік. За останні 3,5 роки багато пояснювальних робіт проводилося не тільки серед гірських туристів / лижників / лижників / дощовиків, але й на запрошення співробітників Міністерства надзвичайних ситуацій.
Драйвери Avalanche не завжди забезпечують точну інформацію. Цього року ми перевернулися до фахівців на АЗК «Аваланче», який і де, дав нам гарантію, що нічого не буде йти в будь-яку точку. Чоловік з ім'ям відомий по всій країні сказав буквально: "Ви знаєте, хто я?" Я особисто гарантую, що все, що повинно вийти в цю область вже знизився. Авальничий сезон знаходиться тут. Наступного дня в декількох кілометрах від станції "Аваланче" ми підіймали сходження. Не сподобалося схилу. Щось на оповіщення. Я сказав, що хлопці, щоб зупинитися, і я взяв сніг лопати і почав копати. І, шкода, в ударі... У верхній частині 10 сантиметрів м'якого снігу, потім 20-30 см майже льодова дошка, а під нею 1,5-2,5 метрів мокрого сірого дуже великого гранульованого снігу і в минулому році вологої трави. Хлопці змінилися обличчя. У цей день кожен думав про значення отриманої інформації від фахівців, ми повернулися до табору і закінчили цей день з таким півднем. І наступного дня ми пішли в різному напрямку, де нам не потрібно ніяких порад (на протязі багатьох років досвіду) і розчинилися в морозильну висоту.
до Не покладайтеся на алвольфи / стрічки / бджоли / зонди / собаки ... Так, вони додають шанс виживання, але вони не гарантують нічого. Після того, як моя надзвичайна ситуація, я взяв участь багато разів на пошук і вилучення «недавніх жертв». Картина пригнічує. Мутильовані тіла, зафіксовані у всіх нездатних позах, легені забиті снігом, ніздрі, очі, вуха ... А години-години часу, що витрачається, згортаючи кубики стисненого снігу, щоб потрапити в тіло, а також не розбити його при витяжці. Скло. А дивлячись на тіло заморожені в вигнутій постави (леги навіть голові досягалися з підборами!) в крутому дорогому обладнанні, прив'язаному для перевезення на круті лижі, а потім прикріплюється до трахракового щита з мотузками, ви починаєте розуміти, що нічого не врятує мене, якщо це не за заповітом Бога.
до
Джерело