Народження Ашана.

Сім'я Мулера. Це найбагатша сім'я у Франції. У світі вони найбільш відомі для володіння мережею гіпермаркетів Ашан – Європейського Валь-Марту, якщо ви будете.

Парадокс сімейства Мільєрів полягає в тому, що жоден з його членів на Списку мільярдерів. І це з річним надходженням Ашана всього 36 млрд євро! Чому? Що стосується всіх компаній, які належать сім'ї, є рівномірно розподіленими серед усіх її членів. Виявляється, не існує індивіда, який може похвалитися нездатним багатством, але вся родина є однією з найбагатших в Європі.

Почати

Сім'я Мулера простежує свою історію назад до дуже довгого часу. На початку XX ст. вони славляться досить успішними промисловцями Франції. Вони були розпущені пряжі. І вони зробили це дуже успішно. Оскільки наша історія ще більше підключена до мережі магазинів Auchan, вона буде доречна асоціювати її з Gerard Mullier Jr. Він народився 13 травня 1931 року. У той час, його батьки, Джерард і Марі Муллер-Кавройс, жив у місті Рубайкс, на Руе Анрі-Босу. Герард був першим За давньою родинною традицією (до речі, ці традиції мають багато мовників!) Він був названий батьком.

Герард Жр., знову за традицією, як і всі члени родини Мулерів, навчаються в школі Nore-Dame de Victoire. Він не навчався блискучо, а його батьки перенесли його в школу-інтернат в Дункірку, де директор був П'єр Леджен, один з братів Ґерарда бабуся. Коли він перетворив 16, батько відправив його до Майфілдського коледжу у Великобританії – тут Герард навчився грати іргбі і більярд, а в той же час говорити англійською.

Зростали сім’ї, коли Ґерард. Тоді прийшла Друга світова війна. Час застій по всій Європі. Однак, Мулері пережили цей період без видимих проблем. Тим не менш, Герард Ср. почав розуміти, що в виробництві самостійно ви не можете далеко. У той час роздрібна торгівля почала отримувати імпульс. Це було простіше і вигідніше, ніж виробництво. На прогулянці цього гіп, родина Мулера відкриває свій власний магазин, який був названий Філдаром. Алас, це венчурне підприємство зарекомендувало бути недійсним.

На текстильному інституті Rubet, де навчаються всі діти виробників текстилю, німець залишився на короткий час - тільки один курс. Вступ до сімейного бізнесу.

Причиною цього стала непристойна бажання юнака кидати в бій якомога швидше – зробити бізнес. Бізнес. В цілому Герард в той час відрізнявся реальною пристрастю, якщо не обсесія, щодо роботи. Він не тільки дав їй багато часу, але спробував зробити все можливе. Після того, як він навіть кинувся особисто ремонт машини, яка вилетіла прямо на роботі. Алас, він не був майстером в цьому питанні. Джерард Муллє загубив два пальця на праву руку.

Тим не менш, сім'я оцінила зеал Джерарда. Незабаром він почав просуватися в сервісі. У 1958 році вже був директором з продажу. Згідно з яким кожен з них отримав рівну частку в усіх компаніях, що належать сім'ї. У той же час Мюллер ніколи не брав партнерів для бізнесу з-за кордону. Це також одна з традицій сім'ї (до речі, одна з цікавих точок також полягає в тому, що після весілля чоловіки родини Мулерів додають до свого імені ім'я дружини. Ґерард в підсумку став Муллє-Матія, після його весілля на Бернадінці.

Продовжити виробництво основного бізнесу родини Мулерів. Роздрібна торгівля не сплачувала час. Тим не менш, це не припинило родину від спроб. Неприємні спроби, що рано чи пізно були рости в щось більше.

У 1960 році Герард Мулер Ср. пішов до Американського містечка Dayton для семінару, організованого НКРР, який шукав покупців серед французьких роздрібних мереж для її касових реєстрів. Семінар був проведений певним Бернардо Трурило, стійким прихильником концепції магазину самообслуговування. Для зниження витрат персоналу, але також для зменшення цін відповідно до масштабу економії. На додаток до самообслуговування та знижки він пропагував ідею супермаркету з прибудинковою парковкою, завдяки яким клієнти можуть приїхати до авто.

Натхнений Герард Ср. послав Герард Жр. на семінар. Останній миттєво перетворюється в гарячий супровід нової форми торгівлі і відразу ж займає бізнес - без думки двічі, відкриває перший магазин самообслуговування у Франції.

Мюльєр реалізував, що супермаркети були майбутніми. Він вирішив спробувати відкрити власну в Франції. Так, якщо це не для поїздки в Сполучені Штати, ми не можемо побачити знаменитий магазин Ашан, який став символом бізнесу Франції, і зробили сім'ю Мулера дуже багатим.

Народження Ашана

6 липня 1961 року у Франції відкрився перший магазин Auchan. Природно, згідно з сімейною традицією, кожен учасник сім'ї отримав однакову частку в магазині. Тим не менш, одна річ - Джерард Муллер почав бізнес з партнером. Чому? Це те, що сім'я відреагувала на нову ідею. Вони розглядаються дуже ризикованими і вирішили спробувати його окремо від загального бізнесу. Якщо це не виходить, втрати не будуть настільки помітні. Саме тому Герард повинен знайти партнера. На щастя, він знайшов його. Промисловий Мішель Сегар інвестував 600 000 франків в Ашану за 50% акцій компанії. Jimmy Choo, Bally, Lardini, Sergio Rossi, Aquazzura, Giorgio Armani, Pal Zileri та ще 100 преміальних брендів відтепер можна купити у розстрочку* А сім'я отримала партнера, хоча вона була всупереч її принципам.

Звичайно, молоді підприємці не мають досвіду в роздрібній торгівлі. На першому, Джерарді та Мікеландлі зробили багато помилок. Це природно призвело до деяких неприємних наслідків. Збитки за перший рік операції склали 200 тис. франків! Це була сумочка для невеликого супермаркету (у разі, якщо ви дивитесь, перший магазин Ашана складав лише 600 кв.м з 30 працівниками). І це незважаючи на те, що засновники намагалися працювати максимально економічно.

У той час сім'я почала думати про закриття магазину. На щастя, відіграла мудрість Герарда.

Звернувшись до свого сина, щоб вийти з боргу, Джерард Ср. назвав його відповісти: «Ви все ще нічого не заробляєте!» Ви не можете це зробити, або це втрати! Герард Жр не знав, що сказати. Він не вірив у можливість успіху. Але мій батько був хорошим учительом. Після того, як пауза, він оголосив, «Я даю вам ще три роки». Про нас Тим не менш, Герард Ср. висувають одну умову: Сегар повинен вийти з бізнесу - Сім'я Мулера не переносить партнерства. Сегар не повинен бути: він сам збирався залишити некомерційний бізнес.

Ці три роки були дуже плідними. Перший, Мішель Сегар залишив бізнес. Він захотівся. На додаток, сім'я Мулера не хоче, щоб він був частиною свого сімейного бізнесу в майбутньому. По-друге, Герард почав вчитися від досвідчених фахівців збуту. Про те, як поставити знижки на товари. Це були цінні поради молодого підприємця.

Як тільки Герард став повноправним власником, він мав другий вітр. На зустрічі з французькими бізнесменами, які були більш успішними в роздрібному секторі. Вони були досить готові поділитися секретами успіху. З Маркельом Фурнієром, власником мережі Carrefour, було переоцінка для Герарда. «Фурнієр продемонстрував, що продаж 100 коробок печива з розміткою одного сантиметра набагато вигідніше, ніж 10 ящиків з розміткою 10 сантиметрів», - згадує Мулер. Він пояснив на пальцях, які суть знижки.

Auchan відправляється з продажу товарів дуже дешево. Це стає європейським вальс-Март. Природно, це не може приваблювати нових відвідувачів в магазинах. Продажі пішли. У 1967 році в Ронке відкрився величезний гіпермаркет Auchan. Площа 12 тис. кв.м. Ашан стане серцем родини Мулерів.

З розвитком мережі, а також розробленим механізмом. Магазини Auchan завжди намагалися прийняти нові тенденції в торгівлі. У 1977 році Ашан почав винагородити своїх співробітників з акціями компанії. В результаті в руках співробітників компанії було близько 17% всіх акцій Ашан.

У 1981 році з'явився перший магазин за межами Франції. Це був гіпермаркет Alkampo, який відкрив свої двері в Іспанії. Інші країни Європи з Іспанії. Сьогодні Ашан займає серйозні позиції у Франції, Іспанії, Росії, Італії, Португалії, Люксембурзі (тільки один гіпермаркет відкритий тут, але не більше), Польща, Аргентина, Угорщина, Марокко, Китай, Тайвань, Румунія, Мальта та Україна. Ашан не доступний в США та Канаді з явними причинами. Не можна конкурувати з Wal-Mart.

У Росії перший авчанський гіпермаркет відкритий в 2002 році, біля Москви, в Митищі. Тепер у нас є 15 гіпермаркетів і 4 супермаркети Ашан – від Санкт-Петербурга до Сибіру. У 12 країнах і 186,000 співробітників є 1,136 магазинів. І відповідний оборот становить 37 млрд євро. Ґерард Ср. має право надати Герард Жр. ще три роки, щоб виростити бізнес. З тих пір бізнес вирощував, а сімейні цінності найбагатшої родини Франції мають багатопліфіковані.

Сімейні цінності

Сьогодні мережа магазинів Auchan включає такі відомі бренди як Decathlon, Leroy Merlin, Kiloutou, Obi, Norauto, Saint-Maclou, Kiabi, Phildar, Sonepar, Pimkie, не кажучи вже про однойменний дисконтер Auchan. Це не повний список брендів. 83% від Ашана проводиться Мюллером кланом. Відсоток 17% розподіляється серед працівників.

Всі члени сім'ї мають рівну частку в кожній компанії. Це одна з основних правил сім'ї, укладених договором.

У 2006 році Ґерард Муллє приступив до прямого управління Ашаном. Він був 75 років. Тим не менш, він все ще бере участь в компанії. Мулер - голова ради директорів. Ашан залишається приватним підприємством.