Темна сторона Steve Jobs

Я добре розумію, що Американські ЗМІ зробили Steve Jobs просто реальний ІТ-ікон, свого роду непристойний ідеальний шукач людини, творчий гуру, великий бачення і успішний бізнесмен-інноватор в одній пляшці.

По суті, звичайно, реальний Стів був далеко від усіх цих епітетів (принаймні більшість) - він був у багатьох способах звичайної людини, проте з власними особливостями. Як один з своїх близьких друзів поставив його: «Свідомий секрет, що успіх гарантований не приїжджає до смарту і смарту, а до обсесивних психопатій. ?

Сьогодні Я даю переклад деяких зразків біографія Steve Jobs, опублікованих в США в жовтні 2011. Написав екс-редактор Вальтер Ісааксон, 600-сторінкова робота базується на більш ніж 40 інтерв'ю з самими роботами, а також багато розмов з сім'єю, друзями і колегами - знову, виключно на реальних фактах.

Ісааксон пішов з порадою дружини голови Apple і не приховує неприємних моментів життя і особистості робочих місць. І хоча ми не можемо сказати погані речі про мертвих, я поламаю цю немову традицію - так, спогади про Steve Jobs, просто чоловіка ...

Меблі

З спогадів дружини.

«Дуже важко влаштувати власний будинок. Як холост, жив у будинку з одним матрацом, столиком і парою стільців. І навіть коли він мав сім'ю, трохи змінився. Він прагне до досконалості в усьому, і досконалості займає час.
«Для вісімнадцяти років ми обговорюємо наші майбутні меблі в теорії», - сказала дружина Лорен Поелл. Наприклад, Стів дуже дивний, чому потрібно диван.

Про компроміси

Для роботи, які миючі машини споживають менше миючих засобів і води, а також м'якші, ніж їх американські аналоги, чисте забруднення. Але цикл прання в два рази довше.

Самі роботи сказав:
«Ми обговорювали з родиною, що ми можемо зробити. Що більш важливо: чистий одяг всього за годину замість одного і половини, або дружній одяг, який триває довше? Чи потрібна вода?

Ми обговорили про те, що в будь-який час на обід протягом двох тижнів. й

Склад

«У мене була нездатна можливість визначити вашу слабкість, зрозуміти, як можна приниження», – говорить один з своїх друзів на роботі.

Відповідні роботи відмовилися від визнання власної дочки, часто зайняли паркувальні місця для інвалідів, подрібнили на підлеглих і кричуща, як дитина, якщо щось не працює. Я пам'ятаю, що він дрочить на поліцію, яка вагалася, щоб випустити штраф за надлишок, а потім поїхав на однакову швидкість.

У ресторані він міг змінити страву, що він не схожий на три рази.

А один день в номері Нью-Йорка готелю в десяти годину ввечері він раптом ставився до нього, що фортепіано було в неправильному місці в кімнаті і він повинен бути терміново переміщеним, місцева полуниця не добре для будь-якого, а квіти не такі ж: він вимагав калу.

І коли на ніч всі свої кошики були остаточно виконані, і недбалий помічник приніс йому необхідні квіти, він, нарешті, оголосив, що її костюм був «розпушування».

Про досконалість

«Машини і машини в своїй фабриці розфарбовувалися і перефарбовувалися багато разів, в той час як він фанатично вибрав колірне рішення», Ісааксон пише про запуск виробничої компанії NeXT, створеної Роботами в кінці 1980-х років. В результаті були білосніжні стіни, чорні шкіряні стільці за $ 20 тис. і на замовлення дорогий унікальний сходинок.

Він наполягав, що обладнання на 165-фузійно-довгій лінії збирання iPhone встановлюються в неприродному режимі для збирання, але тепер було зручно для будь-яких відвідувачів заводу, щоб спостерігати процес монтажу друкованої плати.

І навіть в кінці свого життя, в той час як в стаціонарі він переглядав 67 медсестри, перш ніж забрати три вподобання, які він дозволив шукати себе перед смертю. І коли пульмонолог спробував покласти на роботи, які під впливом найсильніших седативних, маски, він похилого відірвати, перемішуючи в підплетених мовах, що він не схожий на її дизайн, і попросив привезти п'ять інших варіантів маски для вибору найбільш успішним.

Про запозичення

Стів Робота в інтерпретації Ісааксон не є великим винахідником або баченням, але талановитим випробувачем, який зміг зробити ідеальний, який був створений іншими людьми.

Отже, характерні риси комп'ютерів Macintosh, мишки та ікони на екрані, роботи, запозичені з інженерів Xerox PARC, коли він відвідав їх у 1979 році. У 1996 р., п'ять років до того, як iPod з'явився, але за даними Steve вони були «повною ламе. й

Смартфони, які продаються в 1990-х роках, «здійснили стільки гравців» – iPhone було введено в 2007 році.

Ідея IPad належить інженеру з Microsoft, дружина якого була друзів з роботами. "Цей хлопець просто помочився мене, - сказав він. Він сказав, що Microsoft збирається змінити світ, знищивши ноутбуки з планшетами, і Apple мала отримати ліцензію на програмне забезпечення Microsoft. Але вони зробили все неправильно. Їх пристрої мали стилус, який як смерть.
І коли цей чоловік в Microsoft, який мені довелося взаємодіяти з усіма часами, почав цю розмову, ймовірно, протягом двадцятого часу я отримав так сердитися, що коли я отримав додому, я думав, "Захопити їх все!" Я покажу, що таке реальний планшет. й

І навіть всередині власної компанії, іноді запозичені ідеї. Джонатан Ів, дизайнер Apple, який розробив iMac, iPod і iPhone, розповів, як часто приписали свої ідеї, вибираючи кращі з декількох.

Творчість.

Робота чітко вгадала, що буде успіхом, але не завжди уявити, що це може бути. Він колись сказав копіювальник James Vincent, що його текст для iPad був «повною ламе. й

"Що ти хочеш? Ви не сказали, що потрібно, він почав сперечатися. І Робота просто вибухнула. "Ви повинні сказати, що ви хочете."
«Що потрібно показати, і я знаю, що це «це», коли я бачу це! й

"Я знаю, коли я бачу" це його кредо. Тільки абсолютна досконалість може задовольнити роботи.

Він не схожий на командну лінію заголовків першого Macintosh, і він отримав розробники програмного забезпечення, щоб отримати один варіант після іншого, близько двадцять у всіх.

Коли вони почали захопити їх, і вони заперечували, що вони мали більш важливі речі, щоб зробити, роботи потілилися так, що це було почути над підлогою: «Ви уявіть, що це так, щоб подивитися на цей квадрат з дня до дня!» Не просто невелика річ! Що потрібно зробити ідеально. й
Українська

Самі роботи не люблять бути джерелом натхнення. Ісаксон нагадує, що в його найгіршому настрої він бачив роботи на день, який почав продаж телефонів Android з сенсорним екраном. У роботі розглянуто їх копію iPhone та наданий розробником операційної системи — Google.

Згідно з керівником компанії Apple, початковим проектом позову Стів, подано до юридичного відділу компанії в кінці дня, виглядали так:
Пошкоджений Google, ви закріплюєте все з iPhone. На мій останній подих, до моєї останньої копійки на 40 мільярдів доларів у Apple рахунки, я буду боротися за вас, щоб покарати. Я починаю ядерну війну при необхідності. Я гонна знищити Android, так що ви чорти її. . ?

Про Bill Gates.

Робота реагувала аналогічно до Windows у 1980-х роках. Операційна система використовується одночасно графічний інтерфейс користувача як Macintosh. А сердитися роботи підведені Білл Ворота з Сіетл до Силіконової долини, і ось як Ісааксон описує свою розмову:

Зустрілися в конференц-залі, де були десятки інших працівників Apple, які хотіли дивитися бос атаки Gates. Робота не розчарувала своєї армії. "Ви вкрадени з нас!", він шунув. Я довіряю вас і тепер ви крадіжку від нас.

Ворота приймала тихий погляд на роботи — кожен з них знає, де прийшов інтерфейс: Ну, Стів я думаю, що ви можете подивитися на це по-різному. Ти і я мав багато сусідів, які назвали Xerox, і коли я захопився в будинок, щоб вкрасти телевізор, я знайшов, що ви вже вкрали його!

Програмна структура Apple завжди була закритою темою. Не хочу, щоб хтось прилипав до iPhone, iPod або iPad. Згідно з роботами, його створення були ідеальними, і смертники не повинні зіпсувати їх.

У новому офісі компанії Apple, він дизайнери для роботи вікон, хоча тепла була відмінною. Робота не вірила, що звичайні люди повинні дати можливість відкрити все - інакше вони можуть розбити все, він вірив.

Яблука ультразакрита архітектура iOS - флорист у порівнянні з суворими консервативними правилами своїх підлеглих довелося жити.

Різні види життя

Насправді, Steve Jobs є далеко від унікальних. Питання, які зможуть ловити ледь непрозорою модою і встигнути їздити в повному обсязі.

Наприклад, прямо зараз я бачу на вулицях Нью-Йорка тільки флерю старих і об'єктивно некомфортних ретро труби для мобільних телефонів (особливо для iPhone) під китайською назвою moshi moshi, що, здається, суперечать всім найвищим естетичним виглядам Стів - але їх продаж зараз в Нью-Йорку з страшною силою!

Я хотів би закінчитися визнанням того, що Стів, звичайно, є великим, і він має затінити всю глобальну індустрію електроніки, незалежно від того, скільки людей лікують його по-різному. Але ще раз, слова мого друга, які я процитував вище, я вважаю найбільш точну і відверту визначення природи такого успіху:

Реальний секрет, що успіх не гарантується, щоб стати розумним і розумним.