Ізраїль 300 метрів від Mount Everest повертається назад, щоб врятувати турецького сходження

Ізраїль 300 метрів від Mount Everest повертається назад, щоб врятувати турецького сходження
Я пропустив два свіжих тіла. Корпси були свіжими, тому що вони були тілами людей на тих же мотузках, які Nadav Ben Yehuda сходженнялилися, розуміючи, що вони дихали і не маючи сили, щоб рухатися, люди не лякалися в сторону, але пряжені вгору, і впав в кому і загинув. Ті, хто продовжував ходити над ними.

Коли я бачив його, я знаю. Айдін Ірмак (Туреччина), зустрілися з ним в таборі. Він був несвідомий, він не мав рукавичок, не кисневих, і котів, його шолом був вилучений. Він чекав на кінець. Інші кулони ходили за ним без підйому пальця, але я знаю, що якщо я ходив до нього, він буде штампувати напевно. Я знав, що я повинен принаймні спробувати зберегти його.

Бен Єгуда, з Айдином Ірмаком, почав спуск, прослужив 9 годин. Він був дуже важко носити його, бо він був важким. Він відновив свідомість від часу, але потім він знову вийшов. Коли він прийшов до своїх почуттів, він кричав в боці і він зробив наш спуск ще складний. Дуже повільно, але ми пішли вниз, але в деяких точках мій кисневий маска зламала, трохи пізніше ми зустрічали сходження з Малайзії, які також на останніх ногах. Зрозуміло, що подальше повернення стало неможливим. Бен Єгуда і вимагав деякий кисень для двох поранених, деякі відповіли, і це допомогло йому принести Малайзійська до своїх почуттів.

Так всі вони збереглися.

Вони опинилися в таборі, вони були евакуйовані вертолітом до Катманду. Бен Єгуда розморожує пальцями, оскільки він повинен був зняти свої рукавички під час рятувальної операції. Він сподівається, що пальці будуть збережені від ампутації.

«Я зустрівся з вибором молодих ізраїлевих, щоб піднятися на гору Еверест, що буде чудовою для своєї кар’єри, або намагатися отримати сходження на гору — я обрала другий варіант, і я зумів це зробити». Дякую всім, хто допомогло мені підготувати і навчити мене, що дав мені достатню силу, щоб вийти на гору себе, щоб звести з неї необхідну людину.

Габаритний зображення

Для посилання:
У цьому сезоні близько 50 осіб загиблого сходження Everest.
Вартість скелелазіння становить до 65 тис. дол. США, і тільки один дозвіл на сходження, виданий урядом Непалу, коштує 10 тис. дол.
Тіло загиблих часто залишаються на схилах гори через труднощі, пов'язані з їх евакуацією. Деякі з них служать направляючим для сходження. Так тіло індійської Tsevang Paljora, який загинув в 1996 році, позначається на висоті 8500 метрів і навіть має свою назву - "Зелене взуття" - від яскраво-зеленого взуття загиблого.