Історія Паралімпійського чемпіона Джесси Тетяна Довгий

Чудова і сумна історія про Паралімпійський рекордний тримач.

Американська зірка паралімпійських видів спорту, переможець 18 світових записів Джессіка Довгий на Паралімпійських іграх закінчився в Лондоні 8 медалей, з яких 5 золото і 2 срібло, і встановити новий світовий рекорд.

Не знаю, що Джессіка народилася в Росії і була названа Тетяна на пологах. 20 років тому в лікарні міста Братськ її мама відмовилася від неї. У дитини були вроджені травми - не було б тибальних кісток і кісток ніг. Мої ноги повинні бути ампутованими. Лікарі сказали, що дівчина ніколи не ходити.

Через рік дівчина була прийнята сім'єю з Сполучених Штатів – мати Біт і батько Стів. Вони дали Таня Кирилова нове ім'я – Джессіка Довг. Протягом багатьох років Джессіка стала всесвітньо відомою спортсменкою, але весь час вона мріяла відшукати власну матір з Росії.

Програма «Живе повітря», яка повітря на телеканалі «Росія 1», зуміла знайти російську родину Джессіка. У невеликому селищі, тисячі кілометрів від Москви. Програма була трансляцією сестри Паралімпійського чемпіона Анастасія Валтишева.

У віці 8 років вона знала сестра. «Я дуже дивився. Моя мама - сказав вона дуже красива. Вона сказала, що вона була важко говорити про це, і я не запитав більше питань, Анастасія згадувала. - Але іноді я думав про неї. Я думав, що коли я повернувся на ноги і працював, можливо, я знайшов її. За словами дівчини, вона тільки недавно знайшла, що її сестра була і де вона була весь цей раз.

«Я дуже рада, що вона знайшла. Я так гордий, щоб мати таку сестру і що вона зробила. І, звичайно, я хотів би зустрітися з нею, якщо вона хоче, - сказала Анастасія Валтишева.

Пошук російських родичів Джессіка Довг був проведений кореспондентом Вікторія Петрова. Згідно з нею, вона тривала – близько шести місяців. «Я зустрілася з тим, хто може: з лікарні, і з людьми, які можуть допомогти на місці. Одна людина допоміг мені зробити запити. Я збирав всі сертифікати, виписки з лікарні, отримали на площині, пішли в Іркутськ, в Брацьк, поїхав через села і знайшов Настя і матір її, сказав Вікторія Петрова.

Виявилося, що Джессіка Довг, крім Анастасії, має брат і сестра – близнюки. Наймолодші сестри знаходилися з інвалідністю. За словами Анастасії Валтишевої, її мати не соромно за хвилину, чи залишити хвору дитину в сім'ї або ні. Тепер вона не могла залишити дівчину в лікарні.

Олег Валтишев, батько Джессіки Довгий, розповів, як він і його дружина зробили, що долісне рішення для своєї першої дочки. Чоловік прийняв, що він не був готовий до народження дитини інвалідів. Він був 17 в той час, і його дружина була 18, вони не одружені. За словами Олега Валтишева, він побачив дівчину в стаціонарі і захотів взяти її додому. Але, очевидно, персуазія лікарів вплинула – це буде складно для дуже маленьких батьків, щоб підняти дитину від інвалідів російською мовою.

Джессіка Довга розповіла про бажання знайти родичів в Росії в інтерв'ю з кореспондентом газети «Радянський Спорт» Микола Роганов. Журналіст відмітив, що історія спортсмена шокувала його і весь редакційний відділ. «Я пішов на Олімпійський басейн», - згадує він. Джессіка Вона хотіла приїхати до Росії і поговорити з матір'ю.

Атлет прийняв, що коли вона була підліток, не було такого бажання. Зрозуміло, що американські батьки були вихованцями, і, можливо, загиближилися від батьків, що залишилися в Росії. Але тепер, згідно з кореспондентом, вона хоче приїхати до неї і поділитися своїми успіхами з сім'єю.

За словами журналіста, Джессіка знає дуже мало про російську сім'ю, вона може сказати лише прощати російською мовою. Вона дуже позитивна до її матері. «Я говорив на неї тільки сім і півтора хвилини, але я зрозумів, що вона хотіла приїхати сюди, щоб сказати, що вона не була відступена матір'ю, що вона зробила все правильно», - сказав Роганов.