Армістика на Різдво 1914

Це історія того, що сталося на заході Першої світової війни, на Різдво та Різдво Христове 1914 року, між британськими та французькими солдатами з одного боку, і німецькими солдатами.

Різдвяне свято - це особливий відпочинок, тому навіть солдати на фронті отримали багато посилок з дому, в якому крім теплого одягу, медикаментів і листів, були різдвяні подарунки, і навіть гірлянди ялинових гілок.

70895

Увечері 24 грудня німецькі солдати почали прикрашати свої траншеї і співати різдвяні колядки, до яких британська піхоти відповіла співом англійськими колядами.

9459595

Німецькі солдати порушили у розбиту англійську, «Щодо тебе, англійці!» Відповіла відповідь: «Таке вам, Фриц, але dinna o’er з'їсти себе, вони ковбаси! й

І обидві сторони продовжили щіпку і слухати один до одного. Деякі солдати почали переходити на нейтральну смугу для обміну різдвяними подарунками - шоколадом, сигаретами та різними дрібницями. Солдати показали один одному фото своїх сімей, обмінних сувенірів для пам'яті. Трохи пізніше, останні вороги навіть відіграли футбол на нейтральному провулку.

Навіть артилерія була безшумною. На поле бою за місяць допускаються ті тіла загиблих солдатів. Проведено спільні послуги з похорону осені.

трюс поширився на інші ділянки фронту, і існує безліч історій футбольних матчів між протилежними сторонами. У багатьох секторах триватиме 25 грудня, а в деяких областях до Нового року.

р.

Бруце Барнсфатер, який служив в Британській армії в той час, написав:
Не пропустіть цю унікальну і дивну Різдво для будь-якого. Я помітив німецького офіцера, лейтенанта, я думаю, і будучи невеликим колекціонером, Я наказав йому, що я вибрав деякі його кнопки. Я вивів мій дротяник ріжучих і, з декількома крадіжками рухається, зняв пару його кнопок і поклав її в кишеню. І подарував йому дві мої в обміні. Нарешті, я бачив, що один з моїх машинних гармат, який був трохи недосвідченого барбекю в цивільному житті, був різкий неприродно довге волосся obedient Bosch, який був хворим на коліно на землі, а автоматичні ножиці зрізають назад голови.

У цей день кожен був у великому настрої, свято зробила можливим для того, щоб забути про суворе побутове життя. Кожен був дуже щасливий з трюком, з рідкісними винятками, звичайно. Одним з таких виняток був молодий корпоратив 16-го Баварського заповідного фонду, Адолф Гітлер.

р.

Різдвяний трюш - яскравий символічний момент миру і людства на тлі одного з найбільш драматичних подій сучасної історії.

р.

3610Р. 4200Р.

р.