Про закони, заперечення та зміст життя

Вибір пізнавальних сюжетів про випадкові візерунки, надихаючи подвигів, суб’єктивності та значення життя.

Хто з дому?

На початку 70-х років дія відбувалася. Професор психології та права в Університеті Станфорда Девід Розенхан (David Rosenhan) провів цікавий експеримент. Він вибрав вісім кращих нормальних людей по відношенню до: три психологи, психіатр, педіатр, художник, домогосподарка і аспірант. Всі вони пішли на психіатричну клініку, як люди, які були «попереджені про їх психічне здоров’я». Хто сказав, що правда про себе і їх стан, крім однієї деталі – вони нібито чують голоси говорять «порожній», «глухий», «кнок». Всі вони вважалися психічно хворими. Всі вони відправили в клініки.

Відразу після госпіталізації вони сказали лікарям, які відчували себе і не могли чути голоси. Вони лікувалися на 7 до 52 днів і поводяться як нормальні люди.
За результатами лікування сім діагностували за допомогою хізофренії, один з маніко-депресивним психосом. Після виписки з клініки, їх стан описав лікарі, як «покращені», «в ремісії», але не лікар вважати їх відновленим. Не знаю, що вони були здоровими.

Після того, як були опубліковані результати експерименту, всі психіатричні клініки випитали їх, кажучи, що такі грубі помилки неможливі. Професор Розенхан запропонував повторити експеримент, кажучи, що він відправить їм ряд уявних пацієнтів. Клініки дуже ретельно діагностували наступні 193 пацієнтів, а 41 з них діагностували «псевдопатія».

По суті, професор не відправив одну людину до клініки.

Кар'єра

Повідомляючи про те, що Батьки були більш популярними, ніж Ісус, КЛЮЄ, Техас, організували спалювання компакт-дисків гурту. 13 серпня 1966 р. в прямому ефірі. Наступного дня, в неділю, блискавка, що застрягає вежу KLUE. У лікарні завершився майже все обладнання, а директор новинної програми.

Історія татар

, Україна

Я хотів зробити минулий рік сніг, і вони сказали мені, що я повинен зробити щось про металопрокату. Я протистоявся і живила. У скандалі тривав чотири дні. А на п'ятому я прийшов і сказав: "Окай". Я хочу зробити мультфільм про Леніна. «Що таке кіно?» Ну, я кажу, Ленін був дуже життєрадісна людина. Я зроблю смішний фільм про Леніна, кожен сміється. Вони усвідомили, що вони будуть ставити квитки на стіл для такого фільму. «Чи не будемо говорити про Леніна?» Я відомий режисер, хочу розповісти про Леніна. Я пішов на два тижні і запитав Леніна. І я думав, що фільм буде засновано на оповіданнях Зощенко про Ленін. І ви отримали те, що ти хочеш, але не про Леніна! І я зробив "Сніж року."

У захисті мес

Всім відомо, що пеніцилін був відкритий випадково. Але я дивлю, скільки чинників необхідно збігатися. Головну роль у відкритті відіграли недбалість Фламінга - після дослідження він не стерилізував страв з домашніх тварин, але кинув їх в будь-яку точку. Тільки один раз на два тижні він очищається рублом і змивається чашками антисептичним.

Одного разу, на початку вересня 1928 року, після повернення з відпустки він пішов в лабораторію і побачив звичний маршрут. Перед тим як залишити, замочивши пару десятків культур стафілокока від кип'ят, абсцесів і запалених тканин носа, горла і шкіри. Чашки кладуть в ванну, половину заповнені лісольом. Перед прийомом мийки він помітив дивність. У середині однієї з стаканчиків виросло патч цвілі, і не було бактерій навколо країв. Вона виглядала, як цвіль знищила їх. Цей випадковий відкриття заробить Фламінг Нобелівської премії - цвіль пізніше стала пеніциліном.

Плівка збігів, що призвело до того, що цвіль виросла, і Фламінг помітив її, надзвичайно малоймовірно. Перш за все, вікно було відкрито і спори цвілі проникли з вулиці; стафілококок в чашці, не дивно, не пройшли інкубаційний період; з 27 липня по 6 серпня температура була ідеальною для росту цвілі - від 16 до 20 градусів Цельсій; потім досить тривалий період теплої погоди, достатній для стафілокока для розмноження; повернення з відпочинку, бламінг взяв цю чашку. Нарешті, це була чашка, яка не ковзала в антисептичну, яка знищить як цвіль, так і бактерій.

На охорону.

Коли Самуїл Джонсон опублікував перший істинний словник англійської мови, делегація поважних старих жінок прийшов до нього, бажаю похвалити його не в тому числі одне непристойне слово в словнику. "Як солодкий," Johnson відповів, "що ви спеціально шукали словника для всіх незрозумілих слів."

Тематична реальність

767222

Кілька років тому міська рада італійського міста Монза заборонила власників золотих риб з утримання їх в акваріумі з вигнутими стінами. Тому що це жорстоке риба - вони будуть спотворені погляд на реальність.

Швидкість реакції

Кращий приклад швидкої зміни в медіа позиціях був заголовком французьких газет після польоту Наполеона з острова Ельби (1815).

День Один: «Корсика Монстр Безкоштовно!»
Другий день: Усюрпер втік з острова Ельба.
Через кілька днів: «Бонапарта знаходить підтримку в провінції».
Наступний етап: «Наполон і його війська наближається до столиці».
Апотеоз: «Париса спалює Його величність імператора!»

Людина.

Дашрат Манджі, індійський селянин, належалий нижчому литі і жив у бідному селі без лікарні. Прямий шлях до цивілізації - сусіднє місто - заблоковано скелястою горою. Довгий і некомфортний. Після того, як дружина Дашратха, сходження на гору, впала і була серйозно травмована. Вони не можуть допомогти в часі, і скоро вона загинула.

селянин взяв лопатку, молоток і черепиця, і пішов, щоб поламати дорогу в гору. З кожним днем він пішов на випічку, викопавши каміння (у деяких джерелах кажуть, що він працював у вечірках, після роботи в поле). Сусіди називають його божевільним. У місцевому уряді, нудьгували в лізі і не вистачає грошей, не підняли пальця, щоб допомогти. З 1960 по 1982 р. до 1982 р. практично сльозити гору і зробити його шлях через неї. Тепер подорож до міста почав приймати лише годину пішки. Всім Индия знала його як «люда, яка видалила гору». Коли загинув Дашрат, уряд дав йому похорон.

гриб

Сарах Вінчестер, вдова засновника Winchester, належить 50% компанії. Що заробив її $1,000 в день (приблизно $22,000 на дату). Вона подумала, що вона була погана. Вона боїться, що вона була захоплена духами всіх людей, які загиблими з хардкорними гвинтівками і вирішила вибити їх з стежки.

Сара придбав восьмикімнатний будинок в Каліфорнії і вирішив, що до тих пір, поки будинок продовжував будувати, вона не вмирає. А будинок почав рости. Збудовано 24 години на добу, сім днів на тиждень за 38 років, додаючи більше і більше номерів до нього. Будинок мав близько 150 номерів, два бали (який ніхто не використовувався), 40 спальні, 13 санвузлів. Будинок був побудований без майстер-плану, тому він має двері, які відкриваються в стіни, сходи, які призводять ніде, порожні вікна.

У 1922 р. Сара загинув серцевий напад на сонці.

Люди.

З 1923 по 1940 рік Микола Вавілов та його співробітники зробили 180 експедицій та зібрали найбільшу колекцію культурних рослин у світі - понад 250 тис. зразків. Перший генний банк світу.

Під час війни у згоді Ленінграда, 16 кімнат Всесоюзного інституту рослинництва, де ця колекція збереглася, були фактично фаршировані харчовими продуктами. Все було з рису до картоплі. З 14 співробітників інституту, 9 помер від голодації. Збір залишався неактуальним.

Сам Вавілов був ув'язнений у 1940 році. Вони склали 400 разів. Загинув в’язниці у 1943 році.

Вентилятори

Lance Edward Armstrong - американський дорожній велосипедист. Армстронг: Одного разу лікарі виявили рак головного мозку, рак легенів і рак яєчка. Я був запропонований кинути спорт, але я трахнув всіх, і, з відновленням, виграв Тур де Франція в п'ять разів поспіль.
Протягом трьох років після операції та хіміотерапії Армстронг отримав перший тур де Франс у 1999 році. Італійський цикл Філіппо Симеоні звинуватив його допінгу. У відповідь Армстронг обіцяє, що він не дозволить Симеоні виграти будь-яку забіг, в якій він буде конкурувати. І він зберіг свою обіцянку.
У найсильніших гонках 2004 року майже весь трек пофарбував наступаючими слоганами для Armstrong. Француженський спрай на обличчі. І поки він виграв.

Увійти

719,700

У Нью-Йоркських школах пройшов простий експеримент. 400 п'ятих сортів були надані деякі прості тести. Після завершення завдання, одна половина була оцінена для того, щоб бути таким розумним і іншим, щоб зробити хорошу роботу. Після того, як всі були надані два нові завдання - ще складніше, інші простіше. Вибір.
Цікаво, 90% студентів, які були оцінені за їх старанність, обирали більш складні тести, а більшість розумних обрали більш простіші. Розумні люди вже зарекомендували, що вони розумні і не хочуть сумніватися в цьому факті.

До речі, психологи вірять, що коли людина затримує останню роботу, яку він повинен робити довгий час, це також страх провалу. Якщо мені більше часу, я покажу всіх шедеврів. І так -- Я просто не встиг.

Ультралегкий туризм

У 1955 році Емма Ровна Ворвуд прочитав статтю в Національному географічному просторі про найдовший ходовий маршрут за допомогою Апалячії (3,489 км). У статті зазначено, що лише п'ять людей вдалося перенести її в один сезон і що, звичайно, ніхто не може. Матема була 68 в часі, мати одинадцять дітей, бабуся двадцяти-три і великий Жінка думала, що вона була гарною ідеєю. Вона пішла в кросівки і взяла з собою тільки армійський ковдр, клоак, пластикові душові штори, аптечка, одна зміна одягу і невелика поставка їжі. Всі Вона не мала карти, компас, довідник, намет, спальний мішок і рюкзак. Її раціон складається з яловичини, сиру та горіхів. Вона знайшла решту їжі в лісі.

Вона втратила 15 кілограмів, її розмір взуття збільшений від 8C до 8D, але вона прогулялася весь маршрут 142 днів. У 5 років вона проведе цей маршрут знову. А потім знову. На 75.