Марк Закерберг на програмістах, ідеях, ризиках та грошима

• Я ніколи не думав, що Facebook повинен бути прохолодним, він повинен бути корисний.

• Коли ви ви віддаєте тонну коду на ніч, це результат.

Facebook не було створено для компанії. Facebook було створено для виконання соціальної місії: щоб зробити світ більш підключеним і відкритим.

• Коли ви використовуєте щось з друзями, з сім'єю, ви станете більш прикріпленими до неї.

• Соціальні медіа не є альтернативою дружби, це продовження його. У кіно [Суспільна мережа] це не так. Насправді, історія Facebook досить нудна. Ми просто сиділи і кодовані протягом 6 років.

• Найголовніше в бізнесі є зосередження на створенні чогось важливого. Я був просто працювати над тим, що я хотів використовувати себе.

• Якщо у людини є мозок, він просто не має морального права працювати за себе, надаючи більшу частину свого часу і результати його досягнень до свого роботодавця.

• Наші співробітники мотивують те, що вони є частиною нашої команди. Не просто Facebook, це власний Всесвіт.

• Ми не любимо рекламу, але сплачуємо рахунки.

Facebook більше, ніж традиційна компанія. Ми працюємо з величезною спільнотою людей, які не люблять інших компаній, ми маємо серйозно думати про нашу внутрішню політику.

• Ми подарували кожній людині голос, тому давали владу. На цій точці стара система перестала існувати.

• Я не хочу, щоб Facebook було виключно американською компанією, яка сприяє американським значенням у всьому світі. Наприклад, є поняття «вільне мовлення», яке ми любимо і підтримуємо на Facebook, але кожна країна має різне розуміння строку. Для мене важливо розуміти мислення людей з різних країн і зробити Facebook надзвичайно сприйнятливим до різноманіття культур.

• Мова не найкращий спосіб передати ідеї.

• Я думаю, що в майбутньому, кожен, не просто програмістів, буде асоціюватися з елементами програмування.

• Я хотів би продовжити спробу йти за межі того, що це можливо.

• Мені потрібні сервери стільки, скільки потрібна їжа. Але якщо я можу зробити без їжі одночасно, то сайт без достатньої продуктивності сервера буде штампувати.

Facebook є великим досвідом, я був щасливий. Але я шкодую, що я не закінчив коледж, де ви більше, ніж ви знаєте. Ви просто зможете знайти світ.

• У Кремнієвій долині багато людей починали компанію без загибель того, що компанія б зробити. Що робити? Ви повинні почати з ідеї того, що ви хочете запропонувати вигідно до світу, а потім не вдається і створити компанію.

• Коли ви починаєте роботу компанії, вона повинна базуватися на вірі в щось.

• Для створення малого бізнесу потрібні два речі. Першим є можливість мати хороших програмістів або навчати тих, хто має ідеї, а другий – можливість реалізувати ці ідеї.

• Я кажу рекламу. Особливо стиглої реклами.

• Промисловість і будь-який інший бізнес буде мобільним протягом декількох років.

• Я не думаю, що я коли-небудь отримає ідею, як Facebook знову.

• Найбільший ризик не бере ніяких ризиків. Як швидко змінюватися в світі, єдина стратегія, яка гарантована не повинна ризикувати.

• Я тільки думаю, як побудувати і зміцнити бізнес, не як його продати. Я думаю, що наша робота набагато цікавіше багатьох людей. Ми просто робимо нашу роботу. Я ніколи не думав про продаж компанії.

• Я шукаю когось, хто потребує грошей?