Кращі країни, щоб жити в

1,1 км Закрийте топ-10 лідерів США. За економічними критеріями У.С. лише зайшли на 14 місце цього року; підприємництво, уряд та доступність можливостей було до 3-го місця; система освіти займає 9 місце у світі. американці люблять називати свою країну «найбільш демократичну країну світу», але за даними Інституту Ногатум, рівень особистої свободи в цій країні заслуговує лише 9 місце, рівень соціального капіталу в 12-му місці, а США становить лише 25-е місце в плані безпеки. З точки зору охорони здоров'я США займає 1 місце. Сума цих показників дав загальну 10 місце у світовому рейтингу благополуччя.

2. На місці займає Нідерланди. Економіка тут, відповідно до Legatum Institute, набагато краще, ніж в США (3 місце). Соціальний капітал в цій країні також високий: 5 місце. По суті, соціальний капітал, як це, не пов'язаний з рівнем економічного розвитку, але до рівня культури населення. Безпека життя в Нідерландах займає 18 років, освіту та системи охорони здоров’я 13 років. Таке місце (13 місце) займає особиста свобода голландського народу. 10-й ККД державного управління.

3. У Восьме місце надається Швейцарії НДІ Legatum. За даними аналітиків, ця країна має найбільш ефективну державну адміністрацію (1 місце). Рівень розвитку економіки і охорони здоров'я є надзвичайно високим (2-і 3 місця відповідно). Рівень соціального капіталу також досить високий (6 місце). Підприємець знаходиться в 11-му місці серед 110 країн цього рейтингу. Безпека життя займає 12 років. Особиста свобода тут менше, ніж у Нідерландах (19 місце). Найгірший показник Швейцарії – система освіти, яка займає лише 29 років.

4. Канада має 7 місце в рейтингу процвітання. Найсвіжіші посилання безпеки (16th). Ми також повинні працювати над системою освіти (12 місце). Система догляду за здоров'ям також не вгорі десять, приймаючи 11 місце. Підприємництво в Канаді має 10, соціальний капітал 8th. Економіко-управління державою знаходиться в 5-му місці, а з особистою свободою все в ідеальному порядку – перше місце в світі.

5. Умань Найпопулярніші країни світу – Швеція. Відмінність підгруп невелика. Підприємець займає 2 місце у світовому та громадському капіталі 11th.

6. Жнівень У п'ятому місці в світі з точки зору достатку Нова Зеландія. На думку аналітиків Інституту Legatum, є найкраща система освіти у світі. Рівень особистої свободи і соціального капіталу займає 3rd, а економія і підприємництво слабкі (17th і 14th). Догляд за здоров'ям найгірше: 19 місце.

7. Австралію наділяє своїм сусідом лише одну позицію і займає 4 місце у світі з точки зору достатку. Є дуже хороші показники освіти (2 місце), соціального капіталу та особистої свободи (4 місце). Безпека та підприємництво Австралії займає 13 місце у світі та здоров’я 15 років.

8. У І нарешті три лідери. Інститут Legatum отримав третє місце у Фінляндії. Освіта та безпека найкраще в цій країні (3 місце в світі). Далі йде підприємництво, приймаючи 4 місце. Фінляндія не в ТОП-10 лідерів світу тільки з точки зору особистої свободи (12 місце).

9. Навігація Друга найбільш процвітаюча країна в світі - Данія. Це перший у світі з точки зору можливостей для підприємців, другий з точки зору ефективності державного управління та соціального капіталу, четвертий з точки зору економічного розвитку. Однак здоров'я в Данії є лише 17 у світі.

10. Найперспективніша країна світу за версією Legatum Institute є Норвегія. Має найвищий рівень економіки та соціального капіталу у світі; безпека та особиста свобода у світі; системи охорони здоров’я та освіти – 4; підприємництво 6th у світі та державне управління 12th.